3.8 uit 4 beoordelingen

Italiaanse tomatensoep met tortellini

In het begin van het nieuwe jaar, hebben we allemaal behoefte aan gerechten met groente. Voor vandaag staat een gevulde Italiaanse tomatensoep en tortellini voor jullie klaar. Zelf tomatensoep maken met verse tomaten is echt super makkelijk. De soep krijgt een Italiaans tintje, door er pasta en pesto aan toe te voegen.

Voor de basis van deze makkelijk maaltijd, neem je het recept voor tomatensoep maken. Deze tomatensoep bevat naast verse tomaten, ook nog ui en winterpeen. Om een goed gevulde Italiaanse tomatensoep te maken voeg je tortellini toe. Deze zakjes gedroogde pasta kun je gewoon vinden bij het pastaschap. Ik koop ze eigenlijk altijd van Grand’Italia. Een flinke lepel pesto en een scheutje room maakt de Italiaanse soep helemaal af.

Naast het feit dat deze soep geliefd is bij kinderen (ze zijn vaak dol op de smaak van tomaat en de smaak van de zachte pasta), is deze soep ook nog eens budgetvriendelijk.

Italiaanse tomatensoep met tortellini, tomatensoep maken, Italiaanse soep, tomatensoep met verse tomaten, recept tomatensoep, Italiaanse tomatensoep recept

Italiaanse tomatensoep met tortellini

Ingrediënten

4 personen
  • 1 winterpeen
  • 1 ui
  • 3 knoflookteentjes
  • scheutje olijfolie
  • blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 750 gram roma tomaten
  • 2 rundvlees bouillon tabletten
  • 750 ml gekookt water
  • 220 gram gevulde tortellini naar smaak kaas, spinazie of gehakt
  • 1 – 2 eetlepels pesto naar smaak
  • Optioneel: 100 ml slagroom of kookroom

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Schil en snijd de winterpeen in stukjes. Pel de ui en snijd in blokjes en hak de knoflookteentjes fijn.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een pan met dikke bodem. Bak hierin de winterpeen, ui en knoflook in 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree en tijm toe en bak even mee.
  • Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Voeg de tomaten, bouillon en het gekookte water toe. Breng de soep aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken. Pureer de tomatensoep met de staafmixer.
  • Kook ondertussen de tortellini in een pan met ruim kokend water 13 minuten. (Check jouw verpakking voor de exacte tijd). Roer de tortellini door de tomatensoep.
  • Breng de soep op smaak met de pesto en eventueel een snufje peper en zout. Voeg bij het serveren de slagroom toe aan de Italiaanse tomatensoep.

Linda’s Tips

  • Tip: wil je ook zo’n mooie swirl? Verdeel de room met een theelepel over de soep. Neem een sateprikker en trek swirls door het room.

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Italiaanse tomatensoep recept recept met pasta. Maak deze verse Italiaanse tomatensoep met tortellini voor een goed gevulde maaltijdsoep. Voeg pesto toe voor een heerlijke Italiaanse smaak.
Italiaanse tomatensoep met tortellini, tomatensoep maken, Italiaanse soep, tomatensoep met verse tomaten, recept tomatensoep, Italiaanse tomatensoep recept

Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.