Weekmenu 114 makkelijke recepten

Daar zijn we weer. Drie keer knipperen met mijn ogen en de week is voorbij. Ik heb een druk weekje gehad. Voor het eerst hebben Lucie en ik een kookdag gehad in de nieuwe keuken. Aangezien ik nog niet helemaal mijn routine heb gevonden, vond ik dat wel even spannend. Daarbij is het voor een fotograaf belangrijk om goed licht te hebben. Na 2 uur zoeken hadden we eindelijk de goede plek gevonden en vanaf dat moment konden we op volle sterkte aan de slag.

Van de week hebben wij eindelijk de zomervakantie geboekt. We zijn nooit zo laat, maar gelukkig hebben we nog een toffe camping gevonden in Italië. Dit inspireerde mij direct om een lekker eenpans recept in het weekmenu te verwerken. Verder kun je in de maaltijdplanner een maaltijdsoep, maaltijdsalade en smeersels voor bij de borrel verwachten.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 114 makkelijke recepten

Maandag: rijst met geroosterde bloemkool

Dit recept voor vega maandag is echt geschikt voor het hele gezin. Bij mij zijn ze gek op kikkererwten. De geroosterde bloemkool zorgt voor een lekkere bite en de cranberry’s voor een zoetje in deze rijstsalade.

Begin de week met een vegetarisch recept: rijst met geroosterde bloemkool en kikkererwten. Kijk snel hoe je deze makkelijke maaltijd maakt.

Dinsdag: Chinese tomatensoep met kip

Een kop soep is altijd goed. Een tomatensoep wordt door iedereen gewaardeerd. Zeker als het een goed gevulde maaltijdsoep is zoals bij deze Chinese tomatensoep met kip. Als vulling gebruik je gekookte rijst.

Chinese tomatensoep met kip 1a1

Woensdag: couscous spinazie salade

Couscous is altijd makkelijk in gebruik. Terwijl de couscous welt in heet water, kun je het avondeten voorbereiden. Meestal verwerk ik dit graantje in een salade zoals bij deze met spinazie, spekjes, appel en walnoten.

Couscous spinazie salade met appel, spekjes en cranberry

Donderdag: eenpans spaghetti met balletjes

Jamie Oliver zie ik al jaren van saucijzen balletjes draaien. Een vriendin tipte mij om de balletjes te garen in de tomatensaus. Het vlees geeft zo zijn smaak af aan de saus, zodat je nauwelijks smaakmakers nodig hebt. Ik probeerde dit eens uit en sindsdien maak ik regelmatig op deze manier een eenpans spaghetti met balletjes.

Eenpans spaghetti met balletjes

Vrijdag: 5 x plaattaart

Afgelopen vrijdag maakte ik voor mijn vriendinnen weer een plaattaart (met courgette en geitenkaas). Het staat altijd voor feestelijk op tafel. Welke van de 5 plaattaart recepten kies jij?

Een hartige taart op tafel zetten is altijd goed. In dit blog tref je 5 plaattaart recepten aan voor Pasen. Lekker voor bij de brunch of diner.

Zaterdag: 3 x smeersels voor bij de borrel

Weekend! Heb je nog een date staan met vrienden, familie of gewoon een gezellig momentje met het gezin? Dan komen deze 3 recepten voor een smeersel vast van pas.

Borrelen en het weekend horen bij elkaar. Op het menu 3 smeersels voor bij de borrel: een paprika spread, rode pesto en paprika tapenade.

Zondag: snelle appelkruimeltaart

Zondag is bakdag en vandaag kun je deze snelle appelkruimeltaart maken. Hoezo is deze taart snel? Dat lees je in de blog.

snelle appelkruimeltaart

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu 114 makkelijke recepten voor het hele gezin met een eenpans spaghetti, Chinese tomatensoep en rijst met geroosterde bloemkool. #recepten #gezond #planner #avondeten #inspiratie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.