Samenwerking. Tijdens de Week zonder Vlees heb ik de hele week heerlijk vega gegeten en geëxperimenteerd met nieuwe recepten. Deze vegetarische bolognese pasta was de topper van de week en wil ik graag met jullie delen.
Deze vega bolognese saus is makkelijk te maken en smaakt verrukkelijk. De basis voor de saus is Heinz Tomato Frito. Kennen jullie dit product al? Het is de ideale basis voor een pasta, soep, stoofpotje of rijstgerecht. Knoflook en ui worden 2,5 uur zachtjes gestoofd in olie en daarna gemengd met heerlijke zongerijpte tomaten. Het resultaat is een zalige saus bomvol smaak, die je in heel veel gerechten kunt gebruiken. Bij mij staan altijd een paar pakjes op voorraad.
Het makkelijke aan deze vegetarische bolognese pasta is dat alle groente gemalen wordt in een blender of hakmolen van de staafmixer. Dat scheelt een hoop snijdwerk. Daarbij ben ik op zoek gegaan naar een smaakvolle vleesvervanger. Hiervoor heb ik champignons en walnoten gebruikt dat naast smaak voor textuur zorgt. Je mist het gehakt niet in de saus. Het resultaat is een vegetarische bolognese saus die bij het hele gezin in de smaak valt.
Vegetarische bolognese pasta
voor 4 personen
- 300 gram (volkoren) spaghetti
- olijfolie om in te bakken
- 500 gram kastanje champignons
- 100 gram walnoten
- 2 uien
- 2 stengels bleekselderij
- 2 kleine wortelen
- 2 teentjes knoflook
- 350 gram Heinz Tomato Frito
- 1 eetlepel balsamico azijn
- 1 laurierblaadje
- 250 ml kokend water
- 1 theelepel basilicum
- 1 theelepel oregano
- snufje vers gemalen peper naar smaak
Hoe maak je de vegetarische bolognese pasta:
- Kook de (volkoren) spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing.
- Maak de kastanje champignons schoon, snijd in grove stukken en maal kort tot een grove structuur in de blender of hakmolen van de staafmixer. Haal de gemalen champignons uit het apparaat. Maal vervolgens de walnoten. Verwarm een pan met dikke bodem met een scheutje olijfolie en bak de champignons en walnoten 5 minuten. Roer goed, zodat al het vocht uit de champignons verdampt. Haal het mengsel uit de pan en zet apart.
- Snijd de uien, bleekselderij, wortelen en knoflook grof. Voeg deze toe aan de keukenmachine en maal fijn.
- Verwarm dezelfde pan opnieuw met een scheutje olijfolie en bak het groentemengsel 5 minuten. Roer goed met een spatel over de bodem.
- Voeg Heinz Tomato Frito, het champignonmengsel, balsamico azijn, laurierblaadje, 250 ml kokend water en de kruiden toe. Breng aan de kook en laat op een medium vuur 15 minuten zachtjes koken.
- Breng de vegetarische bolognese saus op smaak met een snufje vers gemalen peper.
- Giet de spaghetti af en serveer met de saus.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.
Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Geef een reactie