5 uit 1 beoordeling

Pasta met broccoli

Deze pasta met broccoli en kaas is een recept, dat letterlijk honderden keren bij ons op tafel heeft gestaan. Ik kookte dit pasta recept vaak, toen ik nog in loondienst was. Het is makkelijk te maken en lekker voedzaam door de volkoren pasta en broccoli.

Dit pasta recept is van mijn grote kookheld Jamie Oliver. Het komt uit zijn kookboek Happy Days met The Naked Chef. Het boek is van 2001 en is dus bijna 20 jaar oud is. Ik kook nog steeds graag uit dit boek. Mijn favoriete spaghetti bolognese en chili con carne staan ook in dat kookboek.

Pasta met broccoli

Maar even terug naar de pasta met broccoli. Het is een lekker voedzaam recept zonder vlees. Door de ansjovis filets is het recept niet vegetarisch. Wil je dit liever wel, dan geef ik je een tip om het gerecht vega te maken.

In plaats van Parmezaanse kaas kun je ook gebakken broodkruim over de pasta strooien. Dat geeft een lekkere crunchy bite en is een goedkoper alternatief voor de kaas.

Pasta met broccoli

Pasta met broccoli

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 2 broccoli stronken
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 8 ansjovis filetjes (uit blik – de rest vries je in*)
  • 1 theelepel chili vlokken
  • 1 eetlepel boter
  • 300 gram (mini) volkoren penne **
  • 2 flinke handen geraspte Parmezaanse kaas

Optioneel

  • 2 eetlepels pijnboompitten

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Snijd roosjes van de broccoli. Schil de stronk en snijd in stukjes. Hak de knoflook fijn en de uien in stukjes.
  • Verwarm een pan met dikke bodem. Verwarm de helft van de boter en voeg de stukjes broccoli stronk, knoflook, ui, ansjovis en chilivlokken toe. Sluit af met een deksel en laat 8-10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Kook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Kook de broccoli in 8 minuten gaar. Laat de pasta en broccoli uitlekken, maar bewaar een beetje kookvocht. Voeg de pasta en broccoli toe aan de pan met knoflook en ui. Schep goed door elkaar en voeg een beetje kookvocht toe. Breng op smaak met peper, zout, en Parmezaanse kaas. Serveer eventueel met geroosterde pijnboompitten.

Linda’s Tips

  • *liever een vegetarische pasta? Voeg dan 2 eetlepels gesneden zongedroogde tomaat toe
  • ** de volkoren mini penne van Grand’Italia is favoriet bij ons, de structuur van deze pasta vinden wij lekkerder dan een normale volkoren pasta

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Recept: Linda | Foto credits: My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.