Weekmenu 139 makkelijke recepten

De eerste echte werkweek van dit jaar zit erop. Ik had allerlei plannen, maar kreeg migraine en griep. Een teken dat ik het even rustiger aan moest doen. Gelukkig was ik op tijd fit voor een video opnamedag met Francesca Kookt over minder verspillen. We hebben samen in haar keuken gekookt en het is te gek om elkaar te inspireren om minder eten weg te gooien. Het was zo’n toffe dag. Jullie horen hier snel meer over.

Aankomende week ga ik dus maar eens echt starten met het nieuwe jaar. Maar ik ben trots dat ik goed voor mezelf gezorgd heb. Dat is namelijk net zo belangrijk als goede voeding. Ik was de balans vorig jaar kwijt, maar heb de touwtjes weer in handen genomen. In dit persoonlijke blog lees je er alles over, inclusief een mooi cadeau voor jullie.

In het weekmenu deze week een pastasaus waarbij je het vlees niet zal missen, een lekkere stamppot en een Mexicaanse / Italiaanse eenpans maaltijd. Verder maak ik jullie blij met een powerontbijt en een voedzaam tussendoortje.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 139 makkelijke recepten

Maandag: spaghetti met champignon saus

In plaats van vlees, maak ik graag gebruik van champignons vanwege de smaak en structuur. Deze groente heb ik vermalen waardoor het net is alsof er “gehakt” in de pastasaus zit.

Spaghetti met champignonsaus

Dinsdag: spruitjes stamppot met komijn

Klik niet weg want deze spruitjes stamppot is echt heel lekker. Kook de spruitjes kort en bak ze in de pan met spekjes, champignons, knoflook en komijn. Dit geeft een hele andere smaak aan de spruitjes.

Spruitjesstamppot met komijn

Woensdag: eenpans taco pasta

De eenpans gerechten doen het de afgelopen maanden onwijs goed op de site. Dit zorgt ervoor dat ik steeds op zoek bent naar iets anders. Probeer deze eenpans taco pasta eens. Inderdaad een pasta met een Mexicaanse twist.

Eenpans taco pasta

 

Donderdag: chili con carne

Voor dit weekend staat een pan chili con carne maken op het programma. Dit recept van Jamie Oliver is echt een topper en lust iedereen.

Chili con carne van Jamie Oliver

Vrijdag: bieten linzen burgers

Een vega burger kun je eigenlijk ook makkelijk zelf maken. Bietjes en linzen passen heel goed bij elkaar. In plaats van mayonaise smeer je geitenkaas op het broodje en maak er snelle gekonfijte ui bij. Een heerlijke voedzaam maaltje.

bieten linzen burgers

Zaterdag: powerontbijt met Skyr en granen

De afgelopen week zoeken jullie druk naar gezonde ontbijtje. Dit powerontbijt kun je ook op je lijstje zetten. Skyr zit boordevol eiwitten en de granen zorgen voor langzame koolhydraten. Zo houd je het makkelijk vol tot aan de lunch.

Powerontbijt met skyr en granen

Zondag: appelkoeken van havermout

Op zoek naar een gezond tussendoortje? Maak dan deze appelkoeken van havermout, snijd ze in repen en vries ze in. Zo heb je de komende week altijd een verantwoord tussendoortje bij de hand.

Appelkoeken van havermout

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu 139 met makkelijke maaltijden. Deze week op de eetplanning een chili con carne van Jamie Oliver, een eenpans gerecht, pastasaus met champignons. Daarnaast een verrassende stamppot en zelfgemaakte vegetarische burgers.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.