• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Appelkoeken van havermout

Appelkoeken van havermout

oktober 18, 2014 door Linda 11 Reacties

Yes, ik heb weer een lekker recept voor een gezond tussendoortje gevonden. Ok, eerlijk is eerlijk ik heb de appelkoeken van havermout niet zelf bedacht. Pauline de auteur van Het Voedselzandloper Kookboek was mij voor.

De appelkoeken zijn een perfecte bestemming voor de vele kilo’s appels in onze schuur. In ons enthousiasme hebben wij laatst 17 kilo (!) fruit geplukt. Na appeltaart, appelflappen en appelmoes zijn wij toe aan iets nieuws.

Eigenlijk zijn deze gezonde appelkoeken een variant op mijn havermout ontbijtje met appel en kaneel. Ik baal, dat ik zelf niet op dit idee ben gekomen :) De noten en zaden maken dit gezonde tussendoortje helemaal af. Heb je dat niet in huis, geen probleem. De standaard versie is lekker genoeg. Snijd de koeken in repen en neem mee naar kantoor, onderweg of geef je kinderen ze mee naar school.

Appelkoeken van havermout

Appelkoeken van havermout

recept voor 10 repen:

  • 150 gram havermout
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 grote appels (Wellington / Elstar)
  • klein handje amandelen
  • 1 eetlepel pompoenpitten
  • 2 theelepels kaneel (koekkruiden)
  • snufje zout

Stappen om appelkoeken van havermout te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de havermout en de eieren in een kom en gebruik een mixer om goed te mengen.
  3. Verwarm de kokosolie en voeg toe.
  4. Hak de amandelen grof en doe samen met de pompoenpitten bij het “beslag”.
  5. Rasp de appel. Vaak komt er veel sap vrij van de appel. Verwijder dit overtollig vocht (met een zeef bijvoorbeeld). Meng door het havermoutmengsel.
  6. Voeg de kruiden en het snufje zout toe.
  7. Bekleed een kleine ovenschaal of muffinblik (20×20) met een vel bakpapier en stort het “beslag” erin.
  8. Bak de appelkoeken in 40 minuten gaar in de oven.
  9. Bewaar de koeken 3 dagen in de koelkast of vries ze in.

Tip van Pauline: “Mocht de bovenkant te donker worden, dek het dan af met een stukje bakpapier”. Na 20 minuten heb ik dit dan ook gedaan.

Tip: de appelkoeken kan je (nog meer) op smaak brengen met rozijntjes of citroensap.

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

Categorie: Detox, Detox recepten, Snack Tags: appel, appel recepten, bakrecepten, gezonde appelkoeken, gezonde tussendoortjes, havermout, havermout recepten, havermout tussendoortje, havermoutkoeken, voedselzandloper recepten

Lees Interacties

Reacties

  1. Emily van Kampen zegt

    oktober 18, 2014 om 8:14 am

    Misschien niet zelf bedacht, maar het ziet er wel heerlijk uit!

    Beantwoorden
  2. Desiree - Sweet Happinez zegt

    oktober 18, 2014 om 10:16 am

    Hmmm, dat ziet er erg lekker uit zeg!

    Beantwoorden
  3. Erica zegt

    oktober 19, 2014 om 12:37 am

    Ziet er lekker uit! Hebben julli n alternatief voor het gebruik van eieren? Mijn darmen reageren daar niet zo fijn op helaas. Loop daar ook tegen aan als ik bananenbrood maak.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      oktober 20, 2014 om 9:36 am

      Hi Erica, welke vervanger gebruik je zelf normaal in baksels? Je kan denken aan banaan, maïzena of kijk eens bij deze link met allerlei handige vervangers. http://voedzo.nl/praktische-tips/ei-vervangen-zo-doe-je-dat/ Succes ermee! Groeten, Linda

      Beantwoorden
  4. nadine zegt

    maart 2, 2015 om 10:49 pm

    Pfjoew! Ik ben blij dat ik t recept weer heb gevonden, het is echt een van mijn favoriete traktatie-ontbijtjes… lekker in de auto naar mijn werk, bak goeie koffie mee en naar je werk rijden wordt een feest!

    Beantwoorden
  5. Kim hendrix zegt

    september 24, 2015 om 4:59 pm

    Heerlijk! Ik heb er zelf gemengde noten ingedaan en nog wat kokosrasp.

    Beantwoorden
  6. Geertje van Vianen-Michelsen zegt

    oktober 13, 2016 om 8:24 pm

    Heerlijk, de 3 dagen ijskast redden ze niet! Gelukkig was de appeloogst super dit jaar dus we kunnen nog vaker genieten van deze koeken!

    Beantwoorden
  7. Debora zegt

    maart 7, 2017 om 12:47 pm

    Lekker.
    Maar toch blijft het wat aan de droge kant..havermout???
    Of te weinig appel??

    Beantwoorden
  8. Lilian zegt

    september 27, 2018 om 12:17 pm

    De repen blijven heel zacht. Zelfs na 50 minuten in de oven. Ze horen toch knapperig te zijn?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      september 27, 2018 om 1:50 pm

      Hi Lilian, de repen worden niet zo hard als een knapperig biscuitjes ofzo. Dat zijn appelkoeken ook niet. Ze blijven enigszins zacht. Maar ik begrijp dat ze bij jou heel zacht zijn. Heb je het recept helemaal opgevolgd?

      Beantwoorden
  9. Marjolein zegt

    december 2, 2019 om 3:39 pm

    Mmm lekker verantwoord tussendoortje! Volgende keer voeg ik inderdaad iets citroensap toe, haalt de smaak nog iets meer naar boven.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 256

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • 10 x eenpansgerechten voor op de camping 10 x eenpansgerechten voor op de camping
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl