• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Chili con carne van Jamie Oliver

Chili con carne van Jamie Oliver

november 25, 2016 door Linda 17 Reacties

In de categorie comfort food valt deze chili con carne van Jamie Oliver. Jamie is mijn kookvriend zoals ik altijd zeg. En eigenlijk houd ik meer van “oude” Jamie dan de huidige. Ik betrap mezelf erop dat ik weinig kook uit zijn nieuwe kookboeken en iedere keer teruggrijp naar zijn eerste boeken.

Dit chili con carne recept komt uit Happy Days met The Naked Chef uit 2001. Elke herfst / winter schuif ik deze pan een paar keer de oven in. De hoeveelheid is zeker groot genoeg om 2 keer van te eten. De andere helft gaat de vriezer in. Zo ben ik op een drukke dag snel klaar en zet ik dit gerecht in een handomdraai op tafel.

Chili con carne van Jamie Oliver

De bereiding van de chili con carne lijkt trouwens erg de spaghetti bolognese die verderop in hetzelfde boek staat. Het sudderen op laag vuur komt de smaak ten goede. Een verrassend ingrediënt is het kaneelstokje. Voeg dit zeker toe, want je weet niet wat je mist.

Het Jamie Oliver recept heb ik hier en daar aangepast. Ik voeg nog paprika’s toe en een fles passata. Zo kan ik op een eenvoudige manier een grote pan eten maken. Dit gerecht ideaal voor een gezellig familie etentje of voor een verjaardag. Je kunt dit chili con carne recept verder uitbreiden met rijst, guacamole (zonder deze dip hoef ik thuis niet meer aan te komen), geraspte kaas, tortilla chips, een flinke klodder dikke yoghurt en een groene salade. Zet gezellig allerlei schaaltjes op tafel en iedereen geniet van dit comfort gerecht.

Ultiem comfort food is deze chili con carne van Jamie Oliver. Dit recept is makkelijk te maken. Het voordeel is dat je 1x kookt en meerdere keren met het gezin van de chili con carne van Jamie Oliver kan eten. Schuif de pan maar vast de oven in.

Een makkelijk recept voor chili con carne van Jamie Oliver. Dit recept van chili con carne maak je zonder pakjes en zakjes en valt in de smaak bij het hele gezin. Probeer het eens uit!

Chili con carne van Jamie Oliver

recept voor 8 personen

  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 gedroogd chilipepertje, fijngehakt (zonder zaadjes)
  • 1 flinke theelepel komijn
  • snuf chilipeper naar smaak
  • 500 gram rundergehakt
  • 8 zongedroogde tomaatjes op olie
  • 2 blikken tomaten à 400 gram
  • 1 fles passata (700 ml)
  • 1 kaneelstokje
  • 2 blikken kidney bonen
  • voor erbij: guacamole, rijst geraspte kaas (cheddar), tortillachips en groene salade

Stappen om chili con carne van Jamie Oliver te maken:

  1. Je kunt het gerecht op 2 manieren maken op het fornuis of in de oven. Kies je voor de oven, laat deze voorverwarmen op 150 graden.
  2. Snijd de uien en knoflook fijn. Verwarm een pan met dikke bodem met de olijfolie en bak de ui en knoflook op een zacht vuurtje glazig.
  3. Snijd ondertussen de paprika’s in blokjes. Voeg toe aan de pan met het fijngehakte chilipepertje, komijn en snuf chilipeper.  Bak een minuut of 3.
  4. Voeg het gehakt toe en laat al roerend bruinbakken. Maal de zongedroogde tomaatjes fijn met de hakmolen van de staafmixer of snijd heel fijn met een mes tot een pasta. Voeg de tomatenpasta, 2 blikken tomaten en passata toe aan de saus. Breek het kaneelstokje in tweeën en doe bij de saus. Plaats de deksel op de pan. Zet de pan in de oven voor 1,5 uur of laat zachtjes pruttelen op het vuur. Spoel de kidney bonen af en voeg 30 minuten voor einde van de kooktijd toe.

Tip: de saus is nog lekkerder als je deze een dag van te voren maakt.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Ultiem comfort food is deze chili con carne van Jamie Oliver. Dit recept is makkelijk te maken. Het voordeel is dat je 1x kookt en meerdere keren met het gezin van de chili con carne van Jamie Oliver kan eten. Schuif de pan maar vast de oven in.

Ultiem comfort food is deze chili con carne van Jamie Oliver. Dit recept is makkelijk te maken. Het voordeel is dat je 1x kookt en meerdere keren met het gezin van de chili con carne van Jamie Oliver kan eten. Schuif de pan maar vast de oven in.

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ |

Categorie: Aanbevolen, DINER Tags: bonen, bonen recepten, chili con carne, chili con carne recepten, comfort food, Jamie Oliver, jamie oliver recepten, kidneybonen, koken zonder pakjes en zakjes, paprika, paprika recepten, recepten zonder pakjes en zakjes

Lees Interacties

Reacties

  1. Nelly zegt

    november 28, 2016 om 12:02 am

    Oh, dit is een zeer geliefd en al vaak gemaakt recept. Echt zo’n bladzijde in het kookboek dat je makkelijk terug vind. En je toevoegingen ga ik de volgende keer proberen. Hier altijd een schep kwark erbij vanwege de pittigheid…en lekker vers knapperig brood.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      november 28, 2016 om 9:30 am

      Hi Nelly, oh ja een schep kwark klinkt ook goed. Gr. Linda

      Beantwoorden
  2. Gerda zegt

    januari 10, 2017 om 6:41 pm

    Wat een heerlijk recept ga het gelijk proberen.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 14, 2017 om 4:48 pm

      Zeker doen. Dit recept zal je niet teleurstellen. Gr. Linda

      Beantwoorden
  3. dorien zegt

    februari 15, 2017 om 4:13 pm

    Oh de spagetti bolognese is super maar deze ga ik ook proberen………thanx!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 17, 2017 om 2:37 pm

      Ja als je van de bolognese houdt, dan vind je deze ook te gek. Gr. Linda

      Beantwoorden
  4. Yvonne zegt

    maart 15, 2018 om 3:20 pm

    Hoi, zou ik deze saus ook kunnen pureren voor het opdienen?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 16, 2018 om 2:06 pm

      Hi Yvonne, eerst even een vraag: waarom wil je de saus pureren? Ik houd persoonlijk niet van gepureerd gehakt en bonen in een hoofdgerecht. Dan lijkt het teveel op een potje babyvoeding denk ik.

      Beantwoorden
  5. Marianne zegt

    juni 29, 2018 om 3:53 pm

    Hoi Linda,
    Het weer is er niet naar maar toch ga ik de chili con carne maken, maar dan wil ik het met bruine bonen doen. Jij gebruikt voor dit recept 2 blikken kidneybonen maar wat is het gewicht van de blikken? Het recept ga ik maken zoals jij dit beschrijft alleen zonder de passata.

    Vriendelijke groet,
    Marianne

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juli 3, 2018 om 1:46 pm

      HI, het zijn twee grote blikken van elke 310 gram ofzo. Gr, Linda

      Beantwoorden
  6. Betty zegt

    december 7, 2018 om 12:11 pm

    Ook heerlijk de chili als een soort lasagne te stapelen tot een chili taart met wraps .
    Wrap chili geraspte kaas- Wrap chili geraspte kaas enz enz dan nog even in de oven om kaas te smelten. heerlijk ook koud bij lunch volgende dag.

    Beantwoorden
  7. Jantien zegt

    april 14, 2019 om 10:08 pm

    Gemaakt in de slowcooker en overheerlijk😃😃
    Wel wat meer chilipeper, gewone zwarte peper, zout, paprikapoeder, uienpoeder en knoflookpoeder en sambal er bij in gedaan en toen was het compleet voor onze smaak. Dit is een blijvertje, geen zakjes meer maar dit recept (en een beetje van mezelf 😉)

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 15, 2019 om 10:01 am

      Oh heerlijk zo’n reactie Jantien. Dit is nu precies wat ik zo leuk vind aan mijn werk. Geef juist je eigen draai aan een recept. Gr. Linda

      Beantwoorden
  8. Inge zegt

    februari 18, 2020 om 5:12 pm

    Super lekker!! Al vele malen gemaakt voor mezelf….
    Vnv speciaal voor een date afspraakje! Ben benieuwd of hij ook zijn vingers erbij opeet…. 😉

    Ik maakte hem verder op smaak met gerookte paprika poeder (1 goede theelepel)..

    Inderdaad zeker geraspte kaas toevoegen in de pan of pas aan tafel…..
    Ook lekker ipv rijst om er wraps mee te vullen (aan tafel).. Beetje ijsbergsla erbij…

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 28, 2020 om 1:21 pm

      Hi Inge, hoe vond je date het gerecht? Leuk die toevoegingen die je erbij doet.

      Beantwoorden
  9. Suzanne zegt

    oktober 20, 2020 om 3:50 pm

    Hai ik wil dit recept graag in van die kleine pannetjes maken, maar is anderhalf uur in de oven dan niet te lang?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      oktober 26, 2020 om 2:55 pm

      HI Suzanne, ik denk dat dit ook te lang is. Daarbij kun je het kaneelstokje maar in 1 bakje stoppen en dat zorgt juist voor de bijzondere smaak. Mijn advies is anders om dit gerecht in een grote pan klaar te maken en bij het serveren in kleine pannetjes te doen, die je even voorverwarmd. Ik denk namelijk dat je het gerecht juist op een leuke manier wilt serveren, klopt dat?

      Ik hoor het graag. Groeten, Linda

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 191 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • Weekmenu 191 makkelijke recepten Weekmenu 191 – makkelijke recepten
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.