5 uit 1 beoordeling
20 min
Oventijd 1 uur 30 min

Chili con carne van Jamie Oliver

In de categorie comfort food valt deze chili con carne van Jamie Oliver. Jamie is mijn kookvriend zoals ik altijd zeg. En eigenlijk houd ik meer van “oude” Jamie dan de huidige. Ik betrap mezelf erop dat ik weinig kook uit zijn nieuwe kookboeken en iedere keer teruggrijp naar zijn eerste boeken.

Dit chili con carne recept komt uit Happy Days met The Naked Chef uit 2001. Elke herfst / winter schuif ik deze pan een paar keer de oven in. De hoeveelheid is zeker groot genoeg om 2 keer van te eten. De andere helft gaat de vriezer in. Zo ben ik op een drukke dag snel klaar en zet ik dit gerecht in een handomdraai op tafel.

Chili con carne van Jamie Oliver

De bereiding van de chili con carne lijkt trouwens erg de spaghetti bolognese die verderop in hetzelfde boek staat. Het sudderen op laag vuur komt de smaak ten goede. Een verrassend ingrediënt is het kaneelstokje. Voeg dit zeker toe, want je weet niet wat je mist.

Het Jamie Oliver recept heb ik hier en daar aangepast. Ik voeg nog paprika’s toe en een fles passata. Zo kan ik op een eenvoudige manier een grote pan eten maken. Dit gerecht ideaal voor een gezellig familie etentje of voor een verjaardag. Je kunt dit chili con carne recept verder uitbreiden met rijst, guacamole (zonder deze dip hoef ik thuis niet meer aan te komen), geraspte kaas, tortilla chips, een flinke klodder dikke yoghurt en een groene salade. Zet gezellig allerlei schaaltjes op tafel en iedereen geniet van dit comfort gerecht.

Ultiem comfort food is deze chili con carne van Jamie Oliver. Dit recept is makkelijk te maken. Het voordeel is dat je 1x kookt en meerdere keren met het gezin van de chili con carne van Jamie Oliver kan eten. Schuif de pan maar vast de oven in.
Een makkelijk recept voor chili con carne van Jamie Oliver. Dit recept van chili con carne maak je zonder pakjes en zakjes en valt in de smaak bij het hele gezin. Probeer het eens uit!

Chili con carne van Jamie Oliver

Ingrediënten

8 personen
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 gedroogd chilipepertje fijngehakt (zonder zaadjes)
  • 1 flinke theelepel komijn
  • snuf chilipeper naar smaak
  • 500 gram rundergehakt
  • 8 zongedroogde tomaatjes op olie
  • 2 blikken tomaten à 400 gram
  • 1 fles passata 700 ml
  • 1 kaneelstokje
  • 2 blikken kidney bonen

Voor bij de chili con carne

  • guacamole
  • geraspte kaas (cheddar)
  • rijst
  • tortillachips
  • groene salade

Bereiding

  • Je kunt het gerecht op 2 manieren maken op het fornuis of in de oven. Kies je voor de oven, laat deze voorverwarmen op 150 graden.
  • Snijd de uien en knoflook fijn. Verwarm een pan met dikke bodem met de olijfolie en bak de ui en knoflook op een zacht vuurtje glazig.
  • Snijd ondertussen de paprika’s in blokjes. Voeg toe aan de pan met het fijngehakte chilipepertje, komijn en snuf chilipeper. Bak een minuut of 3.
  • Voeg het gehakt toe en laat al roerend bruinbakken. Maal de zongedroogde tomaatjes fijn met de hakmolen van de staafmixer of snijd heel fijn met een mes tot een pasta. Voeg de tomatenpasta, 2 blikken tomaten en passata toe aan de saus. Breek het kaneelstokje in tweeën en doe bij de saus. Plaats de deksel op de pan. Zet de pan in de oven voor 1,5 uur of laat zachtjes pruttelen op het vuur. Spoel de kidney bonen af en voeg 30 minuten voor einde van de kooktijd toe.

Linda’s Tips

Tip: de saus is nog lekkerder als je deze een dag van te voren maakt.
Ultiem comfort food is deze chili con carne van Jamie Oliver. Dit recept is makkelijk te maken. Het voordeel is dat je 1x kookt en meerdere keren met het gezin van de chili con carne van Jamie Oliver kan eten. Schuif de pan maar vast de oven in.
Ultiem comfort food is deze chili con carne van Jamie Oliver. Dit recept is makkelijk te maken. Het voordeel is dat je 1x kookt en meerdere keren met het gezin van de chili con carne van Jamie Oliver kan eten. Schuif de pan maar vast de oven in.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.