Nog geen beoordelingen

Powerontbijt met Skyr en granen

Door het vele sporten heb ik meer behoefte aan eiwitten. Terwijl ik dit zo lees, lijkt het net of ik dagelijks in de sportschool hang. Zo erg is het ook weer niet. In totaal volg ik 3x een les en tussendoor wordt er veel gewandeld. Mijn lijf heeft behoefte aan meer verzadigde voedingsstoffen. Door een powerontbijt met Skyr en granen en fruit kan ik de dag na een sportles goed aan.

Ben je al bekend met Skyr? Het is een IJslandse yoghurt met meer eiwitten dan magere yoghurt en 0% vet. Het belangrijkste vind ik nog de smaak. Dit is niet zo zuur als magere yoghurt en beter dan magere kwark. Een ontbijt met alleen zuivel en fruit is wat saai. Ik ben fan van geroosterde granen. En noten, het liefst hele handen vol. Dat past niet in mijn nieuwe regime en dus kies ik bewust voor amandelschaafsel. Zo heb ik toch nog een noten smaak 🙂

De Skyr heb ik nog een extra blauwe bessen smaakje gegeven door er Spa touch of blackcurrent aan toe te voegen. Het bruisende water zorgt ervoor dat de yoghurt luchtiger wordt. Daarbij geeft het heel subtiel een smaakje af. Deze toevoeging is geen must hoor. Maar mijn koelkast staat vol met verschillende smaakjes, want de wijn probeer ik even te laten staan……………

Wat je wel even moet doen is de granen en amandelschaafsel even kort roosteren. Echt, dit is zo te gek! Dat maakt je powerontbijt met Skyr net even anders.

Powerontbijt met skyr en granen

Powerontbijt met Skyr en granen

Ingrediënten

Aantal personen1 persoon
  • 20 gram granen
  • 5 gram amandelschaafsel
  • 250 gram Skyr
  • 4 eetlepels Spa touch of blackcurrent (blauwe bessen)
  • blauwe bessen naar smaak

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Rooster de granen en amandelschaafsel in een droge koekenpan op medium hoog vuur.
  • Meng ondertussen de Skyr met de spa. Je kunt het bruisend water ook achterwege laten. Ik had dit nog in huis en geeft de Skyr een hele lichte blauwe bessen smaak.
  • Je kunt alle ingrediënten in één keer in een kom doen of er een laagjes ontbijt van maken. Geloof mij, dat laatste eet veel lekkerder. Het oog wil namelijk ook wat. Pak een glazen pot en start met 1/3 van de geroosterde granen en noten. Voeg de helft van de Skyr en blauwe bessen toe. Strooi de andere 1/3 van de granen erover en eindig met het restant Skyr, blauwe bessen en granen.
Powerontbijt met skyr en granen

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.