I love eenpansgerechten. Het maakt het leven van een werkende moeder, met sportende kids en een gezellig sociaal leven zoveel makkelijker. Deze eenpans taco pasta is ook nog eens zo gemaakt en zit boordevol smaak.
In dit 1 pans gerecht met gehakt heb ik een bijzonder ingrediënt toegevoegd. In plaats van tomatenblokjes of passata wordt een potje taco saus gebruikt. Naast de Mexicaanse taco kruiden, krijgt de pasta zo een Mexicaanse twist. Natuurlijk mogen de bonen en kaas niet ontbreken en klaar is de makkelijke maaltijd.
Nou ben ik wel benieuwd: wat is jullie favoriete eenpans recept? Laat je het weten in de reactie hieronder? Misschien maak ik volgende keer wel jouw recept.
Eenpans taco pasta
recept voor 4 personen
- 250 gram gehakt
- 1 ui
- 1,5 eetlepel Mexicaanse taco kruiden
- potje taco saus (bv van Santa Maria)
- 200 gram macaroni
- 400 ml kokend water
- 1 blikje maïs
- 1 blikje zwarte bonen of kidneybonen
- 100 gram geraspte oude kaas
Stappen om een eenpans taco pasta te maken:
- Neem een pan met dikke bodem. Rul het gehakt hierin bruin. Snijd ondertussen de ui en bak 3 minuten mee. Voeg de kruiden toe, de taco saus, macaroni en het water. Breng aan de kook, zet de deksel op de pan en laat zachtjes 10 minuten koken. Roer af en toe door elkaar en voeg eventueel meer kokend water toe, mocht de macaroni droog koken.
- Roer op het laatst de maïs, bonen en de kaas door het eenpansgerecht en laat de kaas smelten. Serveer direct.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.
Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Hoi, ik had een vraag: moet ik de maïs en bonen uit laten lekken voordat ze bij eenpans taco pasta moeten?
Hi Geja, ik zie dat ik vergeten ben om je vraag voor de vakantie te beantwoorden. Ik spoel de bonen en mais inderdaad altijd even om en laat ze uitlekken.
Sorry voor de vertraging.
Groeten, Linda