Weekmenu makkelijke recepten 227

Het weekmenu editie 227 staat weer klaar. Jaren geleden heb ik nooit kunnen bedenken dat er zoveel eetplanningen zouden komen. Elke week weten jullie de weg naar inspiratie voor het avondeten te vinden. Fijn toch als een ander met suggesties komt, waaruit je kunt kiezen wat bij je past? Zeker op die momenten als je even geen zin of tijd hebt om te bedenken wat er op tafel komt.

Uit welke makkelijke recepten kun je deze week kiezen? Mocht je van Aziatisch houden, dan zit je goed deze week met dahl, kip kerrie, maaltijdsalade en Chinese soep. Daarnaast heb ik een fijn eenpansgerecht voor je. Het weekend kun je een zelfgemaakte dip op tafel zetten en zondag staan er kwarkbolletjes in de oven.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

fitchef eiwitrijke spitskool snijbonen schotel

Powered by

fitchef logo

Eetschema op maat

Ontvang elke week een nieuw menu met simpele recepten op basis van je macro + caloriebehoefte. Inclusief wekelijkse boodschappenlijst bij elk menu!

Weekmenu makkelijke recepten: 227

Maandag: dahl maken

Yes, de week vegetarisch beginnen is niet moeilijk met deze dahl. Zoals je waarschijnlijk weet is dahl Indiaas, met een basis van rode linzen. Trek de kruidenlade alvast open, want dit gerecht gaan we heerlijk op smaak brengen.

Vegetarische dahl zelf maken

Dinsdag: kip kerrie met kokosmelk

Bij mijn dochter komt de romige kip kerrie met rijst haar neus uit en ik kan er geen genoeg van krijgen. Wij eten dit regelmatig omdat het snel op tafel staat. En dat is handig als je 3x per week om 17:00 uur moet eten ivm de voetbaltraining.

Romige kip kerrie met kokosmelk

Woensdag: stoofpot met gehakt

Een eenpansgerecht met gehakt maakt het leven van een druk gezin zoveel makkelijker. Dit stoofpotje met krieltjes, wortel en gehakt is een echte gezinsfavoriet.

Stoofpotje met gehakt en groente

Donderdag: noedelsalade met mango en garnalen

Dit is mijn versie van een Aziatische maaltijdsalade met noedels, mango, avocado en garnalen. De dressing met olijfolie, chilisaus en limoen maakt het helemaal af.

Noedelsalade met mango en garnalen en avocado

Vrijdag: Chinese tomatensoep

Mijn oma kon fantastisch koken. Als wij op bezoek kwamen, was er altijd iets te eten. Een kom soep stond bijna standaard klaar. Zij maakte altijd goed vullende maaltijdsoepen zoals deze Chinese tomatensoep met kip en rijst.

Wie lust er nu geen chinese tomatensoep met kip? Al jaren ben ik op zoek naar het recept van mijn oma. Of het gelukt is, lees je hier.

Zaterdag: 3 x smeersel voor bij de borrel

Borreltijd! Als jij mij vraagt naar mijn hobby’s zeg ik altijd: borrelen. Dus voor dit weekend kun je een lekkere dip maken voor bij een drankje.

Borrelen en het weekend horen bij elkaar. Op het menu 3 smeersels voor bij de borrel: een paprika spread, rode pesto en paprika tapenade.

Zondag: rozijnen kwark bolletjes

De geur van zelfgemaakte broodjes. Dat vind ik nu rijkdom op de zondagochtend. Het deeg voor deze kleine broodjes met kwark, rozijnen en noten hoeft niet te rijzen, dus dit bakrecept kun je last minute altijd maken.

Rozijnen kwarkbolletjes met noten

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren deze makkelijke recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu recepten herfst

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.