Couscous spinazie salade

Nog een weekje en dan zit de vakantie er bij ons weer op. Het is heerlijk met de kinderen om mij heen. Elke dag rustig opstarten en we plannen allemaal leuke afspraken in. Op dit moment zijn ze met mijn ouders op vakantie met de camper. Een jaarlijks terugkerend ritueel. Nu heb ik even mijn handen vrij om als een dolle de laatste blogs voor deze week te schrijven zoals dezecouscous spinazie salade.

In mijn voorraadkast staat altijd een pak couscous. Dit graantje heeft mij al vaak uit de brand geholpen. Met name op dagen dat er snel gegeten moet worden. Terwijl de couscous welt, bereid je de rest van de salade voor.

De spinazie staat centraal in deze salade. Persoonlijk vind ik het lekker om deze groente even kort te verwarmen met de couscous. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de spinazie rauw te serveren. De appel en cranberry’s zorgen voor een frisse zoete tegenhanger van de hartige bite van de walnoten en spekjes.

Een makkelijke maaltijdsalade voor doordeweeks!

Couscous spinazie salade met appel, spekjes en cranberry

Couscous spinazie salade

Recept voor 4 personen

  • 250 gram couscous
  • 300 gram verse spinazie
  • 100 gram walnoten
  • 150 gram gerookte magere spekjes
  • 2 appels
  • 60 gram gedroogde cranberry’s (of rozijntjes)
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • Snufje zout en peper

Stappen om een couscous spinazie salade te maken:

  1. Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing. Roer de rauwe spinazie door de gare couscous en verwarm 3 minuten op een laag vuur. Zo slinkt de spinazie iets en behoudt het haar knapperige bite.
  2. Rooster de walnoten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 minuten goudbruin. Haal de noten uit de pan en laat deze afkoelen.
  3. Zet de koekenpan terug op het vuur en bak de spekreepjes op een laag vuur zonder olie of boter gedurende 4 minuten.
  4. Was en snijd de appel in blokjes.
  5. Maak een dressing van de olijfolie, citroensap en het snufje zout en peper naar smaak.
  6. Doe de spinazie couscous in een grote schaal. Voeg de walnoten (eventueel gehakt), spekreepjes, appel en cranberry’s toe. Giet de citroendressing erover en hussel goed door elkaar.
  7. Serveer lauwwarm of koud.

Tip: liever een vegetarische salade? Vervang de spekjes door gezouten pompoenpitten. Dit zorgt voor een heerlijke pittige bite. Verhit een kleine koekenpan en rooster de pompoenpitten zonder boter of olie 3 minuten met een snufje zeezout. Houd de pitten in beweging tijdens het roosteren.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.