Weekmenu 101 – makkelijke recepten

Lieve mensen, wat heb ik een hoop te gekke reacties gehad op weekmenu nummer 100. Ik ben er een beetje door verrast eigenlijk. Een aantal van jullie hebben zulke mooie woorden achtergelaten. Dank jullie wel hiervoor. Ik maak het weekmenu altijd met veel plezier. Ik hoop hiermee jullie dagelijks maaltijd makkelijker te maken.

Voor het nieuwe weekmenu heb ik een paar golden oldies gevonden op de blog, zoals gestoofde rode kool en geroosterde groenten. Donderdag is het Valentijn en hiervoor heb ik nog een paar ideetjes voor je klaargezet. Vrijdag is wrap dag en voor de recepten van zaterdag ben ik met mijn nieuwe collega de keuken in gedoken.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 101 makkelijke recepten

Maandag: geroosterde groenten

Het is weer vega maandag met geroosterde groente. Ik ben er dol op. Snijd de groente in stukken, smeer in met olijfolie en laat de oven zijn werk doen. Lekker met pasta of rijst en een vleesvervanger of feta.

geroosterde groenten uit de oven

Dinsdag: ovenschotel met bloemkool

Variatie is voor mij een belangrijk thema. Ik eet niet graag elke week hetzelfde. Door de drukte met het nieuwe huis, merkte ik dat er weinig nieuws op tafel kwam. Zelfs de kinderen begonnen te “klagen”. Ik vroeg jullie met welke groente ik eens een ovenschotel moest maken. De bloemkool heb ik met een Aziatische twist op smaak gebracht.

Ovenschotel met bloemkool en zoete aardappel. Dit ovenschotel recept heeft een Oosterse twist. Vervang het gehakt door linzen voor een vegetarisch gerecht.

Woensdag: gestoofde rode kool

Rode kool is zo’n groente die niet vaak op tafel staat. Eigenlijk zonde want de smaak is te gek als je het stooft.

Gestoofde rode kool met appel

Donderdag: 5x Valentijn recepten

Vandaag is het de dag van de liefde. Ik kan het niet laten om een paar Valentijn recepten met jullie te delen. Waar kies jij voor?

Valentijnsrecepten

Vrijdag: wraps met zoete aardappel, bonen en feta

Op vrijdag wil ik weinig moeite doen en toch lekker eten. Deze wraps met zoete aardappel, avocado en zwarte bonen zijn precies wat ik zoek. Lekker, weinig werk en voedzaam.

Wraps met zoete aardappel en avocado

Zaterdag: 3 x vega lunchbox recepten

Mijn jongste maakt tegenwoordig zelf zijn lunchbox klaar. Op woensdag is het feest. Dit keer maakten we samen 3 heerlijke vega lunchbox recepten. De pita pizza is favoriet. Enne, niet alleen kids vinden deze lunch recepten lekker hoor…

3 x vega lunchbox inspiratie voor kinderen met een vegan kip wrap met hummus, een pita pizza en een sandwich hawai. Makkelijke en snelle lunchrecepten.

Zondag: snelle foccacia met pesto

Ik ben dol op verse rollen deeg. Voor deze snelle foccacia gebruik je een verse rol pizzadeeg. De bereiding wijst zich vanzelf. Mijn dochter maakte dit 3 weken geleden nog voor haar vriendinnen.

Een snelle focaccia met pesto en zongedroogde tomaat maak je makkelijk met een verse rol pizzadeeg. Dit hapejs recept serveer je warm of koud.

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu 101 met geroosterde groenten, gestoofde rode kool, bloemkool ovenschotel en wraps met zoete aardappel, bonen en feta.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.