Laat de zomer maar komen. Ik word zo blij van het zonnetje. Als vanzelf maakt de warme pap in de ochtend plaats voor een koud ontbijt. Denk aan yoghurt met fruit en muesli. Soms mis ik mijn geliefde havermout. Overnight oats zijn dan een goed alternatief. Met Griekse yoghurt en kokosmelk maak ik een soort kokos yoghurt. Voor het echte zomer gevoel, smaakt mango natuurlijk fantastisch bij de overnight oats met kokos.
Dit ontbijtje maak je direct voor 2 dagen. Wel zo handig eigenlijk. In de ochtend kun je direct je gezonde ontbijtje uit de koelkast halen. Dit havermout ontbijt maak je namelijk de avond ervoor, omdat de havermout moet weken in de melk.
Overnight oats met kokos en mango
Ingrediënten
- 50 gram havermout
- 100 gram Griekse yoghurt of kokos yoghurt
- 100 ml kokosmelk*
- 1 mango
Optioneel
- kokosrasp kokos chips & pompoenpitten
Bereiding
- Combineer de havermout met de Griekse yoghurt en kokosmelk.
- Verdeel de overnight oats over twee afsluitbare weckpotjes of lege jampotten. Zet in de koelkast.
- Haal de volgende ochtend de potjes overnight oats uit de koelkast. Roer nog eens goed door elkaar. Ik houd van een stevige overnight oats, voeg gerust nog meer (kokos) melk toe om de overnight oats vloeibaarder te maken. Schil de mango, snijd in stukjes en verdeel over de twee potjes. Sluit het potje voor de volgende dag goed af en zet terug in de koelkast. Strooi eventueel kokos chips, geraspte kokos of pompoenpitten over de overnight oats.
Linda’s Tips
- * kokosmelk kun je ook invriezen. Zo heb je altijd kokosmelk achter de hand voor een curry.
Recept: Linda Foto credits: My Lucie