5 uit 1 beoordeling
bereiding 20 minuten

Orzo met spinazie

Deze orzo met spinazie is zo’n gerecht waar je blij van wordt: binnen 20 minuten klaar, licht maar toch vullend, fris door citroen en lekker romig dankzij Parmezaan, zonder room. Ideaal voor drukke avonden wanneer je geen zin hebt in veel gedoe maar wél een goede maaltijd op tafel wilt zetten.

Orzo is ongelooflijk makkelijk en snel te bereiden. Orzo kook je in ongeveer 8 minuten om al dente. Terwijl de orzo kookt, bak je in één pan de ui en knoflook, laat je de spinazie slinken en rasp je de citroen. Rasp de Parmezaan alvast en pers het sap van de citroen; zodra de orzo klaar is, meng je alles door elkaar met wat peper en zout. Voilà, de orzo met spinazie is klaar om te serveren: weinig handelingen, weinig afwas en veel smaak.

Orzo met spinazie

Recept orzo met spinazie

Met een technische truc maak je dit orzo recept nog lekkerder. Kook de orzo al dente en giet goed af. Schep de warme orzo bij de gebakken spinazie en haal de pan van het vuur. Roer de Parmezaan erdoor zodat hij mooi smelt en een romige laag vormt zonder te klonteren. Werk snel en serveer direct, want anders neemt de orzo te veel vocht op en verliest hij zijn stevige bite. Voeg eventueel krokante elementen (geroosterde pijnboompitten) en verse peper toe vlak voor serveren.

Orzo recept met spinazie

Variaties op orzo met spinazie

Wil je meer vulling? Voeg uitgebakken spekjes of wat gegrilde kip toe. Liever vega? In stukjes gesneden zongedroogde tomaat geeft een hartige smaak. Voor een romige maar lichtere touch kun je een (halve) rijpe avocado door de warme orzo scheppen. Deze orzo met spinazie is ook ideaal als lunch om mee te nemen.

Kortom, dit basisrecept voor orzo met spinazie is snel, veelzijdig en altijd een succes.

Orzo met spinazie

Orzo met spinazie

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 300 gram orzo
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 uien, gesnipperd
  • 300 gram spinazie
  • 1 citroen, sap & rasp
  • 80 gram geraspte Parmezaanse kaas (+ extra bij het serveren)
  • peper naar smaak
  • zout naar smaak

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je orzo met spinazie?

  • Kook de orzo volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.
  • Verwarm de olijfolie in een pan met dikke bodem. Bak hierin de knoflook en de uien goudbruin. Voeg de spinazie toe en bak totdat dit geslonken is.
  • Haal de pan van het vuur. Roer de warme orzo door de spinazie en voeg de Parmezaan beetje bij beetje toe. terwijl je snel omschept. Breng op smaak met de citroensap, rasp en peper en zout naar smaak. Voeg voor een extra zacht smeuïge structuur olijfolie of een klontje boter toe. Serveer direct.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Recept: Linda | Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.