Nog geen beoordelingen
30 minuten
kooktijd 1 uur 15 minuten

Chinese tomatensoep met kip

Chinese tomatensoep met kip, wie lust dit nu niet? Ik moet altijd aan mijn oma denken, omdat zij geweldige Chinese tomatensoep kon maken. Al jaren ben ik op zoek naar haar recept. Op een of andere manier hoop ik nog steeds dat een oom of tante tussen oude papieren recepten van haar vindt tijdens een grote schoonmaak. Mijn moeder heeft het recept in ieder geval niet.

Ondertussen ben ik zelf aan de slag gegaan met de ingrediënten die mijn oma gebruikte. In de supermarkt waren er toen nog geen exotische kruiden zoals gember. Ik heb dan ook een lekkere eenvoudige Chinese tomatensoep gemaakt. De soep van mijn oma was wel zoeter. Waarschijnlijk deed mijn oma er suiker in, dat vermoed mijn moeder ook. Ik heb de soep gezoet met appelmoes. Voeg ook zeker de rijst toe, dat maakt de soep lekker vullend.

Wie lust er nu geen chinese tomatensoep met kip? Al jaren ben ik op zoek naar het recept van mijn oma. Of het gelukt is, lees je hier.

Chinese tomatensoep met kip

Ingrediënten

Aantal personen6 kommen
  • 1,5 liter water
  • 2 kippen bouillon blokjes
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 kippenbouten
  • 2 pakken passata (gezeefde tomaten)
  • 200 gram appelmoes bv Servero zonder suiker
  • 3-4 eetlepels ketjap
  • 2 eetlepels azijn
  • 1-2 eetlepels maizena
  • 1 prei
  • 1 flinke kop gekookte rijst
  • optioneel: scheutje gembersiroop

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je Chinese tomatensoep met kip?

  • Breng het water met de bouillon blokjes aan de kook. Snijd de ui in stukjes en de tenen knoflook fijn. Voeg de groente en de kippenbouten toe aan de bouillon. Laat 1 uur zachtjes koken, totdat het vlees boterzacht is. Haal de kip met een schuimspaan uit de pan.
  • Laat de kip afkoelen, haal het vlees van de botten en trek uit elkaar met twee vorken. Houd apart.
  • Voeg ondertussen 1 liter passata, appelmoes, ketjap en azijn toe. Laat 10 minuten koken.
  • Maak een glad papje met maizena en koud water. Voeg toe aan de soep, zodat dit dikker zal worden. Snijd ondertussen de prei fijn. Kook 5 minuten mee. Verwarm vervolgens de kip en rijst nog even mee.

Linda’s Tips

Wie lust er nu geen chinese tomatensoep met kip? Al jaren ben ik op zoek naar het recept van mijn oma. Of het gelukt is, lees je hier.
Wie lust er nu geen chinese tomatensoep met kip? Al jaren ben ik op zoek naar het recept van mijn oma. Of het gelukt is, lees je hier.

Recept: Linda | Foto credits: My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.