Nog geen beoordelingen

Rijst met geroosterde bloemkool en kikkererwten

Jullie weten het nog niet, maar ik zit in een bloemkool periode. De komende weken staan er een aantal zalige bloemkool recepten op de planning. Ik ben geen fan van gekookte bloemkool. Geroosterde bloemkool daarentegen vind ik onweerstaanbaar! Echt. De week begin ik graag met een vegetarisch recept. Kun je hier meer vega inspiratie gebruiken? Lees dan maar snel mee hoe je deze makkelijke maaltijd van rijst met geroosterde bloemkool en kikkererwten maakt.

De rijstmaaltijd bevat even geen vlees maar plantaardige eiwitten in de vorm van kikkererwten. De site staat vol met deze peulvrucht. Mocht je geen fan zijn van kikkererwten, dan kun je ze vervangen door doperwten.

De bloemkool wordt met kruiden op smaak gebracht. In dit recept wordt kerrie, komijn, ui en paprika gebruikt. Kijk welke kruiden bij je passen en wat je thuis op voorraad hebt. Een snuf chilipoeder combineert er ook goed bij of koriander poeder.

Begin de week met een vegetarisch recept: rijst met geroosterde bloemkool en kikkererwten. Kijk snel hoe je deze makkelijke maaltijd maakt.

Rijst met geroosterde bloemkool en kikkererwten

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 300 gram rijst
  • 800 gram bloemkool
  • 310 gram gekookte kikkererwten (uit blik of pot)
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel komijn poeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • snufje zout en peper
  • 3 eetlepels cranberries (of rozijnen)
  • snufje zout en peper

Optioneel

  • bieslook naar smaak

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Snijd de bloemkool in roosjes van 3 cm.
  • Meng de olijfolie met de kruiden in een kom. Voeg de bloemkoolroosjes toe en hussel goed door elkaar. Spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 20 minuten in de oven totdat de bloemkool goudbruin kleurt. Schep halverwege om.
  • Verwarm de kikkererwten 3 minuten in een steelpan. Giet af.
  • Meng de rijst met de geroosterde bloemkool en kikkererwten. Voeg de cranberries toe. Breng de rijstsalade op smaak met een snufje zout, peper en eventueel bieslook.

Linda’s Tips

  • Tip: zorg bij het roosteren van de bloemkool dat de groente niet op elkaar ligt, maar los.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.