• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Rijst met geroosterde bloemkool en kikkererwten

Begin de week met een vegetarisch recept: rijst met geroosterde bloemkool en kikkererwten. Kijk snel hoe je deze makkelijke maaltijd maakt.

april 29, 2019 door Linda Reageer

Jullie weten het nog niet, maar ik zit in een bloemkool periode. De komende weken staan er een aantal zalige bloemkool recepten op de planning. Ik ben geen fan van gekookte bloemkool. Geroosterde bloemkool daarentegen vind ik onweerstaanbaar! Echt. De week begin ik graag met een vegetarisch recept. Kun je hier meer vega inspiratie gebruiken? Lees dan maar snel mee hoe je deze makkelijke maaltijd van rijst met geroosterde bloemkool en kikkererwten maakt.

De rijstmaaltijd bevat even geen vlees maar plantaardige eiwitten in de vorm van kikkererwten. De site staat vol met deze peulvrucht. Mocht je geen fan zijn van kikkererwten, dan kun je ze vervangen door doperwten.

De bloemkool wordt met kruiden op smaak gebracht. In dit recept wordt kerrie, komijn, ui en paprika gebruikt. Kijk welke kruiden bij je passen en wat je thuis op voorraad hebt. Een snuf chilipoeder combineert er ook goed bij of koriander poeder.

Begin de week met een vegetarisch recept: rijst met geroosterde bloemkool en kikkererwten. Kijk snel hoe je deze makkelijke maaltijd maakt.

Rijst met geroosterde bloemkool en kikkererwten:

recept voor 4 personen:

  • 300 gram rijst
  • 800 gram bloemkool
  • 310 gram gekookte kikkererwten (uit blik of pot)
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel komijn poeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • snufje zout en peper
  • 3 eetlepels cranberries (of rozijnen)
  • snufje zout en peper
  • Optioneel: bieslook naar smaak

Stappen om een rijst met geroosterde bloemkool en kikkererwten te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  3. Snijd de bloemkool in roosjes van 3 cm.
  4. Meng de olijfolie met de kruiden in een kom. Voeg de bloemkoolroosjes toe en hussel goed door elkaar. Spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 20 minuten in de oven totdat de bloemkool goudbruin kleurt. Schep halverwege om.
  5. Verwarm de kikkererwten 3 minuten in een steelpan. Giet af.
  6. Meng de rijst met de geroosterde bloemkool en kikkererwten. Voeg de cranberries toe. Breng de rijstsalade op smaak met een snufje zout, peper en eventueel bieslook.

Tip: zorg bij het roosteren van de bloemkool dat de groente niet op elkaar ligt, maar los.

Begin de week met een vegetarisch recept: rijst met geroosterde bloemkool en kikkererwten. Kijk snel hoe je deze makkelijke maaltijd maakt.

Begin de week met een vegetarisch recept: rijst met geroosterde bloemkool en kikkererwten. Kijk snel hoe je deze makkelijke maaltijd maakt.

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ | Google+

Categorie: Diner, Vegetarisch Tags: bloemkool, cranberries, kikkererwten, rijst, vegan, vegetarisch

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 257

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Weekmenu wat eten we vandaag 257 Weekmenu makkelijke recepten 257
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl