4.3 uit 4 beoordelingen

Eenpans spaghetti met balletjes

Het is denk ik geen verrassing, dat ik graag over eten praat. Zo ook met mijn vriendinnen. Laatst hadden we tijdens ons jaarlijkse weekendje weg een gesprek over vakantiemaaltijden. De een na de ander ging helemaal los met receptsuggesties. Wist je dat je met saucijsjes een fantastische basis hebt voor een makkelijke maaltijd uit 1 pan? Zo maak je op de camping deze eenpans spaghetti met balletjes.

Jamie Oliver zie ik al jaren van saucijzen balletjes draaien. Een vriendin tipte mij om de balletjes te garen in de tomatensaus. Het vlees geeft zo zijn smaak af aan de saus, zodat je nauwelijks smaakmakers nodig hebt. Wat een uitvinding! Ideaal voor als je op vakantie kookt met zo min mogelijk ingrediënten.

Het belangrijkste is dat je kiest voor producten met een goede kwaliteit. Koop goede pasta en de lekkerste tomaten uit blik. De worstjes zijn de hero in dit gerecht. Zorg dan ook dat je kiest voor goed vlees. Bij mijn verbouwde supermarkt hangen borden boven het vleesschap om consumenten te informeren over duurzaam vlees. Inmiddels bestaan er verschillende keurmerken, zoals het Beter-Leven-keurmerk, het Europees Keurmerk voor biologische vlees (het groene blaadje) of Eko Vlees.

Om eerlijk te zijn weet ik ook niet precies wat de verschillen per keurmerk zijn. In mijn zoektocht naar keurmerken kwam ik dit overzicht tegen. De verschillen beginnen iets duidelijker te worden, maar ik zou er graag eens dieper induiken. Lijkt het jullie interessant als ik daar eens een artikel over schrijf?

Zoals jullie zien, heb ik voor deze eenpans maaltijd gebruik gemaakt van biologisch vlees. Steeds vaker kiezen wij hier bewust voor. Het segment duurzame vlees zit flink in de lift met een omzetgroei van 30% ten opzichte van vorig jaar. In totaal wordt ruim 60% van het duurzame vlees zelfs in de supermarkt verkocht. Een goede zaak! Het duurzame vlees is een tikkeltje minder voordelig maar we eten liever minder vlees, maar wel van goede kwaliteit.

eenpans spaghetti met balletjes 3a

Dit gerecht zou trouwens ook perfect passen in mijn e-book “Koken op de camping“. Alle ingrediënten kunnen in één pan en dat scheelt ook nog eens afwas. Het is een ideale vakantie maaltijd.

Eenpans spaghetti met balletjes

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
 • 2 uien
 • 2 teentjes knoflook
 • olijfolie om in te bakken
 • 250 gram kastanje champignons
 • 1 blik tomatenblokjes
 • 4 biologische saucijzen
 • 0.5-1 biologisch bouillonblokje
 • 500 ml gekookt water
 • 300 gram spaghetti

Voor erbij

 • Parmezaanse kaas
 • verse basilicum
 • groene salade

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je deze eenpansspaghetti?

 • Snijd de uien in stukjes en hak de knoflook fijn. Verwarm een grote pan of skottelbraai met een scheutje olijfolie. Bak de uien en knoflook 3 minuten.
 • Maak ondertussen de champignons schoon en snijd in stukjes. Bak 2 minuten mee met de uien en knoflook.
 • Voeg het blik tomatenblokjes, het gekookte water en een verkruimeld blokje bouillon toe. Roer goed door de saus.
 • Knijp het vlees uit de worstjes. Draai er kleine balletjes van. Voeg deze toe aan de tomatensaus en laat 2 het minuten pruttelen.
 • Breek de spaghetti in tweeën en voeg toe aan de pan. Zorg dat de pasta goed onder de saus zit. Kook de saus 11 – 13 minuten totdat de pasta gaar is. Roer regelmatig en voeg eventueel nog een scheutje gekookt water toe als de saus teveel inkookt.
 • Serveer de eenpans spaghetti met balletjes met Parmezaanse kaas, verse basilicum en een groene salade.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

E-book Koken op de camping

15 makkelijke recepten voor op de camping. Op vakantie willen we graag makkelijk en vooral lekker eten. In dit kookboekje maak ik graag gebruik van lokale ingrediënten of ik maak een campingversie van een klassieker. Het liefst met zo min mogelijk ingrediënten en een simpele bereiding.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
e book koken op de camping

Dit artikel betreft een samenwerking met stichting Vlees.nl Lees hier mijn disclaimer.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.