Weekmenu 63 – makkelijke recepten

De afgelopen weken zat ik helemaal met mijn hoofd bij de lente en nu is de Syberische kou terug voor 1 dag. Ik raak er helemaal van in de war. Zeker omdat ik druk bezig ben met Paas recepten. Hebben jullie nog verzoeknummers voor deze feestdagen? En dan ben ik ook benieuwd of de focus meer ligt op ontbijt/brunch of diner. Laten jullie het mij even weten in een reactie?

In het weekmenu heb ik alvast twee Paasrecepten verstopt. Verder staat er een stamppot op het programma nu het nog kan, een kippensoep en zelf rendang maken. Daarbij ook een pasta recept met slechts 3 ingrediënten die binnen no-time op tafel staat.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 63 makkelijke recepten

Maandag: bieten stamppot met geitenkaas

Hebben jullie ook meegedaan aan de Week Zonder Vlees? Een vegetariër zal ik niet snel worden. Deze week heeft er wel voor gezorgd dat ik bewuster keuzes maak. Mijn voornemen is dan ook om meer vegetarische recepten te ontwikkelen. Deze bietenstamppot bewijst maar eens hoe lekker je kunt eten zonder vlees.

Bieten stamppot met geitenkaas en walnoot

Dinsdag: zelf rendang maken

Dit recept van zelf rendang maken was ik compleet vergeten. En ik kreeg direct zin om een grote pan op het vuur te zetten. Maak een grote hoeveelheid, zodat je er twee keer van kunt eten.

zelf rendang maken

Woensdag: kippensoep

Het heeft jaren geduurd voordat ik zelf kippensoep ging maken. Inmiddels maak ik de soep zeker eens per 2 maanden. Ik vind het zo’n zalig recept van vriendin M. Echt een aanrader!

zelf kippensoep maken

Donderdag: cacio e pepe

De cacio e pepe is een pasta recept met slechts 3 ingrediënten: spaghetti, zwarte peper én kaas. Daarbij staat het ook nog eens binnen no-time op tafel. Maak er een groene salade bij voor een groente intake.

spaghetti cacio e pepe

Vrijdag: flammkuchen met zalm en asperges

De Paas periode komt eraan en daar horen recepten met ei, zalm en eieren bij. Deze flammkuchen kun je alvast een keertje uitproberen. Echt comfort food voor op de vrijdagavond of bij de paasbrunch.

Flammkuchen met zalm en groene asperges

Zaterdag: pindakaas havermout repen

Mijn voorraad tussendoortjes in de vriezer is bijna op. Gelukkig heb ik altijd pindakaas, havermout en honing in huis zodat er makkelijk en snel nieuwe repen gemaakt kunnen worden.

pindakaas havermout reep

Zondag: bladerdeegbrood met abrikozen jam

Een relaxte opstart van de zondag vind ik een must. Broodjes uit de oven, eitjes en vers jus d’orange hoort er zeker bij. Het huis gaat zo lekker ruiken van dit bladerdeegbrood met abrikozen jam.

Bladerdeeg brood met abrikozenjam

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.