4.5 uit 2 beoordelingen
bereiding 20 min

Wraps met krokante kip

Wraps met krokante kip is een makkelijke vrijdagavond hap. Op de laatste werkdag van de week, wordt er niet gekookt in huize Linda. Voor dit recept hoef je alleen even de kip schnitzels te bakken en de wraps te verwarmen. Voor de rest snijd je een aantal ingrediënten en maak je een lekker chili room sausje.

De krokante kip voor in de wraps kun je kant en klaar kopen, dat is lekker snel en makkelijk. Je kunt ook zelf krokante kip schnitzels maken met cornflakes. Gebruik mijn recept voor de kipburgers maken als basis. Snijd de kip alleen niet in een ronde vorm, maar in twee stukken.

Het is januari en als je wilt, dan kun je de wraps met krokante kip voedzamer maken. Mijn eerste tip is door een chili saus zonder toegevoegde suikers te kiezen. Wij hebben deze variant sinds een paar weken ontdekt. Persoonlijk ben ik niet van de light producten of “zonder suiker”. Ik kies hier alleen voor als de smaak goed is of als er geen verschil in smaak is. Deze chilisaus is goedgekeurd!

De tweede tip is heel simpel door de gewone wraps te vervangen door volkoren wraps. Voor mezelf gebruik ik altijd de volkoren variant. De rest van de verpakking bewaar ik in de vriezer voor een ander moment. Als laatste kun je Griekse yoghurt of kwark gebruiken in plaats van zure room voor het sausje. Dit geeft wel een iets andere smaak (meer yoghurt en minder romig). Kijk wat bij je past.

Deze krokante kip wraps zijn ideaal voor als je iets lekker wilt eten, zonder uren in de keuken te staan.

Krokante kip wrap

Wraps met krokante kip

Ingrediënten

4 personen
  • olijfolie om in te bakken
  • 4 kip schnitzels (of zelf kipburgers maken)
  • 2 eetlepels chilisaus eventueel zonder suiker zoals Verstegen Sweet Chili
  • 125 ml zure room
  • 6 tros tomaten
  • 2 rijpe avocado’s
  • 150 gram maïs
  • 8 volkoren wraps
  • 200 gram sla naar keuze

Hoe maak je wraps met krokante kip?

  • Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak hierin de kip schnitzels in 6 minuten rondom gaar. Snijd in reepjes.
  • Meng de chilisaus door de zure room.
  • Snijd de tomaten in stukjes en de avocado in reepjes. Laat de maïs uitlekken.
  • Verwarm de wraps volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Besmeer de wraps met de chili room, beleg met de kip, tomaat, avocado, maïs en sla. Serveer de wraps met krokante kip direct.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Recept: Linda | Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.