7 x salade dressing maken

Salade dressing maken voor bij je zelfgemaakte salade. Met het oog op het saladeseizoen heb ik een overzicht met de lekkerste salades dressings voor je gemaakt.

Een salade dressing maken is een fluitje van een cent. Je voegt alle ingrediënten bij elkaar, even mengen en klaar is je sladressing. Met een aantal basis producten in huis, kun je eenvoudig zelf een salade dressing maken. Probeer eens één van deze recepten en ontdek hoe je makkelijk, snel en lekker je eigen salade dressing maakt. Daarbij geef ik bij elke salade dressing tips voor het gebruik van de dressing.

Bekijk hier alle saladerecepten voor een schat aan inspiratie om de salade dressings in te gebruiken.

Dressing voor salade maken

Salade dressing maken

1. Yoghurt dressing

Voor de yoghurt dressing heb je een paar basis ingrediënten nodig: yoghurt, verse peterselie, citroen, mosterd en knoflookpoeder en uienpoeder. De smaak valt of staat bij de keuze voor de yoghurt. 

De zelfgemaakte yoghurt dressing is heerlijk bij alle soorten sla. Met name bij een ouderwetse ijsbergsalade met komkommer, ei en tomaat.

Yoghurt dressing maken

2. Aziatische dressing

Heb je wel eens een Oosterse dressing oftewel een soja-gember-sesamdressing gegeten? De dressing bestaat uit sojasaus, gember siroop, sesamolie met rijstazijn en honing.

Het is een heerlijk smaakbommetje perfect bij een noedelsalade, koolsalade, biefstuksalade of pokébowl.

Oosterse dressing

3. Balsamico dressing

Bij een balsamico dressing denk je direct aan Italiaanse smaken. Deze dressing met balsamico azijn heeft een smaakvolle twist op het basis recept. Naast de balsamico azijn, olijfolie en honing voeg je een paar druppels tabasco toe voor extra pit en zacht gebakken knoflook in olie.

De balsamico dressing past perfect bij een Italiaanse salade, mozzarella en pastasalades.

Balsamico salade dressing maken

4. Pesto dressing

Deze pesto dressing is bijna geen recept te noemen. Je hebt slechts 3 ingrediënten nodig: olijfolie, pesto en citroen. De kwaliteit van de ingrediënten bepaalt de smaak van de dressing met pesto.

Deze dressing is heerlijk in allerlei pastasalades, tomatensalade, tomatensalade of simpele groene salade.

Pesto dressing met 3 ingrediënten olijfolie, citroen en pesto

5. Honing mosterd dressing

Honing mosterd dressing, wie kent dit niet? Een blik op het schap in de winkel, maakt duidelijk hoe populair deze dressing is. Zelf een dressing maken is toch echt lekkerder omdat je zelf de smaak(verhouding) kunt bepalen. Zet de honing, mosterd, olijfolie en citroensap op het aanrecht en ga aan de slag.

De honing mosterd dressing is heel veelzijdig in gebruik. Je kunt deze smaak bijna in elke salade gebruiken of bij rauwkost.

Mosterd honing dressing zelf maken

6. Avocadodressing

Voor deze avocadodressing halen we de staafmixer tevoorschijn, zodat je de avocado, knoflook, kip, water en olijfolie tot een egale massa kunt mengen.

Deze dressing met avocado is lekker bij een aardappel, kip en mango salade of bonensalade.

Aardappelsalade met avocadodressing

7. Wasabi dressing

Het laatste recept in het overzicht van salade dressing maken is een wasabi dressing. Dit is weer eens iets anders. Naast wasabi heb je mayonaise en Griekse yoghurt nodig en het geeft een salade lekker veel pit.

Waar eet je een wasabi dressing bij? Bij elk Aziatisch gerecht zoals een pokébowl of aardappelsalade.

Aziatische krieltjessalade met zalm en wasabidressing

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.