Jamie Oliver recepten

Jamie Oliver is mijn grote kookvriend. Na de komst van mijn dochter, heb ik mezelf zijn hele kookboeken collectie cadeau gedaan. Geen gehaktbal uit de vriezer meer met een potje groente opgewarmd uit de magnetron. (ja echt) Ik wilde echt koken en ging zijn kookvideo’s volgen op televisie. Zijn manier van koken vind je ook terug op mijn blog: een overzicht van mijn favoriete Jamie Oliver recepten.

De recepten van Jamie zijn altijd toegankelijk en eenvoudig te maken. Van maaltijden voor door de weeks, tot fantastische smaakvolle gerechten voor een dinertje. Hij geeft je het vertrouwen dat iedereen kan koken. Ik ben hiervan het levende bewijs. Van potjes groente uit de magnetron naar een foodblog.

Inmiddels heb ik tientallen recepten van Jamie Oliver uitgeprobeerd. Voor een aantal gerechten heb ik het kookboek niet meer nodig en kook ik gewoon uit mijn hoofd en geef er mijn eigen draai aan. Een aantal klassiekers blijven bij ons op tafel komen. Na een scan van de Jamie Oliver recepten op mijn blog, kom ik erachter dat er nog een aantal toppers niet op staan. Het lijstje zal ik dan ook blijven blijven aanvullen. Ondertussen ben ik wel benieuwd naar jullie favoriete Jamie recepten en uit welk boek dit komt.

Jamie Oliver recepten

1. Spaghetti bolognese van Jamie Oliver

Het recept voor de spaghetti bolognese heb ik letterlijk tientallen keren gemaakt. Het fijne aan dit gerecht is dat je een 3 dubbele portie kan maken en de pan in zijn geheel de oven in schuift. Ideaal om in te vriezen of om met een groot gezelschap van te eten. Tijdens kidsweekend met 8 andere gezinnen serveer ik dit vaak als vrijdagavond hap. Alle kinderen zijn er dol op en ik krijg de borden “schoongelikt” weer terug.

spaghetti bolognese van Jamie Oliver

2. Chili con carne van Jamie Oliver

Uit hetzelfde boek komt dit chili con carne recept van Jamie. De bereiding lijkt ook erg op die van de spaghetti bolgonese. Ik vind het een ideaal recept om te maken als familie komt eten. Van de pan kan je makkelijk 2 of 3 keer eten.

Chili con carne van Jamie Oliver

3. gebraden kip van Jamie Oliver

Bij een gebraden kip denk ik altijd terug aan mijn jeugd. Op zondagavond stond er regelmatig kip met zelfgemaakte friet op het menu. De kip van Jamie Oliver wordt gekruid met een heerlijk kruidenmengsel. De portie is voor 2 kippen. Ook lekker om kipdrumsticks mee te kruiden of te bewaren voor een volgende keer.

Jamie Oliver recepten kip

4. Kabeljauw uit de oven Jamie Oliver

Met de kabeljauw uit de oven proef je de lente. Het heeft een heerlijk mediterraanse smaak door de tomaatjes, olijven en de mozzarella erover is zeer smakelijk. Maak voor iedereen een eigen pakketje. Echt een feestje op je bord.

Jamie Oliver recepten kabeljauw

5. Gegrilde groene asperges

Jamie Oliver staat bekend om zijn liefde voor de Italiaanse keuken. Italianen kunnen met slechts een paar ingrediënten van goede kwaliteit de meest waanzinnige gerechten op tafel zetten. De gegrilde groene asperges is daar een goed voorbeeld van.

gegrilde asperge

6. Chocolade rotsen van Jamie Oliver

Ook hier gebruik ik een basis recept van Jamie Oliver en varieer ik met de inhoud naar gelang de ingrediënten die ik in huis heb. Van verschillende soorten noten, zaden en gedroogd fruit. Het bijzondere ingrediënt is rode peper en die mag je NIET achterwege laten. Dit zorgt juist voor een pittige bite. De chocolade rotsen van Jamie zijn echt onweerstaanbaar.

Jamie Oliver recepten chocolade rotsen

7. Spaghetti met salami en broccoli

Dit pasta recept is geïnspireerd door Jamie Oliver. In een van zijn boeken staat een spaghetti met venkel en salami. Een waanzinnig lekker recept. Met name het venkelzaad met de salami maakt deze spaghetti net even anders. Dit werd de basis voor een makkelijke maaltijd met tomaten, prei en broccoli.

Spaghetti met salami en broccoli

Houd de blog in de gaten. De lijst met Jamie Oliver recepten wordt aangevuld.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.