Een paar weken geleden stelde ik een vraag op mijn social media kanalen. Ik was benieuwd of jullie zitten te wachten op een nieuwe categorie met low budget recepten. De reacties waren zeer positief en vandaag komt dus het tweede recept online. Voor de zoete aardappel stamppot met bonen en feta heb ik € 9,40 betaald voor 4 personen.
Nu ben ik wel een beetje een luxepaardje, want ik ben erg gehecht aan merk bonen en feta gemaakt van schapen en geitenmelk. Daarbij past de zoete aardappel goed het zilte van de kaas en dat maakt dit stamppot recept net iets duurder. Je kunt bijna 3 euro besparen door huismerk bonen, gewone aardappelen en uien te nemen met een blok witte kaas van koeienmelk. De olijfolie, komijn en koriander had ik reeds op voorraad en is dus niet meegerekend.
Zelf ben ik erg in mijn nopjes met dit recept omdat het erg smakelijk is. In mijn overtuiging is low budget saai en niet lekker is. Dit gerecht laat maar eens zien dat dit helemaal niet het geval is. Voor mij is deze categorie met low budget recepten dan ook een leuke uitdaging.
Zoete aardappel stamppot met bonen en feta
Ingrediënten
- 1,5 kilo zoete aardappel
- 2 kleine rode uien
- 1 rode paprika
- scheutje olijfolie
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel koriander
- 150 gram maïs
- 400 gram zwarte bonen
- 160 gram feta
Bereiding
- Schil de zoete aardappel en snijd in stukken. Kook in 10 – 15 minuten gaar. Giet af en stamp tot een grove puree.
- Snijd ondertussen de uien en paprika in stukjes. Verwarm een koekenpan met de olijfolie en bak de ui en paprika met de kruiden in 5 minuten zacht. Spoel de maïs en zwarte bonen af en laat uitlekken. Verwarm twee minuten mee in de koekenpan.
- Meng de groente met de zoete aardappel puree. Brokkel de feta in stukjes en serveer op de zoete aardappel stamppot.
Recept: Linda Foto credits: My Lucie