Nog geen beoordelingen

Pita falafel met spitskool

Voor als je mij wat langer volgt, dan weet je dat er op vrijdag nauwelijks gekookt wordt in huize Linda. Het is vaak Fast Food Friday en dit keer zelfs vegetarisch. Mijn dochter heeft besloten om de hele maand vega te eten, dus voor ons maak ik deze pita falafel met spitskool.

Na enige twijfel heb ik toch besloten om dit pitabroodje met falafel en spitskool online te zetten. Dit komt omdat het bijna geen recept te noemen is. Daarbij is de falafel “zelf gekocht” in plaats van “zelf gemaakt”. Voor de liefhebbers staat er wel een recept voor pitabroodjes online. Na een lange (werk)week heb ik daar niet zoveel zin meer in en grijp dan naar een pak kant en klaar.

Ik maak het mezelf graag makkelijk, soms iets te makkelijk misschien als je naar dit recept voor pita falafel met spitskool kijkt. Mijn idee is eigenlijk om te laten zien, hoe je met een handvol ingrediënten en weinig tijd (en geen zin) een lekkere maaltijd op tafel zet.

Spitskool is één van mijn nieuwe favoriete groente. Wat is het fijn zeg om deze groente te roerbakken en vervolgens in het pitabroodje te proppen. Laat het weekend maar beginnen!

Pita met falafel en spitskool. Dit is een makkelijke maaltijd na een drukke werkdag of werkweek. Met slechts een handjevol ingrediënten zet je dit recept op tafel. #vegetarisch

Pita falafel met spitskool

Ingrediënten

Aantal personen4 stuks
  • 1 rode paprika
  • 300 gram gesneden spitskool
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel ketjap
  • 180 gram falafel (bijvoorbeeld van BOON = nospon)
  • 4 pita broodjes

Optioneel

  • knoflooksaus

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Snijd de paprika in stukjes. Bak de paprika en spitskool in een koekenpan met olijfolie in 4 minuten beetgaar. Voeg de kerriepoeder en ketjap toe en roer erdoor.
  • Verwarm ondertussen de pita broodjes volgens de gebruiksaanwijzing en en bak de falafel in een andere pan.
  • Snijd de broodjes open. Persoonlijk vind ik het fijn om de falafel door midden te snijden, zodat het makkelijk past in het broodje. Verdeel het groentemengsel erover en serveer er eventueel knoflooksaus bij.
Pita met falafel en spitskool 2a
Pita met falafel en spitskool. Dit is een makkelijke maaltijd na een drukke werkdag of werkweek. Met slechts een handjevol ingrediënten zet je dit recept op tafel. #vegetarisch

Recept: Linda Foto credits: My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.