• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • PASEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • PASEN 2021
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Spinazie ricotta lasagne

Spinazie ricotta lasagne. Een heerlijk vegetarisch gerecht.

oktober 22, 2013 door Linda 12 Reacties

Ik ben flexitariër. Flexi-wat? Ik eet bewust een paar dagen per week geen vlees. Beter voor mijn lijf en het milieu. Daarbij ook nog eens fijn omdat ik zo meer varieer. Op de vleesloze dagen staat er vis, een vleesvervanger, peulvruchten of kaas op het menu, zoals deze spinazie ricotta lasagne.

Ricotta is een Italiaanse zachte kaas met een milde & romige smaak. Ik heb deze kaas lang geleden, leren kennen tijdens mijn 1e Weight Watchers periode. Het bevat een stuk minder verzadigde vetten (8,5%) dan gewone kaas (20%). Das fijn voor deze enorme kaasliefhebster. De ricotta, spinazie en passata zijn echte “smaakvrienden”. In de Italiaanse keuken zie je dit trio vaak terugkomen. Voor een extra portie groene groente voeg ik er courgette aan toe.

Op mijn blog maak ik veel gebruik van simpele wijzigingen in je eetpatroon om lekker en gezond(er) te eten. Dit keer een vega recept en het gebruik van een minder vette kaas. Voor de lasagne vellen zou ik eigenlijk de volkoren variant moeten nemen. Maar ja, deze keer spijbel ik met verse lasagnevellen. Natuurlijk overtreed ik ook wel eens “mijn eigen regels”. Het draait allemaal om de balans in je eetpatroon.

Deze vegetarische spinazie ricotta lasagne is ook bij kinderen favoriet. Bij mij thuis gaan de ovenschaal en de borden na het eten “schoon” de kast weer in. Ik hoop bij jou ook!

Spinazie ricotta lasagne

recept voor 4 personen:

  • 1 courgette
  • olijfolie
  • oregano
  • 1 grote teen knoflook
  • snufje chilipoeder
  • 450 gram verse gewassen spinazie
  • 3/4 verpakking verse lasagne (rest vries ik in) of 9 droge (volkoren) lasagne bladen
  • 2 bakjes ricotta
  • 1 fles biologische passata di pomodoro (AH Puur & Eerlijk)
  • eventueel: handje Parmezaanse kaas

Stappen om spinazie ricotta lasagne te maken:

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Snijd de courgette in plakken van een halve centimeter.
  3. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de courgette in 8 – 10 minuten goudbruin. Bestrooi met oregano en snufje zout en peper.
  4. Snijd ondertussen de teen knoflook fijn.
  5. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een wok of hapjespan. Bak de knoflook met een snufje chilipeper 30 seconden aan.  Voeg de helft van de spinazie toe en laat in 3 tot 4 minuten slinken. Haal uit de pan en laat uitlekken in een vergiet. Wok vervolgens de andere helft van de spinazie en laat ook goed uitlekken in het vergiet. Snijd de spinazie grof.
  6. Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie en start met een royale laag passata op de bodem.
  7. Dek af met een laag lasagne bladen.
  8. Doe de ricotta in een kom en schep 1/3 in een andere kom. Meng de spinazie hierdoor. Smeer het spinazie ricotta mengsel over de lasagnebladen.
  9. Dek af met de 2e laag lasagnebladen. Pureer de helft van de overgebleven ricotta met de courgette in een staafmixer. Smeer dit vervolgens op de 2e laag lasagnevellen.
  10. Dek af met de 3e laag lasagnebladeren. Meng het restant ricotta met de rest van de passata en giet over de lasagne heen.
  11. Bak de lasagne in 30 minuten in de oven gaar.
  12. Strooi eventueel nog Parmezaanse kaas over de lasagne.

Tip: voor een nog gezondere variant vervang je de ricotta door hüttenkäse. Pureer de courgette niet bij stap 9, smeer alleen de ricotta over de vellen. Dek af met de gebakken schijfjes courgette en laat de 3e laag lasagnevellen achterwege.

Tip: meer info over flexitariër vind je hier.

Inspired by: De Zilveren Lepel

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

Categorie: DINER, VEGETARISCH Tags: courgette, flexitarier, lasagne, lasagne recepten, passata, ricotta, ricotta recepten, spinazie, spinazie recepten, vega, vegetarisch, vegetarische recepten

Lees Interacties

Reacties

  1. Ine Kanters zegt

    februari 28, 2014 om 6:49 pm

    Hallo Linda

    We hebben het recept vanavond gemaakt. Het was heerlijk! Bedankt voor het recept.

    Groetjes Ine

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 3, 2014 om 9:52 am

      Hi Ine, dank voor je berichtje. Ik hoor graag als je nog meer recepten uitprobeert. Groeten, Linda

      Beantwoorden
  2. Sandra zegt

    april 14, 2014 om 8:39 pm

    Vanavond heerlijk van gesmuld! Zo ook mijn man en twee kinderen. Echt heel lekker!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 15, 2014 om 8:58 am

      Hi Sandra, wat leuk om te horen. Deze lasagne is ook favoriet hier in huis. Ik hoop dat dit recept vaker bij jullie op tafel zal komen. Groeten, Linda

      Beantwoorden
  3. Jolien zegt

    februari 2, 2015 om 10:23 am

    Hallo Linda,
    Ik heb dit recept gisteren gemaakt.
    Het was heel lekker, alleen werd de bovenste laag lasagnebladen met die ricotta gemengd met tomatensaus heel hard en verbrokkelde de saus. Heb je hier misschien een tip voor?
    Want ik zou hem graag nog een keertje willen maken!
    We hebben de lasagnebladen niet gekookt van te voren, misschien lag het daaraan?
    Vriendelijke groeten,
    Jolien

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 2, 2015 om 3:02 pm

      Even denken Jolien, dit is mij nog niet overkomen. De saus kan wel iets brokkelen. Misschien staat je oven te hoog (qua temperatuur) of schaal te hoog in de oven. Dek anders af met aluminium folie, dat zou moeten helpen. Zorg ook dat je een flinke laag tomatensaus met ricotta overhoudt om verbranding te voorkomen. Succes!

      Beantwoorden
  4. Eliserael zegt

    november 27, 2015 om 8:42 am

    Gefeliciteerd met je verjaardag Linda!!
    En dank voor je heerlijke recepten!
    Dacht vanmorgen nog, ik wil iets maken vandaag met spinazie.
    En ja hoor..je receptje kwam als superidee.
    De lasanga vellen ga ik vervangen door courgette repen.
    Je hoort van nog van me wat de bevindingen zijn…en dat zal wel héél lekker zijn.

    Beantwoorden
  5. Debora zegt

    december 9, 2015 om 7:13 pm

    De lasagna was verrukkelijk Linda! Zelfs m’n 3 zoontjes vonden het lekker. En geloof me, dat gebeurt niet vaak…

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 14, 2015 om 9:16 am

      Hi Debora, wat fijn om te horen zeg.

      Beantwoorden
  6. Melanie zegt

    april 30, 2016 om 8:36 pm

    Hij staat nu in de oven! Ik ben erg benieuwd!!

    Beantwoorden
  7. Ineke Pancken zegt

    augustus 18, 2016 om 10:05 pm

    Enkele vragen ivm de ingrediënten:
    – 2 bakjes ricotta = hoeveel gram?
    – 1 fles passata = hoeveel gram/ml?

    Bedankt voor je antwoord, want ik kijk ernaar uit om het snel eens te maken!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      augustus 22, 2016 om 10:15 am

      Hi Ineke, de ricotta zit in een bakje van 250 gram en de fles passata is 690 gram. Gr. Linda

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu makkelijke recepten 203

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • Kipsate wraps met pindasaus Kipsate met wraps en pindasaus
  • verse loempia recepten 3 x spring roll recepten (verse loempia’s)

Aanmelden nieuwsbrief

Aanbevolen door Linda

  • tagliatelle met romige preisaus Tagliatelle met romige preisaus
  • zelf pastasaus maken Zelf pastasaus maken van verse tomaten
  • Pasta met zalm en doperwten Pasta met zalm en doperwten
  • Plaattaart met ei, ei recepten voor Pasen Plaattaart met ei en groene asperges
  • Low-budget gerechten is een nieuwe categorie op de blog. Dit goedkope recept van tortellini soep met spinazie en worst past hier perfect bij. Een flink gevulde maaltijdsoep. Tortellini soep met spinazie en worst

Instagram

lekkeretenmetlinda

Linda Peek
KIPSATE MET WRAPS EN PINDASAUS ~ Dit makkelijke re KIPSATE MET WRAPS EN PINDASAUS ~ Dit makkelijke recept voor wraps met kip is net zo lekker als het klinkt. Het hele gezin smult van deze wrap met pulled chicken saté. Bij mij thuis kregen ze er geen genoeg.

Mijn recept voor zelf saté maken is de basis voor dit wrap recept. We rijgen de kip niet aan spiezen, maar bakken de kip direct in de pan. Vervolgens trek je de kipsaté met twee vorken uit elkaar, waardoor je een soort pulled chicken krijgt. Maak er ook nog de pindasaus bij en je weet niet wat je proeft.

Dit recept wil je echt maken! Bewaar het recept. Druk op het vlaggetje onder de foto, zodat je dit makkelijke recept niet vergeet. Het recept kun je vinden in de bio of homepage. 

#makkelijkerecepten #makkelijkemaaltijd #kip #kipfilet #kipgerechten #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten #lente #wraps #pulledchicken #sate #kipsate #pindasaus #satesaus #saté #wrap
WEEKMENU ~ Het weekmenu stond sinds gisteren al vo WEEKMENU ~ Het weekmenu stond sinds gisteren al voor jullie klaar hoor. Het is een beetje rommelig hier, want we zijn gestart met de voorbereidingen van de buitenkeuken. Ik zal later vandaag in mijn stories even laten zien wat de plannen zijn en wat de huidige status is. Het wordt zo tof, ik kan niet wachten.

Kun je inspiratie gebruiken voor het avondeten deze week? Bekijk dan de eetplanning met een lekker vegetarisch recept, een visje, kipfilet uit de oven, krieltjes en onwijs lekkere kipburgers met een krokant korstje van gemalen nachochips.

Voor het weekend heb ik ook twee lekkere recepten geselecteerd. Zo start je de zaterdag met een tropische verrassing. Verzamel alvast oud brood hiervoor. Voor zondag staat er een toetje op de planning. Niet zomaar een toetje maar een chocolade lava cakeje met salted caramel.

Swipe naar rechts of check mijn stories. De recepten staan in de directe link in de bio of ga naar https://www.lekkeretenmetlinda.nl/weekmenu-makkelijke-recepten-203/

Bewaar dit weekmenu ter inspiratie als je een lekker recept hebt gezien. Klik op het icoontje rechts onder de foto.

#weekmenu #mealprep #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #vegetarisch #pasta #pasen #lunchen #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten
10 x snelle pasta recepten ~ Wil je binnen 20 minu 10 x snelle pasta recepten ~ Wil je binnen 20 minuten een lekkere en makkelijke pasta maaltijd op tafel zetten? Bekijk dan snel mijn lijstje met 10 snelle pasta recepten.

Met een pasta recept scoor je punten aan tafel. Iedereen lust het en een pasta recept is makkelijk om te maken. Bij ons staat er bijna twee keer per week pasta op tafel. In het overzicht staan een aantal klassiekers zoals macaroni zonder pakjes en zakjes, een pasta met carbonara saus en een vegetarische pasta met spinazie. Daarbij geef ik je ook de tip om een super snelle verse pastasaus van tomaten te maken. Deze pastasaus is binnen 5 minuten klaar voor gebruik. Klinkt goed toch?

Sla het blog voor de 10 snelle pasta recepten op. Druk op het vlaggetje onder de foto, zodat je deze makkelijke recepten niet vergeet als je inspiratie zoekt. De recepten vind je in de bio.

#makkelijkerecepten #makkelijkemaaltijd #pasta #spaghetti #penne #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten #snel #snellerecepten #avondeten
Vegetarische wokschotel met bloemkoolrijst ~ Dit i Vegetarische wokschotel met bloemkoolrijst ~ Dit is een een ontzettend makkelijk en snel recept. Het is een lichte avondmaaltijd, ideaal om te maken voordat je bijvoorbeeld gaat sporten.

Dit koolhydraatarme recept heb ik twee keer gemaakt. Bij een gerecht met slechts een handjevol ingrediënten, wil ik zeker weten dat het gerecht smaakvol is. Het geheime ingrediënt is een scheutje sojasaus. Dit smaakt fantastisch bij de kastanje champignons en pimpt de maaltijd direct op.

Sla het recept voor de bloemkoolrijst op. Druk op het vlaggetje onder de foto, zodat je dit makkelijke recept niet vergeet voor als je inspiratie zoekt. Het recept vind je in de bio.

#makkelijkerecepten #makkelijkemaaltijd #wokken #bloemkoolrijst #koolhydraatarm #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatbeperkt #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten #vegetarisch #vega #spinazie
Meer laden Volg mij op Instagram

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in