Alleen op reis naar Bali

Dat lekker eten één van mijn hobby’s is, hoef ik jullie niet te vertellen. Maar wisten jullie dat ik gek ben op reizen? In 2001 maakten wij onze eerste trip naar Vietnam en vanaf dat moment hadden wij het virus te pakken. Inmiddels staan de stempels van Myanmar, Bolivia, Peru, Ecuador, Galapagos eilanden, Argentinië, Namibië en Zuid-Afrika in onze paspoorten. Andere culturen, het eten uiteraard, de mensen, nieuwe inzichten ik vind het allemaal fantastisch en heel binnenkort kan ik weer even proeven van het reizen. Ik ga namelijk alleen op reis naar Bali.

Alleen op reis naar Bali, hoezo? Gaat het wel goed met je? vroeg mijn neef mij bezorgd. Ja, het gaat juist heel goed met mij. Alleen op vakantie staat al jaren op mijn verlanglijst. Of om preciezer te zijn: een retraite. Even terug naar de basis en mezelf ongelofelijk tegenkomen. Voor mijn eigen persoonlijke ontwikkeling dus. Manlief heeft 4 jaar geleden zijn droom waargemaakt door huizen te bouwen in Nepal. En hij wil graag terug, alleen ben ik aan de beurt.

Afgelopen jaar ben ik 40 jaar geworden, echt vreselijk vond ik dat. Nu ben ik officieel een oud wijf en geen meisje meer. Ik vind het tijd voor zelf reflectie en dat wil ik bereiken met mijn retraite. Natuurlijk kan ik dit op allerlei mooie plekken in Nederland doen of in Europa. Alleen trekt Bali. Het lekkere weer, het zalige eten en het romantische beeld van Eat Pray Love. Ik zie mij mediteren zoals Julia Roberts, al zal de realiteit er anders uit zien. En ja, als ik er dan toch ben, blijf ik nog even in mijn eentje het eiland verkennen. Ik ben gek op de Aziatische keuken. Bali en met name Ubud staat bekend om zijn healthy food. Ik ga er dan ook heel veel eet inspiratie opdoen.

Happy Soul Travel
Happy Soul Travel

Mijn reisschema

Stopover in Singapore
Over precies 4 weken land ik in Singapore. Goede vrienden van ons zijn recentelijk geëmigreerd. Nu ik zo dicht ik de buurt ben, ga ik 3 dagen bij ze langs. Op de planning staat in ieder geval een bezoek aan één van de vele food hallen. Verder zie ik ter plekke wel wat ik wil bekijken. Ik kan altijd een hop-on, hop-off bus nemen. Het gaat mij erom onze vrienden te zien en hun leven daar. En eerst even rustig acclimatiseren.

Bali here I come
Daarna vlieg ik door naar Bali. Het leuke is dat mijn nicht daar tijdelijk woont en op het punt staat te bevallen. Ik heb mijn schema omgegooid en ga eerst 2 dagen naar Seminyak (& Umala) om haar te bezoeken. Zondag 11 oktober start mijn retraite in Ubud. Ik kijk er zo enorm naar uit. Dit is precies wat ik zoek. Elke ochtend en middag yogalessen in de buitenlucht met uitzicht over de rijstvelden en tropische tuinen. Ook veel aandacht voor meditatie, dat heb ik de laatste maanden laten versloffen. En laat ik het eten niet vergeten, dat belooft wat. En rust, daar ben ik naar op zoek. Alleen in de dining room is er limited wifi. Waarschijnlijk ben ik gewoon 6 dagen van de radar. Geen telefoon, geen mail en ojee ook al die tijd geen social media. Complete rust dus.

alleen op reis naar Bali
Happy Soul Travel

De periode na de retraite – in totaal 1 week – staat nog open. Ik vind het juist prettig om dit zo te houden. Even weer het gevoel te hebben zonder agenda te leven en per dag de keuze te maken om links of rechts te gaan. Het enige dat ik nog plan is koken met een local. Oh, wat lijkt het mij gaaf om samen naar de markt te gaan en bij iemand thuis Balinees eten te maken.

Wat te doen op Bali?
Ik ben heel benieuwd wie er van jullie op Bali is geweest. Waar moet ik heen en wat kan ik beter mijden? Zo lijken mij die dolfijnen op Lovina Beach niks, net als de apen bij Ubud en bij het surfdorp Kuta zit niemand op een 30+ te wachten. Kom maar op met jullie tips. Welke onontdekte plekjes of restaurantjes moet ik zeker aandoen? Ook ben ik nog op zoek naar fijne overnachtingen. Laten jullie een reactie achter onder de blog?

Ondertussen begint de spanning hier te stijgen. Voor het eerst alleen weg en ook relatief lang. Hoe ga ik het volhouden zo lang zonder mijn vent en kids? Thuis worden er allemaal plannen gemaakt en de kinderen willen alleen maar ongezond eten. En weetje daar maak ik mij niet druk om. De tijd vliegt aan beide kanten voorbij en dan kan ik iedereen weer in de armen sluiten. Ik heb nog 4 weken om alles voor de blog klaar te zetten. De #30voeljefit challenge is nog in volle gang en ook mijn 2 jarige blogverjaardag komt eraan. Jullie zijn nog niet van mij af.

 

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.