Nog geen beoordelingen

Frittata met groene asperges

Het asperge seizoen is bijna 4 weken geleden gestart. Het is nog steeds niet gelukt om een nieuw asperge recept online te zetten. Ik ga dit goed maken, want ik heb 3 verschillende recepten voor jullie klaarstaan. Ik trap af met een eenvoudige frittata met groene asperges.

Afgelopen weekend heb ik zelfs voor het eerst het witte goud van dit jaar gegeten. Inmiddels heb ik een aantal recepten in één keer gekookt. Persoonlijk vind ik de groene variant het lekkerst. De frittata met groene asperges is net een soort taartje. Dit lunch gerecht eet ik in mijn eentje op. Je kunt er ook samen van eten. Serveer er dan wel brood bij, anders is het te weinig. Of bewaar de helft voor de volgende dag. Ook koud is een frittata lekker!

Frittata met groene asperges

Frittata met groene asperges

Ingrediënten

1 persoon
  • 50 gram groene aspergetips
  • 3 eieren
  • olijfolie
  • handje cherry tomaatjes
  • snufje zout en peper
  • handje Parmezaanse kaas

Bereiding

  • Zet een pan op met een laagje water. Verwijder het houtige uiteinde van de asperges. Blancheer de asperges 2 minuten in de pan. Giet af en spoel direct af met koud water, laat uitlekken.
  • Klop de 3 eieren los in een kom. Snijd de tomaten doormidden.
  • Verwarm een kleine koekenpan met een beetje olijfolie. Giet het eimengsel erin en leg direct de asperges en de tomaatjes erop. Zet het vuur lager en zorg dat het eimengsel gaart in een minuut of 15 met een deksel op de pan. Op deze manier hoeft de pan niet te garen in de oven. Tegenwoordig heb ik van die keramische pannen van 24 cm en die mogen de oven niet in.
  • Kruid de frittata met een snufje zout en peper naar smaak. Strooi er Parmezaanse kaas over.

Linda’s Tips

Frittata met groene asperges

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.