• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Boekweitwraps met hummus

boekweitwraps met hummus

maart 18, 2015 door Linda 1 Reactie

Boekweitwraps voor lunch of diner vind ik één grote verwennerij en nog gezond ook. Pannenkoeken of wraps hoe je zo ook noemt, staan voor feest. Ik gebruik ze al vervanger voor de boterham. Vervolgens duik ik de koelkast in op zoek naar allerlei restjes. Zo is dit recept ook ontstaan. Ik toverde hummus en geroosterde groenten tevoorschijn. Beide maak ik het liefst zelf. Al kan je ook gebruik maken van geroosterde paprika uit pot (wel even afspoelen) of kant en klare hummus.

Boekweitmeel koop je tegenwoordig gewoon in de supermarkt. Boekweit is een goede bron van ijzer en magnesium. Heb je veel last van stress en slaap je slecht? Magnesium werkt kalmerend en ontspant je lijf, waardoor slapen ook beter gaat. Kom maar door met de boekweitpannenkoeken.

Even een opmerking vooraf, laat je niet afleiden door de lange ingrediëntenlijst. Eigenlijk zijn het 3 recepten in 1 post gepropt. Één recept voor boekweitpannenkoeken, hummus en gegrilde groenten. Kies wat bij je past. Ben je dol op wraps als lunch? Dan zijn de  boekweitwraps met zalm en avocado vast ook iets voor jou.

boekweitwraps met hummus

Boekweitwraps met hummus

recept voor 5 stuks

  • 200 gram boekweitmeel
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • 400 ml geiten (of plantaardige) melk
  • 2 klontjes kokosolie of roomboter

Beleg

  • 1 verpakking hummus of maak het zelf:
    • 1 blik kikkererwten
    • 1 teen knoflook
    • 2 eetlepels Tahin (oosterse schap)
    • citroensap
    • zout & peper
  • 1 pot geroosterde groenten (paprika) of maak het zelf:
    • 1 paprika
    • 1 courgette
    • 1 aubergine
    • olijfolie
    • zout en peper
    • verse kruiden: paar taken rozemarijn en of tijm. Optioneel 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 3 eetlepels sesamzaad
  • optioneel: verse kruiden (peterselie of koriander)

Hoe maak je het klaar:

  1. Meng het meel, de eieren, een snufje zout en de melk tot een egaal beslag.
  2. Verwarm een koekenpan en smelt hierin de kokosolie of boter. Voeg een flinke soeplepel beslag in de pan en bak de wrap om en om goudbruin.
  3. Herhaal dit met de rest van het beslag.
  4. Maak ondertussen de hummus. Pureer de kikkererwten, knoflook, tahin, citroensap, zout en peper tot de gewenste dikte. Voor een uitgebreide uitleg kan je mijn recept voor koriander hummus nalezen.
  5. Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de groenten in plakken. Besprenkel met olijfolie, zout, peper en verse of gedroogde kruiden. Zet 30-40 minuten in de oven. Groenten roosteren lijkt misschien veel werk, maar het is zo gepiept. De oven doet zijn werk en een instructie om groenten te roosteren vind je hier.
  6. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
  7. Leg een wrap op een bord, besmeer met hummus. Voeg groenten naar smaak toe en strooi sesamzaad erover. Doe er optioneel verse kruiden bij.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Categorie: Detox, Detox recepten, Diner, Lunch Tags: boekweit, boekweitmeel pannenkoeken, boekweitmeel recepten, boekweitmeel wraps, glutenvrij, hoe maak je boekweitwraps, wraps

Lees Interacties

Reacties

  1. Emily van Kampen zegt

    maart 18, 2015 om 7:50 am

    Lekker hoor! Dit zie ik hier wel als lunch op tafel komen. En als je schrikt van de lange ingrediënten lijst, dan kun je natuurlijk inderdaad de kant en klaar versie van dingen nemen, zoals je ook schrijft. Hoewel het juist leuk is om het een keer geheel zelf te maken.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 257

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Weekmenu wat eten we vandaag 257 Weekmenu makkelijke recepten 257
  • Pasta met tonijn Pasta met tonijn
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl