• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Caprese broodjes van havermout

Caprese broodjes

april 11, 2017 door Linda 7 Reacties

De komende dagen kun je nog allerlei lekkere paasrecepten verwachten. En deze caprese broodjes met havermout WIL je maken. Ideaal voor een uitgebreide paasbrunch. Iedereen kan dit bereiden want het deeg hoeft te rijzen of gekneed te worden. Sterker nog, met de hakmolen van de staafmixer of een blender is het beslag binnen 2 minuten klaar. De oven voorverwarmen duurt nog langer. 

Met de caprese broodjes haal je de zomer in huis. Ik besmeer ze nog even met een beetje pesto. Hier heb ik nog een fijn recept voor en dat is zelfgemaakt toch een partij lekker! En zie je de tomaat en mozzarella niet zo zitten? Geen punt dan maak je alleen de broodjes. Ik ben de moeilijkste niet. Beleg ze met roomkaas en een plak zalm. Yum!

Zowel warm als koud zijn deze caprese broodjes heerlijk, gemaakt van havermout en amandelmeel. Het deeg hoeft niet te rijzen of gekneed te worden. Een makkelijk recept voor de lunch of het ontbijt.

Caprese broodjes

Recept voor 4 stuks

  • 75 gram havermout
  • 25 gram amandelmeel
  • 100 gram Griekse yoghurt (of normale yoghurt of kwark)
  • 2 eieren
  • snufje peper en zout
  • 2 eetlepels pesto
  • 1 bol buffel mozzarella
  • 4 kleine tasty tom tomaten
  • optioneel: oregano

Stappen om caprese broodjes te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Maal de havermout in een koffiemolentje tot meel of in een blender.
  3. Meng het havermoutmeel, amandelmeel, yoghurt en eieren goed door elkaar met een garde. Breng op smaak met een snufje peper en zout. Giet het vloeibare beslag in rechthoeken op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Zet 20 minuten in de oven.
  5. Snijd ondertussen de bol mozzarella en tomaten in plakken. Haal de havermoutbroodjes uit de oven. Besmeer met een likje pesto en verdeel de mozzarella en kaas erover. Koud zijn deze caprese broodjes heerlijk. Je kunt ze  ook nog even in de oven schuiven totdat de mozzarella gesmolten is. Strooi er eventueel oregano over.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Zowel warm als koud zijn deze caprese broodjes heerlijk, gemaakt van havermout en amandelmeel. Het deeg hoeft niet te rijzen of gekneed te worden. Een makkelijk recept voor de lunch of het ontbijt.

Caprese broodjes van havermout. Een caprese recept maar dan net even anders. Maak eerst havermout broodjes en beleg dit met pesto, tomaat en mozzarella voor een heerlijk lunch recept.

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |

Categorie: LUNCH, PASEN, VEGETARISCH Tags: amandelmeel, amandelmeel recepten, broodjes, havermout, havermout lunch recepten, havermout recepten, mozzarella, mozzarella recepten, tomaat, vegetarisch, zelf brood maken

Lees Interacties

Reacties

  1. Marie zegt

    mei 10, 2017 om 9:11 pm

    Wat een prima broodjes zeg, ik maak alleen de broodjes niet met de tomaten, pesto etc. Volgende dag ook nog prima, en kunnen ingevroren worden .
    Doe er allerlei soorten beleg op, mooie afwisseling met de havermoutpap.
    1 vraagje , kan je dit ook als een soort beslag en in de koekenpan maken/bakken? Is dan nl handig voor op vakantie.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 11, 2017 om 9:12 am

      Nou dat is een goede vraag. Ik heb het nog niet geprobeerd om eerlijk te zijn. Gr. Linda

      Beantwoorden
  2. Gerda zegt

    augustus 18, 2017 om 12:14 pm

    Wat ziet dat er lekker uit. Morgen een verjaardag dus zal de gasten onder andere hier op trakteren.

    Beantwoorden
  3. Karin zegt

    maart 23, 2018 om 9:17 pm

    Kan het ook met alleen met havermout of moet dat amandelmeel erbij?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 26, 2018 om 9:03 am

      Natuurlijk geen enkel probleem.

      Beantwoorden
  4. Karin zegt

    september 11, 2019 om 1:06 pm

    Hoeveel calorieën zitter er in 1 broodje?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      september 16, 2019 om 4:11 pm

      Geen idee Karin, ik tel geen calorieën.

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 191 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Voor de drukke dagen met sporten van de kids is een macaroni ovenschotel met broccoli ideaal om op tafel te zetten. Dit makkelijk recept is zo klaar. Macaroni ovenschotel met broccoli

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.