De komende dagen kun je nog allerlei lekkere paasrecepten verwachten. En deze caprese broodjes met havermout WIL je maken. Ideaal voor een uitgebreide paasbrunch. Iedereen kan dit bereiden want het deeg hoeft te rijzen of gekneed te worden. Sterker nog, met de hakmolen van de staafmixer of een blender is het beslag binnen 2 minuten klaar. De oven voorverwarmen duurt nog langer.
Met de caprese broodjes haal je de zomer in huis. Ik besmeer ze nog even met een beetje pesto. Hier heb ik nog een fijn recept voor en dat is zelfgemaakt toch een partij lekker! En zie je de tomaat en mozzarella niet zo zitten? Geen punt dan maak je alleen de broodjes. Ik ben de moeilijkste niet. Beleg ze met roomkaas en een plak zalm. Yum!
Caprese broodjes
Ingrediënten
- 75 gram havermout
- 25 gram amandelmeel
- 100 gram Griekse yoghurt of normale yoghurt of kwark
- 2 eieren
- snufje peper en zout
- 2 eetlepels pesto
- 1 bol buffel mozzarella
- 4 kleine tasty tom tomaten
Optioneel
- oregano
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maal de havermout in een koffiemolentje tot meel of in een blender.
- Meng het havermoutmeel, amandelmeel, yoghurt en eieren goed door elkaar met een garde. Breng op smaak met een snufje peper en zout. Giet het vloeibare beslag in rechthoeken op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Zet 20 minuten in de oven.
- Snijd ondertussen de bol mozzarella en tomaten in plakken. Haal de havermoutbroodjes uit de oven. Besmeer met een likje pesto en verdeel de mozzarella en kaas erover. Koud zijn deze caprese broodjes heerlijk. Je kunt ze ook nog even in de oven schuiven totdat de mozzarella gesmolten is. Strooi er eventueel oregano over.
Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.