5 x salade recepten zonder te koken

Nu ben ik dol op koken. Alleen heb ik er met die hitte van de afgelopen dagen ook echt geen zin in. Ik moet er niet aan denken om boven de warme pannen te hangen. Ik eet dan ook liever een frisse salade met een stuk stokbrood. Wat is niet fijner om een aantal ingredienten met elkaar te combineren tot een lekkere voedzame maaltijd?

Met de warmte heb je vaak ook minder trek en meer dorst. Ik heb dan ook een aantal lichte salades gezocht waarvan je de aantallen hier en daar moet ophogen om er met 2 of meer mensen van te eten. Natuurlijk heb ik ook aan gemak gedacht. Je kunt binnen 5 – 10 minuten aan tafel! Daarbij hebben de salades maximaal 5 ingrediënten, de dressing niet meegerekend. Nou makkelijker kan ik het jullie niet maken. Waar wachten jullie nog op?

Hier komt ie dan: 5 salade recepten zonder te koken.

1. Bieten Linzen salade

Smokkel met gekookte bieten en linzen uit blik / pot. Dan is deze salade zo klaar. Terwijl je partner de tafel dekt of een lekker gekoeld drankje inschenkt, heb jij de salade in elkaar gedraaid. 5 minuten maximaal!

Bieten linzen salade

2. Aardbei spinazie salade

De combinatie van aardbei en geitenkaas is goddelijk. Een must try deze aardbei spinazie salade met walnoten. Ook lekker met veldsla trouwens.

aardbei spinazie salade

3. Gezonde salade met peulvruchten

Met een goede voorraadkast kun je deze gezonde salade altijd in elkaar draaien. De basis is bladgroente met peulvruchten (uit blik of pot naar keuze), een avocado en ook vis uit blik. Tja waarom moeilijk doen?

snelle gezonde lunchsalade

4. Spinazie salade met geitenkaas en verse vijgen

De eerste verse vijgen heb ik alweer gespot. Deze salade is eenkunstwerkje aan zich. Eigenlijk leg je alle ingrediënten op 1 bord en besprenkel je met een fantastische dressing. Ik denk dat je de 5 minuten niet eens redt.

Spinazie salade met geitenkaas

5. Salade in baby romaine bladeren

Leuk toch om de salade eens in bladeren te presenteren? Even groente snijden en een dressing maken. Oeps, er zit wel een eitje in dit recept. Maar even een pannetje aanzetten en de eieren erin doen is toch niet echt koken? En ondertussen kun je even al het snijwerk doen.

salade in romaine bladeren

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.