4 uit 1 beoordeling

Gezonde lunchbox boekweitwrap met zalm

Wat geef jij je kinderen mee in de lunchbox? Een boterham met zoet of hartig beleg? Heb jij er wel eens over nagedacht om meer te variëren? Je kinderen meer groente te laten eten en minder suiker? Bij de workshop van Jacqueline van Lieshout ben ik geïnspireerd om eens iets anders dan brood in de trommel te doen. Zij gaf ons een fijn recept voor een gezonde lunchbox: boekweitwrap met zalm, avocado, geitenkaas & zongedroogde tomaatjes.

Jacqueline van Lieshout lunchbox

Deze boekweitpannenkoeken zijn ideaal om mee te nemen en ook een perfect alternatief voor de kant & klare pannenkoekmixen. Boekweitmeel is lekker voedzaam, bevat veel vezels en vitamine B1 en B6. Door de pannenkoek te beleggen met avocado en eiwitten in de vorm van geitenkaas & zalm, heb je een goed vullende lunch of diner. In dit recept wordt geitenmelk gebruikt, als alternatief voor gewone melk. Ik ben gek op geitenkaas en vind de geitenmelk dan een extra fijne smaakmaker. Natuurlijk kan je ook een plantaardige melk gebruiken.

Dit recept is weer eens het bewijs dat pannenkoeken niet ongezond hoeven te zijn!

    Gezonde lunchbox boekweitwrap met zalm

    Ingrediënten

    Aantal personen2 wraps
    • 2 afgestreken opscheplepels boekweitmeel
    • 1 pak biologische geitenmelk
    • 1 biologisch ei
    • klontje roomboter
    • 1 rondje geitenkaas
    • 1/3 avocado
    • 2 plakjes zalm
    • 4 zongedroogde tomaatjes in stukjes gesneden
    • vers gemalen zwarte peper

    Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    Bereiding

    • Let op, indien je 1 wrap maakt heb je niet alle melk nodig. Meng het meel, het ei met een flinke scheut melk. Schenk steeds een beetje melk bij, zodat het beslag de gewenste dikte heeft, niet te dik maar ook niet te waterig.
    • Verwarm een koekenpan en smelt hierin de boter. Voeg een flinke soeplepel beslag in de pan en bak de pannenkoek om en om goudbruin.
    • Mocht je nog beslag over hebben, dan bak je nog een pannenkoek.
    • Leg de pannenkoek op een bord en besmeer dun met de geitenkaas.
    • Prak de avocado fijn met een vork en smeer over de geitenkaas.
    • Leg een plakje zalm erover en bestrooi met de stukjes tomaat en vers gemalen peper naar smaak.
    • Rol de wrap stevig op en snijd hem schuin door.

    Linda’s Tips

    • Tip: Boekweitmeel koop je gewoon in de supermarkt van het merk Koopmans.
    • Tip: Maak 10 pannenkoeken met het hele pak boekweitmeel, de geitenmelk en 4 eieren en vries ze in.

    De workshop gezonde lunchbox werd gehouden vanwege de publicatie van het boek Van giftbelt naar tempel – Kinderen van Jacqueline van Lieshout.

    Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.