• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Boekweit amandeelmeel pannenkoeken

boekweit amandelmeel pannenkoeken

juni 19, 2015 door Linda 6 Reacties

Vraag mijn kinderen wat ze willen eten en ook zij komen met de 3 P’s: pannenkoeken, pizza of patat. Pannenkoeken op vrijdagavond is lekker makkelijk na een drukke week. Mijn lijf wordt alleen niet zo blij van een zoete avondmaaltijd. De boekweit amandelmeel pannenkoeken zijn uit nood geboren. Ik had onvoldoende boekweitmeel in huis en in mijn zoektocht vond ik nog een restantje amandelmeel. De pannenkoeken worden zo nog voedzamer. Wist je trouwens dat je boekweitmeel bij de meeste supermarkten kunt krijgen? Kijk even bij alle bakmeel producten, daar zie je vast een pak staan van het merk Koopmans.

Na een voedzame bodem kun je natuurlijk aan de slag met poedersuiker, stroop of wat dan ook. Heb je er wel eens aan gedacht om een hartige variant te maken? Zo ben ik gek op een avocado doperwtenspread. Of inspecteer je koelkast op restjes groente. Zo vond ik nog spinazie en kastanjechampignons en in combinatie met de sojasaus, pitten en feta vond ik het echt een taartje. Een hartige pannenkoek met een bite!

boekweit amandelmeel pannenkoeken

Boekweit amandelmeel pannenkoeken

recept voor 6 stuks

  • 150 gram boekweitmeel
  • 100 gram amandelmeel
  • 3 eieren
  • 200 ml plantaardige melk /geitenmelk
  • 200 ml bruisend water (zoals Pellegrino)
  • snufje (Keltisch) zeezout
  • kokosolie of olijfolie

Beleg

  • 250 gram kastanjechampignons
  • 200 gram spinazie
  • scheutje soja saus (glutenvrij)
  • 60 gram pijnboompitten (of ongezouten noten naar keuze)
  • 50 – 100 gram feta

Stappen om boekweit amandelmeel pannenkoeken te maken:

  1. Mix het boekweitmeel, amandelmeel, eieren, melk, bruisend water en zeezout tot een glad beslag.
  2. Verwarm een koekenpan met kokosolie of olijfolie. Voeg een flinke soeplepel beslag in de pan en bak de pannenkoek om en om goudbruin. De kleur van een boekweitpannenkoek blijft altijd lichter dan je gewend bent.
  3. Ondertussen bak je in een andere koekenpan de kastanjechampignons in 2-3 minuten. Voeg de spinazie toe en laat 1 minuutje slinken. Het lekkerste is de spinazie als deze nog lekker knapperig is. Haal de pan van het vuur en giet er sojasaus over naar smaak. Strooit de pijnboompitten en feta erover en hussel even door elkaar.
  4. Beleg de boekweit amandelmeel pannenkoeken met de groente topping.

Tip: ook koud zijn de pannenkoeken lekker en ideaal om mee te nemen naar kantoor.

Op zoek naar nog meer lekkere detox recepten? Ik heb ze hier voor je verzameld.

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

 

Categorie: DETOX, DETOX RECEPTEN, DINER, LUNCH, PASEN Tags: amandelmeel, amandelmeel recepten, boekweitmeel, boekweitmeel recepten, boekweitpannenkoeken, champignons, feta, gezonde pannenkoeken maken, gezonde pannenkoeken recepten, glutenvrij, hartige pannenkoeken, pannenkoeken, pannenkoeken recepten, spinazie

Lees Interacties

Reacties

  1. Vivian zegt

    juli 15, 2015 om 7:01 pm

    Jeetje, wat is dit lekker zeg, jammie…
    Heb de pijnboompitten nog even een beetje geroosterd en dat maakt het nog lekkerder.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juli 15, 2015 om 7:37 pm

      Oh heerlijk wat fijn om te horen. Tijdens de detox mocht ik even geen pitten roosteren. Ze smaken dan inderdaad nog beter.

      Beantwoorden
  2. vivian zegt

    juli 16, 2015 om 7:44 am

    Oh echt niet? Hoezo niet? Je mag toch pitten hebben tijdens de detox?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juli 18, 2015 om 4:08 pm

      Ja, je mag zeker pitten hebben, alleen wel rauw. Zodra je ze bakt zijn ze niet meer rauw….

      Beantwoorden
  3. Gerdien zegt

    augustus 22, 2016 om 12:17 pm

    Is er een lekker alternatief voor de sojasaus? Ik heb het niet zo op soja producten

    Liefs Gerdien

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      augustus 23, 2016 om 9:10 am

      Ik zou anders een beetje balsamico azijn nemen. Het smaakt wel anders, maar is een aardig alternatief. Gr. Linda

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 192 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Een zuurkoolschotel met ananas, kaas en gehakt. Deze ovenschotel is makkelijk om te maken en ideaal om een dag eerder voor te bereiden. Klik op de foto om dit recept uit de oven te bekijken. #ovenschotel Zuurkoolschotel met ananas en kaas
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.