Vraag mijn kinderen wat ze willen eten en ook zij komen met de 3 P’s: pannenkoeken, pizza of patat. Pannenkoeken op vrijdagavond is lekker makkelijk na een drukke week. Mijn lijf wordt alleen niet zo blij van een zoete avondmaaltijd. De boekweit amandelmeel pannenkoeken zijn uit nood geboren. Ik had onvoldoende boekweitmeel in huis en in mijn zoektocht vond ik nog een restantje amandelmeel. De pannenkoeken worden zo nog voedzamer. Wist je trouwens dat je boekweitmeel bij de meeste supermarkten kunt krijgen? Kijk even bij alle bakmeel producten, daar zie je vast een pak staan van het merk Koopmans.
Na een voedzame bodem kun je natuurlijk aan de slag met poedersuiker, stroop of wat dan ook. Heb je er wel eens aan gedacht om een hartige variant te maken? Zo ben ik gek op een avocado doperwtenspread. Of inspecteer je koelkast op restjes groente. Zo vond ik nog spinazie en kastanjechampignons en in combinatie met de sojasaus, pitten en feta vond ik het echt een taartje. Een hartige pannenkoek met een bite!
Boekweit amandelmeel pannenkoeken
recept voor 6 stuks
- 150 gram boekweitmeel
- 100 gram amandelmeel
- 3 eieren
- 200 ml plantaardige melk /geitenmelk
- 200 ml bruisend water (zoals Pellegrino)
- snufje (Keltisch) zeezout
- kokosolie of olijfolie
Beleg
- 250 gram kastanjechampignons
- 200 gram spinazie
- scheutje soja saus (glutenvrij)
- 60 gram pijnboompitten (of ongezouten noten naar keuze)
- 50 – 100 gram feta
Stappen om boekweit amandelmeel pannenkoeken te maken:
- Mix het boekweitmeel, amandelmeel, eieren, melk, bruisend water en zeezout tot een glad beslag.
- Verwarm een koekenpan met kokosolie of olijfolie. Voeg een flinke soeplepel beslag in de pan en bak de pannenkoek om en om goudbruin. De kleur van een boekweitpannenkoek blijft altijd lichter dan je gewend bent.
- Ondertussen bak je in een andere koekenpan de kastanjechampignons in 2-3 minuten. Voeg de spinazie toe en laat 1 minuutje slinken. Het lekkerste is de spinazie als deze nog lekker knapperig is. Haal de pan van het vuur en giet er sojasaus over naar smaak. Strooit de pijnboompitten en feta erover en hussel even door elkaar.
- Beleg de boekweit amandelmeel pannenkoeken met de groente topping.
Tip: ook koud zijn de pannenkoeken lekker en ideaal om mee te nemen naar kantoor.
Op zoek naar nog meer lekkere detox recepten? Ik heb ze hier voor je verzameld.
Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Jeetje, wat is dit lekker zeg, jammie…
Heb de pijnboompitten nog even een beetje geroosterd en dat maakt het nog lekkerder.
Oh heerlijk wat fijn om te horen. Tijdens de detox mocht ik even geen pitten roosteren. Ze smaken dan inderdaad nog beter.
Oh echt niet? Hoezo niet? Je mag toch pitten hebben tijdens de detox?
Ja, je mag zeker pitten hebben, alleen wel rauw. Zodra je ze bakt zijn ze niet meer rauw….
Is er een lekker alternatief voor de sojasaus? Ik heb het niet zo op soja producten
Liefs Gerdien
Ik zou anders een beetje balsamico azijn nemen. Het smaakt wel anders, maar is een aardig alternatief. Gr. Linda