10x vegetarische pasta recepten

Met een pasta gerecht scoor je altijd punten aan tafel. Iedereen lust het en het is makkelijk om te maken. Vandaag heb ik de 10 lekkerste vegetarische pasta recepten verzameld. Het stelt eigenlijk weinig voor om het vlees eens te vervangen door bijvoorbeeld champignons, linzen of courgette.

In het overzicht staan een aantal klassiekers zoals Spaghetti alla Norma, een Cacio e Pepe of een saus met spinazie, gorgonzola en noten. Of maak deze pasta met spinazie en champignons dat binnen 20 minuten op tafel staat. Zo zit er voor iedereen wel een vegetarisch recept tussen waar je van houdt.

10 x Vegetarische pasta recepten

1. Spaghetti met champignonsaus

Mijn persoonlijke favoriet is deze saus gemaakt met champignons. Je maalt de groente grof in de staafmixer zodat het de structuur van gehakt krijgt. Bij mij thuis mist niemand dan het vlees en dan betekent dat het een goed recept is.

Spaghetti met champignonsaus

2. Linzen bolognese pasta

Een bolognese saus is altijd goed. Wist je dat linzen in een tomatensaus super lekker smaakt? Echt een aanrader.

Linzen bolognese pasta, een heerlijke vegetarische pasta saus

3. Pasta met pompoen en salie

Deze pasta staat binnen 20 minuten op tafel. Ideaal, al zeg ik het zelf. De saus wordt op smaak gebracht met crème fraîche, noten en salie.

Pasta met pompoen en salie is een makkelijk pasta recept voor door de weeks. Het is ook een vegetarisch recept en staat binnen 20 minuten op tafel.

4. Pasta met groente van Marta

Deze pasta maak je met allerlei restjes groente. Ik leerde dit van Marta een Italiaanse mamma in Perticara (Italië).

Pasta met groente

5. Penne met spinazie en gorgonzola

Dit receptje bestaat uit slechts 4 ingrediënten en zit bomvol smaak. Je kunt het bijna geen koken noemen en het is dan ook een handige (vakantie) maaltijd.

Penne met spinazie en gorgonzola

6. Vegetarische pasta ovenschotel

Alle ingrediënten voor deze ovenschotel stop je ongekookt in de schaal. Vervolgens doet de oven zijn werk. Echt het werkt en je pasta is gaar! Ook lekker is deze vegetarische lasagne met spinazie.

Vegetarische pasta ovenschotel, alle ingrediënten ongekookt in de ovenschaal.

7. Pasta uit de oven met bonen

Nog zo’n recept met pasta uit de oven. Dit keer kook je de pasta wel even en schuif je vervolgens met courgette, olijven en nog meer lekkers de oven in.

pasta uit de oven

8. Spaghetti cacio e pepe

Dit recept heeft slechts 3 ingrediënten, echt het bestaat! Het vegetarische gerecht bestaat uit spaghetti, zwarte peper en percorino. Serveer er een groene salade bij en je bent klaar.

spaghetti cacio e pepe

9. Spaghetti alla Norma

De spaghetti a la Norma is een klassieker met gebakken aubergine en mozzarella. Aubergine heeft net als champignon de structuur van vlees. Ik vind het dan ook een ideale vleesvervanger.

Spaghetti alla norma. Een vegetarische pasta saus met aubergines en mozzarella

10. Eenpans pasta met courgette

Als laatste in het rijtje met vegetarische pasta recepten komt deze eenpanspasta met courgette. Hoe fijn is het om alles in één pan te stoppen en te concluderen dat dit na 20 minuten gaar en klaar is.

eenpans spaghetti met courgette

Vegetarische pasta recepten bewaren op Pinterest?

Wil je deze vega pastasaus recepten opslaan zodat je het terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

10 x vega pasta recepten

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.