• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Spaghetti cacio e pepe met 3 ingrediënten

spaghetti cacio e pepe

juli 25, 2017 door Linda 2 Reacties

In de serie koken op de camping, maak ik het mezelf graag makkelijk. De 3 ingrediënten voor deze spaghetti cacio e pepe kun je makkelijk op voorraad zetten. Je hoeft alleen wat ruimte te maken voor de pecorino romano in de koelbox of koelkast.

Elk jaar bezoek ik met vriendinnen een stad. Alweer 5 jaar geleden stond Rome op het programma. Het klassieke gerecht uit Rome is cacio en pepe. Dat is schapenkaas (pecorino romano) met peper en spaghetti of eigenlijk tonnarelli. De eerste keer dat ik dit gerecht at, was ik direct verkocht. Het is een simpele en super smakelijke maaltijd die je zo in elkaar draait.

Ik weet nog goed dat wij allemaal een vacuüm stuk pecorino met grof gestampte peperkorrels kochten op de Campo di Fiori. Vanwege het ruimte gebrek gingen beide ingrediënten mee in een paar schoenen in de handbagage…..

Juist op vakantie vind ik het leuk om met producten uit de regio aan de slag te gaan. De pecorino is ook hier in Nederland te verkrijgen, maar is in Italië beter geprijsd en beter van smaak. Dus zoek het even op in de supermarkt.

De vegetarische pastasaus wordt gemaakt met het kookvocht van de spaghetti en de kaas. Het is van belang dat het kookvocht goed warm blijft. Mijn tip is dan ook om alle keukenspulletjes en de geraspte kaas klaar te zetten, zodat je snel en efficiënt de pastasaus kunt maken.

spaghetti cacio e pepe

Spaghetti cacio e pepe

Recept voor 4 personen:

  • 300 –  400 gram spaghetti
  • 120 gram geraspte pecorino romano (+ extra voor garnering)
  • 3 – 4 theelepels zwarte peperkorrels

Voor erbij: groene salade

Stappen om spaghetti cacio e pepe te maken:

  1. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing. Vergeet niet om voldoende zout toe te voegen, want dat geeft smaak af aan de pasta. Roer af en toe door de pan.
  2. Stamp de zwarte peperkorrels grof met de onderkant van een pot jam of een volle wijnfles. Ik neem namelijk aan dat je de vijzel thuis hebt gelaten… Rooster de zwarte peperkorrels in een droge koekenpan.
  3. Giet de spaghetti af en bewaar het kookvocht.
  4. Zet de pan met peperkorrels op een laag vuurtje. Voeg de kaas toe en een kopje kookvocht. Roer met een pollepel totdat er een crème ontstaat. Naar smaak voeg je meer vocht toevoegen tot dat je de substantie van bechamel krijgt. Het kan even duren voordat de kaas en het kookvocht binden, gewoon blijven roeren.
  5. Voeg dan de gekookte spaghetti toe en meng met de kaassaus en klaar is de cacio e pepe. Lekker met een groene salade erbij.

Camping tip: gebruik de skottel van de barbecue om bij stap vier de saus te maken en de spaghetti erdoor te roeren.

spaghetti cacio e pepe

Download nu het gratis E-book koken op de camping voor makkelijke en snelle recepten tijdens de vakantie.Download button

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ | Google+

Categorie: DINER Tags: koken op de camping, pasta, pastasaus, pecorino, spaghetti, vegetarisch

Lees Interacties

Reacties

  1. Anne zegt

    juli 11, 2018 om 9:36 pm

    Spaghetti cacio e pepe; SUPERlekker!! Dankjewel ?(Gegeten met verse spinazie, snoeptomaatjes, pijnboompitten en honingmosterddressing)

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juli 16, 2018 om 8:29 am

      Hmmm klinkt goed zeg!

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 192 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • verse loempia recepten 3 x spring roll recepten (verse loempia’s)

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.