• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

januari 24, 2022 door Linda 2 Reacties

Samenwerking. Een vegetarische lasagne voor een goede start van de week. Wil je in januari graag voedzamer eten? Dan is dit recept echt iets voor jou. Met deze lasagne krijg je een flinke portie groente binnen. De bereiding is eenvoudig met slechts een handjevol ingrediënten. De smaak is te gek, dus lees snel verder.

Lasagne vegetarisch maken in een handomdraai

Regelmatig hoor ik dat het lastig is om een écht lekker vegetarisch recept te bedenken. Met deze vegetarische lasagne geef ik je nieuwe inspiratie. Kijk maar eens naar de ingrediënten. Ik heb alledaagse producten gekocht bij mijn PLUS supermarkt: heerlijke groente, smaakvolle tomatensaus, lasagnebladen en kaas. De champignons heb ik vermalen waardoor het net is alsof er “gehakt” in de lasagne saus zit. Samen met de zongedroogde tomaatjes geeft dit een heerlijke smaak, waardoor je geen vlees nodig hebt. Op deze manier tover je zonder moeite een smaakvolle vegetarische lasagne (zonder vleesvervanger) op tafel.

Vegetarische lasagne zonder vleesvervanger

De vegetarische lasagne is nog voedzamer gemaakt door het gebruik van volkoren lasagnebladen. Dit is een klein stapje om je voedingspatroon gezonder te maken. Bij PLUS is hier veel aandacht voor. In de winkel wordt je geholpen door bewuste keuzes te maken, zoals de vezelmeter bij het broodschap. Of de caloriemeter bij het frisdranken- en waterschap. Zo word je getriggerd om met kleine aanpassingen je eetpatroon gezonder te maken.

Lasagne vegetarisch

Het toffe is dat deze kleine aanpassingen geen invloed hebben op je portemonnee. PLUS helpt jou om gezondere keuzes te maken door veel groente, fruit en populaire producten blijvend in prijs te verlagen. Dit zijn Laagblijvers. In deze vega lasagne zijn 4 Laagblijvers gebruikt: uien, champignons, zongedroogde tomaatjes en passata. Dat maakt voedzaam eten betaalbaar voor iedereen.

Vegetarische lasagne met spinazie, tomatensaus en kaas

Een lasagne is een echte gezinsfavoriet, dus zet dit recept snel op het weekmenu. Op de blog staan nog meer vegetarische pasta recepten, zoals deze pasta ovenschotel waarbij alle ingrediënten ongekookt in de schaal kunnen. Daarbij blijft deze eenpans pasta met courgette een topper op de site.

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne met spinazie

recept voor 4 personen

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram spinazie (grote voordeelverpakking)
  • 250 gram champignons
  • 150 gram zongedroogde tomaatjes
  • 1 blik PLUS tomatenblokjes gekruid
  • 1 fles PLUS passata basilicum
  • 9 volkoren lasagnebladen
  • 150 gram geraspte kaas
  • 1 bol mozzarella
  • optioneel: takje zoete trostomaatjes & verse basilicum

Hoe maak je een vegetarische lasagne (zonder vleesvervanger)?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de ui in stukjes en de knoflook fijn. Hak de spinazie grof. Maak de kastanje champignons schoon, snijd in grove stukken en maal kort tot een grove structuur in de blender of hakmolen van de staafmixer. Haal de champignons eruit. Maal vervolgens de zongedroogde tomaatjes tot een egale massa.
  3. Verwarm een hapjespan zonder olie en bak hierin de champignons 5 minuten. Roer goed, zodat al het vocht uit de champignons verdampt. Haal het mengsel uit de pan en zet apart. Gebruik dezelfde pan, voeg olijfolie toe en bak de uien en knoflook op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe in delen en laat slinken.
  4. Roer de zongedroogde tomaatjes, passata, tomatenblokjes en champignons erdoor en verwarm goed.
  5. Vet een ovenschaal in. Verdeel een kwart van de saus over de bodem. Leg 3 lasagnebladen erop. Herhaal dit twee keer en eindig met een laagje saus. Dek af met in stukken gescheurde mozzarella en de geraspte kaas. Decoreer optioneel met een takje zoete trostomaatjes en verse basilicum.
  6. Zet de vegetarische lasagne in het midden van de oven en bak in 35 – 40 minuten gaar.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Lasagne vegetarisch

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |
Dit artikel betreft een samenwerking met PLUS Supermarkt. Lees hier mijn disclaimer.
Recept: Linda | Foto credits: Het Spijsdecor


Categorie: Diner, Vegetarisch Tags: ovenschotel, pasta

Lees Interacties

Reacties

  1. Lia zegt

    februari 11, 2022 om 8:16 pm

    Dit recept heb ik een keer gemaakt en was heerlijk en voor herhaling vatbaar.
    Bedankt

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 14, 2022 om 3:01 pm

      Hi Lia, wat onwijs leuk om te horen!

      Dank je wel hiervoor. Ik hoop dat je er nog vaak van zult genieten.

      Fijne dag nog.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 256

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Cheesecake ijs met frambozen Cheesecake ijs met frambozen
  • Zalm pakketjes van de bbq Zalmpakketjes van de bbq
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl