5 uit 2 beoordelingen

Watermeloen limonade (zonder suiker)

“The summer is magic” Wat heb ik genoten van deze zomer zeg. En als bonus is er over een paar dagen een hittegolf voorspeld. Wat? Ja, ik geloof het ook nog steeds niet. EINDELIJK! Krijgen we nu nog een soort Indian Summer? Haal de kolen maar in huis. Ga op zoek naar de lekkerste barbecue recepten. Ook verfrissende drankjes mogen niet ontbreken. Zelf limonade maken (zonder suiker) is eigenlijk zo makkelijk. Kijk maar eens mee met deze kan watermeloen limonade.

De watermeloen limonade is een lekker verfrissend zomers drankje van uiteraard watermeloen, limoen, water en eventueel munt en ijsklontjes.

Bij warmte heb ik altijd wel dorst en vul ik mijn Dopper een aantal keren bij. Alleen krijg ik aan het einde van de dag zo’n flauw gevoel. Geen idee of jullie dit herkennen. Op vakantie knipoogt dan zo’n klein blikje Fanta naar mij. Of nog erger de Lemon Soda. Ik doe net of ik geen Italiaans begrijp en ook niet zie hoeveel suiker erin zit.

Nu ik thuis ben en het gewone leven weer start, blijven dat soort blikjes lekker in de kast. Vaak zet ik een kan met fruit water in de koelkast of als ik eraan denk maak ik zelf ijsthee. Met watermeloen en limoen maak je deze verfrissende limonade makkelijk zelf. En een paar takjes munt en ijsklontjes maken het helemaal af.

De watermeloen limonade is een lekker verfrissend zomers drankje van uiteraard watermeloen, limoen, water en eventueel munt en ijsklontjes.

Watermeloen limonade

Ingrediënten

Aantal personen1 liter
  • 250 gram watermeloen zonder pit en bijvoorkeur al gekoeld
  • 2 limoenen
  • 700 ml koud water
  • optioneel: takjes munt & ijsklontjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwijder de schil van de watermeloen en snijd in blokken.
  • Rol de limoenen met je vlakke hand over het aanrechtblad. Dit zorgt ervoor dat het sap beter los komt. Pers vervolgens uit.
  • Mix de watermeloen in de blender tot een egale massa. Voeg het limoensap en water toe en zet nog even kort aan.
  • Zet het liefst nog een uurtje in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Linda’s Tips

  • Tip: nog watermeloen over, zoek dan even op “watermeloen” op de site en daar kom je allerlei andere fijne recepten tegen.
e book barbecue recepten

E-book barbecue recepten

In dit E-book zijn 15 makkelijke recepten voor de barbecue verzameld met vlees, vis of vegetarisch. Daarnaast vind je een aantal fijne bijgerechten zoals salades, sauzen en drankjes.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Watermeloen limonade zonder suiker
De watermeloen limonade is een lekker verfrissend zomers drankje van uiteraard watermeloen, limoen, water en eventueel munt en ijsklontjes.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.