Nieuwe werkplek en alleen op vakantie – kijkje in mijn leven maart 2019

Zo daar ben ik weer. Langzaam pakken we het gewone leventje weer op na een drukke periode van klussen en verhuizen. Nu is het huis nog lang niet klaar en moet er nog genoeg aangekocht worden. Maar ik vind het wel even goed zo. We willen ook gewoon blijven leven en dan duurt het maar langer voordat we op orde zijn. Het nieuwe kijkje in mijn leven staat klaar.

De maand maand ben ik in ieder geval goed begonnen met een flexplek in het centrum van Utrecht. Ik kan er op de fiets heen of met de bus. Alle huursters zijn net als ik online bezig. De lunch is de highlight van de dag. Ik krijg er zoveel meer gedaan, dan een dag thuis in mijn kantoor. Dit is nu al de beste beslissing van 2019.

Kijkje in mijn leven maart 2019

Eigenlijk wilde ik jullie ook een kijkje geven in mijn nieuwe keuken. Helaas heb ik nog geen goede foto’s. Van de week zou ik koken met Lucie en ik had bedacht dat het leuk is om dan ook direct een paar mooie kiekjes te maken. Helaas ging onze afspraak niet door, dus jullie moeten nog even wachten.

Weet je nog die mooie vijgenboom die we van de ex-buurtjes hebben gehad? Ik wilde altijd in mijn grote mensenhuis een mooie vijg. De boom heeft dan ook een ere plekje gekregen in een bak met een licht eronder. Zo fijn dat we al een groot gedeelte van de tuin gedaan hebben. Nu gaan we nog op zoek naar een schuurtje en overkapping. In de veranda willen we een relaxplek maar ook een buitenkeuken. Alleen eerst nog even een bank overvallen. Jeetje wat kost dat een hoop geld.

Kijkje in mijn leven maart 2019 9a

Maart stond ook in het teken van de Week zonder vlees. Dit jaar koste het mij minder moeite, maar het is ook minder goed gelukt. We hadden allerlei spontane afspraakjes en daar bleek het vega eten lastig in te plannen. Mijn dochter eet zelfs de hele maand vega. In het begin had ik even moeite om mijn draai te vinden. Zo vergat ik eten voor haar mee te nemen bij een familie reünie waarbij iedereen een hapje meenam. Of baalde ik enorm toen ik al 3 keer in de supermarkt was geweest in 2 dagen en voor de 4e keer terug kon om iets vega’s te halen… Uiteindelijk hebben we met zijn allen meer vega hebben gegeten dus zo compenseer ik de Week Zonder Vlees ruimschoots, vind ik zelf.

vegetarische pilav met bonen, noten en rozijnen

Quality time met manlief was de afgelopen maanden een beetje op de achtergrond geraakt. Daar was ik klaar mee. Voor je het weet, wordt je samen een logistieke eenheid voor de kids en het huis. Voor de kids slingerde ik de oven aan voor pizza’s, zodat we samen op de fiets een nieuw restaurant in de buurt konden ontdekken. Het liefst eet ik veel kleine hapjes. We hebben heerlijk een proeverij als voorgerecht en hoofdgerecht genomen. Het was echt even fijn om er samen tussenuit te knijpen.

Kijkje in mijn leven maart 2019 8a

Hieperderpiep eindelijk wordt zoonliefs 10e verjaardag gevierd. Dit was voor ons ook een goede stok achter de deur om een aantal klusjes af te ronden en dozen uit te pakken. Ik was net op tijd klaar met schoonmaken voor de visite, die op de stoep stond. Het was een genot om te zien hoe iedereen in de nieuwe keuken zijn / haar plekje vond.

Kijkje in mijn leven maart 2019 2a

Onze mannetje is helemaal fan van de voetbal club Paris Saint Germain zoals je kunt zien. Deze taart heb ik trouwens niet zelf gemaakt hoor, dat doet een vriendin altijd voor ons.

Qua werk heb ik het een beetje rustig aan gedaan deze maand. Gewoon omdat ik het in combinatie met het gezin en het nieuwe huis niet voor elkaar krijg. Ons leven is eigenlijk altijd goed gevuld en zo’n “huis” project ertussen doen is tijdrovend. Voor mij is rust namelijk ook erg belangrijk. Dus even op de bank met een boek bijvoorbeeld. Dit is zo’n klein rust momentje.

Kijkje in mijn leven maart 2019 3a

Al weken of eigenlijk maanden verlangde ik erna om even weg te gaan. Gewoon in mijn eentje en even doen waar ik zin in heb. Niet voor anderen zorgen, maar alleen voor mezelf. In een soort spontane opwelling heb ik tickets geboekt naar Malaga. Op mijn flexplek werden ook een paar dames uit de reiswereld en eentje tipte mij om naar Malaga te gaan. Je hebt er strand, zon (>300 zonnige dagen per jaar), cultuur en lekker eten.

Kijkje in mijn leven maart 2019 6a

Binnenkort vertel ik jullie er meer over. Ik vond de stad echt geweldig. Per dag legde ik met gemak 15.000 stappen af. Het strand was zalig, het eten verrukkelijk en ook heb ik uren geslapen en gelezen. Precies wat ik nodig had. Van eten bij authentieke tapastentjes, ontbijten met churros, naar de Hammam en varen met een catamaran.

Kijkje in mijn leven maart 2019 7a

De komende maand staat in het teken van Pasen en ook een gezinsvakantie. De dagen naar Malaga waar een goede repetitie voor onze vakantie naar de Costa Brava. Kijk ondertussen mee op Instagram. In mijn stories geef ik een persoonlijk kijkje in mijn leven.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.