Nog geen beoordelingen

Penne met spinazie en gorgonzola

Dit is de makkelijkste en lekkerste penne die je ooit hebt gegeten. Deze pasta is camping proof. Eigenlijk is het nauwelijks koken te noemen. Kijk maar eens mee hoe eenvoudig je deze penne met spinazie en gorgonzola maakt. De combinatie is klassiek en lust ik elke dag wel.

Op vakantie draait het om makkelijke en smakelijke gerechten. Deze zomer heb ik weer “field research” gedaan en een pasta wordt genoemd in de top 5 van meest gemaakte recepten. In het E-book koken op de camping staat een fijn recept met spaghetti met balletjes van verse worst. Of probeer deze snelle spaghetti bolognese eens.

Penne met spinazie en gorgonzola

Penne met spinazie en gorgonzola

Ingrediënten

4 personen
  • 300 gram penne
  • 200-300 gram spinazie
  • 200 gram gorgonzola
  • flinke hand walnoten

Extra nodig

  • vergiet

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Kook de penne gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Hak de spinazie grof. Zet een vergiet klaar met hierin de spinazie. Snijd ondertussen de gorgonzola in stukjes.
  • Nu vertel ik je waarom dit een echt camping recept is! Zet het vergiet op de grond op een veilig plekje zodat kinderen er niet bij kunnen. Giet de penne met het water voorzichtig over het vergiet. Roer de spinazie door de penne. Door de hitte slinkt de spinazie. Roer vervolgens de gorgonzola erdoor. Serveer met de walnoten. Als je wilt kun je de noten van te voren even roosteren in een droge koekenpan.

Linda’s Tips

  • Tip: vind je het niks om met de vergiet methode te werken? Kook de penne en giet af. Roerbak de spinazie in delen in een koekenpan of skottelbraai. Voeg daarna de gekookte penne en gorgonzola toe.
Penne met spinazie en gorgonzola

Download nu het gratis E-book koken op de camping voor makkelijke en snelle recepten tijdens de vakantie.

Download button

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.