10 x pompoen recepten

Pompoen recepten! De herfst is in volle gang en als vanzelf komen de stamppotten, ovenschotels en stoofpotjes op tafel. Pompoen is bij uitstek een groente die bij de herfst past. Op de blog staat inmiddels een mooie verzameling metpompoen recepten.

Voor jullie vandaag dan ook een top 10 met de lekkerste recepten van pompoen soep, ovenschotel maar ook een pompoencake, havermout ontbijt en een hartige pompoen dip.

10 x pompoen recepten

1 Ovenschotel met pompoen

De pompoen kook je even en leg je als plakjes over de ovenschotel. Op deze manier is de voorbereiding snel klaar. Je kunt er natuurlijk ook altijd een puree van maken.

ovenschotel met pompoen

2 Linzen pompoen soep

Tja, een soep met pompoen mag niet ontbreken in dit lijstje met pompoen recepten. De pompoensoep heeft een Aziatische twist, net als bij de pompoensoep met kruidenolie.

linzen pompoen soep

3 Pompoen boerenkool stamppot

De aardappel in deze stamppot is vervangen door pompoen. De boerenkool stamppot is zo ook nog eens koolhydraatarm!

pompoen boerenkool stamppot

4 Pasta met pompoen en salie

Gemak dient de mens met dit pompoen gerecht. Voor de saus worden pompoenblokjes uit de vriezer gebruikt. Binnen 20 minuten kun je aan tafel.

Pasta met pompoen en salie is een makkelijk pasta recept voor door de weeks. Het is ook een vegetarisch recept en staat binnen 20 minuten op tafel.

5 Traybake met pompoen en kip

Een traybake is niet meer dan een bakplaat gevuld met groente, vlees of vis naar keuze. Kies voor ingrediënten die tegelijk garen, dus ga op zoek naar je eigen favoriete combinatie.

traybake met pompoen

6 Pompoen spread met pecannoten

Even geen hoofdgerecht met pompoen, maar een zoete spread gemaakt met pecannoten. Zo eet je eens iets anders op brood. Echt verrassend lekker!

pompoen spread

7 Speculaas pompoencake

De pepernoten liggen al in de winkel, dus dan mag deze speculaas pompoencake ook op tafel komen toch? De pompoen is lekker zoet in dit recept.

speculaas pompoencake

8 Ontbijttaart met pompoen

Wie ontbijt er nu met groente? Nou ik! In combinatie met de pecannoten en banaan krijgt de pompoen een zoete smaak. Het is pure verwennerij op de vroege morgen.

Ontbijttaart met pompoen, havermout en pecannoten

9 Hartige taartjes met pompoen

Deze mini hartige taartjes zijn heerlijk voor bij een dinertje. Of snijd ze doormidden als borrelhapje.

hartige taartjes met pompoen

10 Pompoen dip met gebakken flatbrood

De hartige pompoen dip heb je zo gemaakt. Het Libanese flatbrood kun je tegenwoordig in bijna elke supermarkt vinden. Bak het brood krokant in de de oven en serveer bij dit borrelhapje.

gebakken platbrood met pompoen dip

Bewaar deze recepten op Pinterest!

Wil je deze recepten opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

10 pompoen recepten

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.