Zondag is bakdag op de blog. Het is veel te lang geleden dat ik jullie hier blij mee heb gemaakt. De herfst nodigt echt uit om de keuken in te duiken en straks te cocoonen op de bank met een kop thee en een zelfgemaakte snack. Deze speculaas pompoencake valt vast bij jullie in de smaak.
Haal de koek- en speculaaskruiden maar weer tevoorschijn. De komende tijd zul je deze kruiden nodig hebben op de blog. Wist je trouwens dat je ook heel makkelijk je eigen kruidenmengsel hiervoor kunt maken? Mijn potje met speculaaskruiden is allang op. Het wordt dan ook tijd om weer een nieuwe voorraad aan te leggen.
Met deze pompoencake komen wij langzaam in de Sinterklaas stemming. De goedheiligman komt 12 november al weer aan in ons land. Vanaf woensdag a.s. zitten wij elke avond om 18:00 uur sharp voor de tv om het Sinterklaas journaal te bekijken. Speciaal voor deze Sint periode kom ik met een aantal nieuwe Sinterklaas recepten komen. Deze speculaas pompoencake is alvast de eerste in de rij. Hebben jullie nog verzoekjes, dan hoor ik dat graag!
Speculaas pompoencake
Ingrediënten
- 400 gram pompoenblokjes
- 100 gram amandelmeel
- 100 gram speltmeel
- 3 eieren
- 2 theelepels wijnsteen bakpoeder of gewone bakpoeder
- 1 eetlepel koek- en speculaaskruiden
- 3 eetlepels ahornsiroop
- 50 gram pecannoten grof gehakt
- snufje zout
- extra nodig: bakblik van 20 x 20 cm
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 hetelucht.
- Kook de pompoenblokjes in 10 – 15 minuten gaar. Giet af en stamp fijn.
- Mix de pompoenpuree, het amandelmeel, speltmeel, eieren, bakpoeder, koek- en speculaaskruiden, ahornsiroop, en een snufje zout tot een gladde massa. Spatel de pecannoten erdoor.
- Bekleed het bakblik met bakpapier en stort het deeg erin.
- Zet 30 minuten in de oven.
Linda’s Tips
- Tip: decoreer de speculaas pompoen cake met een paar pecannoten of een beetje poedersuiker.
Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.