Zondag is bakdag op de blog. Het is veel te lang geleden dat ik jullie hier blij mee heb gemaakt. De herfst nodigt echt uit om de keuken in te duiken en straks te cocoonen op de bank met een kop thee en een zelfgemaakte snack. Deze speculaas pompoencake valt vast bij jullie in de smaak.
Haal de koek- en speculaaskruiden maar weer tevoorschijn. De komende tijd zul je deze kruiden nodig hebben op de blog. Wist je trouwens dat je ook heel makkelijk je eigen kruidenmengsel hiervoor kunt maken? Mijn potje met speculaaskruiden is allang op. Het wordt dan ook tijd om weer een nieuwe voorraad aan te leggen.
Met deze pompoencake komen wij langzaam in de Sinterklaas stemming. De goedheiligman komt 12 november al weer aan in ons land. Vanaf woensdag a.s. zitten wij elke avond om 18:00 uur sharp voor de tv om het Sinterklaas journaal te bekijken. Speciaal voor deze Sint periode kom ik met een aantal nieuwe Sinterklaas recepten komen. Deze speculaas pompoencake is alvast de eerste in de rij. Hebben jullie nog verzoekjes, dan hoor ik dat graag!
Speculaas pompoencake
recept voor 1 cake
- 400 gram pompoenblokjes
- 100 gram amandelmeel
- 100 gram speltmeel
- 3 eieren
- 2 theelepels wijnsteen bakpoeder (of gewone bakpoeder)
- 1 eetlepel koek- en speculaaskruiden
- 3 eetlepels ahornsiroop
- 50 gram pecannoten, grof gehakt
- snufje zout
- extra nodig: bakblik van 20 x 20 cm
Hoe maak je de speculaas pompoencake:
- Verwarm de oven voor op 180 hetelucht.
- Kook de pompoenblokjes in 10 – 15 minuten gaar. Giet af en stamp fijn.
- Mix de pompoenpuree, het amandelmeel, speltmeel, eieren, bakpoeder, koek- en speculaaskruiden, ahornsiroop, en een snufje zout tot een gladde massa. Spatel de pecannoten erdoor.
- Bekleed het bakblik met bakpapier en stort het deeg erin.
- Zet 30 minuten in de oven.
Tip: decoreer de speculaas pompoen cake met een paar pecannoten of een beetje poedersuiker.
Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Hmm klinkt goed
Aan de ingrediënten te zien is dit gewoon een groot succes, lekker recept weer!
Ik vind het een beetje flauw. Doe er de volgende keer veel meer speculaaskruiden in. Minimaal twee eetlepels.
Hi Karin, natuurlijk voel je vrij. Het ene specerij mengsel voor koekkruiden is de andere niet. Gr. Linda