Weekmenu 127 makkelijke recepten

Na al die jaren is hetweekmenu nog steeds één van de best bekeken blogs elke maand. Wist je dat ik elke zaterdag een nieuwsbrief verstuur met hierin het nieuwe weekmenu? Mocht je dit willen ontvangen, Zo mis je ook geen enkel nieuw recept. Natuurlijk spam ik je niet en kun je je elk moment weer uitschrijven.

Het nieuwe weekmenu zit vol met comfort food recepten. Van een ovenschotel met twee soorten groente, een stamppot zonder aardappel, een oosterse maaltijdsoep en een gezonde mac & cheese. Geniet er lekker van.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 127 makkelijke recepten

Maandag: Mac and Cheese met aubergine

De kaassaus voor een originele Mac en Cheese bestaat uit boter, bloem, melk en cheddar. Nou ben ik geen liefhebber van een bechamelsaus. Dit vind ik net iets te zwaar. Om die reden ben ik gaan zoeken naar een gezondere variant. De kaassaus heb ik gemaakt met Griekse yoghurt en kookvocht van de macaroni.

Een gezondere mac en cheese met aubergine. De kaassaus maak je met Griekse yoghurt, kookvocht van de pasta en kaas. Het vlees is vervangen door aubergine. #pasta #vegetarisch #macandcheese

Dinsdag: prei ovenschotel met gehakt

Mijn moeder maakte deze ovenschotel vroeger altijd met een zakje champigonssaus door het gehaktmengsel. Inmiddels breng ik de ovenschotel op een andere manier op smaak. Lees maar snel verder.

Prei ovenschotel met gehakt

Woensdag: pompoen boerenkool stamppot

Stamppot, ik vind dat zalig in de herfst en winter. De klassieke varianten kunnen we allemaal wel dromen en daarvoor heb je geen recept nodig. Deze boerenkool stamppot is net even anders. We vervangen de aardappel door pompoen. Een lekkere twist!

pompoen boerenkool stamppot

Donderdag: Chinese tomatensoep met kip

Voor de lunch maak ik graag eenvoudige soepen boordevol groente. Voor de avondmaaltijd zorg ik ervoor dat de soep ook echt goed gevuld is. Het liefst zet ik de lepel rechtop in de kom!

Chinese tomatensoep met kip 1a1

Vrijdag: broodje pulled salmon

Een broodje met warm gerookte zalm, avocado en wasabi mayonaise. Zo zie je maar weer dat je met weinig ingrediënten echt de lekkerste gerechten kunt maken.

broodje pulled salmon

Zaterdag: zelf filet americain maken

Het wordt hoog tijd dat mijn vader zijn eigen plekje krijgt hier op de blog. Dit recept voor zelfgemaakte filet americain is van hem. Het toffe is dat ik zoveel reacties krijg van mensen die in het buitenland wonen en de filet echt missen totdat ze dit recept zelf maken.

zelf filet americain maken

Zondag: gezond havermoutbrood

Zondag is bakdag en hoe heerlijk is het om de dag te beginnen met zelfgemaakt brood? Ik maak dit brood nog steeds graag klaar en het lijkt echt op een soort krentenbrood.

gezond havermoutbrood

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu 127 met makkelijke recepten voor het hele gezin van een gezonde Mac & Cheese, een prei ovenschotel met gehakt, pompoen boerenkool stamppot en soep.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.