Ontbijttaart met pompoen

De afgelopen weken heb ik dehavermout weer uit de kast gehaald. Mijn lijf heeft behoefte aan een warm ontbijtje. Hiermee draait de motor met gemak door tot aan de lunch en ben ik niet de hele tijd op zoek naar eten. Doordeweeks staat de havermoutpap te pruttelen, terwijl de bakjes en bekers van de kids worden gevuld. Zodra er meer tijd is, komt er een ontbijttaartje op tafel. De vulling varieert en dit keer is het eenontbijttaart met pompoen.

Pompoen past natuurlijk helemaal bij het seizoen. In de vriezer heb ik altijd een pak staan, waarmee ik simpel en snel een soep of puree kan maken. In combinatie met de pecannoten en banaan krijgt de pompoen een zoete smaak. Het is pure verwennerij op de vroege morgen. Natuurlijk kun je dit ontbijt ook de avond ervoor maken, zodat je het alleen even verwarmd in de oven de volgende dag.

Voor het gemak maak je direct 2 ontbijttaartjes.

Ontbijttaart met pompoen, havermout en pecannoten

Ontbijttaart met pompoen

recept voor 2 personen

  • 200 gram pompoen (diepvries)
  • 80 gram havermout (of amandelmeel)
  • 20 gram pecannoten
  • 2 eieren
  • 1 kleine banaan in stukken
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • extra nodig; 2 ovenvaste vormen (het schaaltje kocht ik bij Tiger of gebruik mini taartvormen van Xenos)

Stappen om een ontbijttaart met pompoen te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kook de pompoen in 4 minuten in een laagje water gaar. Giet af.
  3. Maal de havermout fijn in de hakmolen van de staafmixer. Voeg de havermout, eieren, banaan, kaneel en pompoenblokjes toe. Maal tot een glad beslag. Hak de pecannoten grof en roer door het beslag.
  4. Vet de vormen in en verdeel het beslag erover. Bak 25 minuten bruin in de oven.

Ontbijttaart met pompoen, havermout en pecannoten

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.