• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Pappardelle met Italiaans stoofvlees

Pappardelle met Italiaans stoofvlees

oktober 17, 2019 door Linda 5 Reacties

In de herfst en winter eet ik graag stoofpotjes. Van huis uit ben ik gewend om stoofvlees met aardappelen of aardappelpuree te eten. In Italië at ik wel eens pasta met stoofvlees, maar in de winter ben ik dit allang weer vergeten. Totdat ik één van Jamie Oliver’s kookboeken opensloeg en ik weer dacht aan de combinatie van pasta met stoofvlees. Nou lieve mensen, ik kan je verzekeren dat deze pappardelle met Italiaans stoofvlees een dikke hit was bij ons thuis.

Het Italiaanse stoofvlees start met een soffritto. Je zou dit bijna de heilige driehoek van ui, wortel en bleekselderij kunnen noemen. Deze groente staat vaak aan de basis van een Italiaans recept. Daarbij geeft de salami nog een extra Italiaanse smaaksensatie.

Stoofvlees maken is echt makkelijker dan je denkt. Zodra het snijwerk is gedaan, heb je alleen geduld nodig. Tot een paar jaar terug mislukte mijn stoofvlees altijd. Ik heb van mijn vader geleerd dat je vloeistoffen warm moet toevoegen aan de pan, omdat anders het vlees taai wordt. Vergeet ook niet om de deksel te sluiten en het vlees heel, maar dan ook heeeeel zachtjes te laten pruttelen.

Dit Italiaanse stoofvlees vind ik het lekkerst met een verse pasta. Juist zo’n dikke pasta zoals pappardelle past er goed bij. Kun je dit niet vinden, gebruik dan gedroogde pappardelle of tagliatelle. Vertellen jullie mij hoe het bevallen is?

Pasta met stoofvlees

Pappardelle met Italiaans stoofvlees

recept voor 4 – 6 personen:

  • 200 gram wortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 uien
  • 2 kruidnagels
  • olijfolie
  • 1 kilo runderriblappen
  • 100 gram salami (worst, geen vleeswaren)
  • 100 ml rode wijn
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 500 ml hete runderbouillon
  • 500 gram verse pappardelle of 320 gram gedroogde pappardelle of tagliatelle

Stappen om pappardelle met Italiaans stoofvlees te maken:

  1. Snijd eerst een stukje wortel van 1,5 cm af en steek de kruidnagels erin. Snijd vervolgens de wortel, bleekselderij en ui fijn. Verwarm een pan met dikke bodem met de olijfolie. Bak de groente zachtjes bruin in 5 min.
  2. Snijd het rundvlees in blokjes en de salami fijn. Zet het vuur hoger, voeg het vlees toe aan de groente en bak het rundvlees in 3-5 minuten rondom bruin aan. Verwarm de wijn in een steelpannetje, voeg toe aan het vlees en laat verdampen.
  3. Roer de tomatenpuree erdoor en voeg de hete bouillon toe.
  4. Zet de deksel op de pan en laat 3-4 uur zachtjes pruttelen. Verwijder het stukje wortel met kruidnagels. Het laatste half uurtje kun je de deksel volledig verwijderen om de saus te laten inkoken tot de gewenste dikte.
  5. Kook de (verse) pasta en serveer met het Italiaanse stoofvlees.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Een stoofpotje met rundvlees. De pappardelle met Italiaans stoofvlees is een te gekke combinatie.

Pappardelle met Italiaans stoofvlees

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ | 
Recept Linda | Foto credits: My Lucie

Categorie: Diner, Kerst Tags: bleekselderij, draadjesvlees, italiaans, pappardelle, pasta, riblappen, rode wijn, rundvlees, salami, stoofpot, stoofvlees, wortel

Lees Interacties

Reacties

  1. MS zegt

    november 23, 2019 om 8:02 pm

    Ja, ik ga je vertellen hoe het ons bevallen is. ;) Wij (lees: de volwassenen, want de kinderen zijn wat kieskeurig deze week ;) ) vonden het heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar! Het smaakt denk ik helemaal lekker als het vriest en/of als er sneeuw ligt, echt zo’n heerlijke opwarmer. Dank ook voor je tips, want het vlees was echt heel lekker zacht.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      november 25, 2019 om 3:53 pm

      Oh Marieke, wat is het toch heerlijk om te horen dat je steeds zo lekker met mijn recepten aan de slag gaat. Echt, super!

      Beantwoorden
  2. Liz zegt

    januari 8, 2021 om 6:17 pm

    Hoi Linda, het vlees zou toch helemaal uit elkaar moeten vallen en niet als brokjes zo blijven?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 18, 2021 om 7:14 pm

      Hi Liz, hoe langer je het vlees laat stoven, hoe malser het vlees is en hoe meer het uitelkaar valt. Laat het vlees gerust dus nog langer pruttelen.

      Beantwoorden
  3. Janine zegt

    december 24, 2021 om 9:54 am

    Hoi linda

    Even een vraagje
    Als ik het voor meer personen zou willen maken, kan ik dan de ingrediënten verdubbelen?

    Gr janine

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 256

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • 10 x eenpansgerechten voor op de camping 10 x eenpansgerechten voor op de camping
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl