• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Pompoen dip met gebakken platbrood

gebakken platbrood met pompoen dip

oktober 16, 2016 door Linda Reageer

Mijn job is toch echt de allerleukste die er bestaat. Vorige week donderdag was ik bij het persdiner van het nieuwe boek van Uit Pauline’s Keuken. Nou ja persdiner, dat klinkt zo officieel. Het restaurant zat gevuld met foodie friends. Het was een warme en mooie avond. Ik at daar voor het eerst gebakken platbrood en dat smaakt verrukkelijk bij de herfstige pompoen dip.

Het maakt mij niet uit hoe je dit brood noemt. Van platbrood, flatbread tot Libanese wraps. Qua uiterlijk vind ik ze het meeste op een wrap lijken en qua smaak op naanbrood. Het is in ieder geval mijn nieuwe favoriete brood.

Het flatbrood oftwel Libanese wraps koop ik gewoon bij de blauwe supermarkt. Bij mij in de buurt is een XL en daar ligt het bij de broodafdeling bij de verse Turkse broden. Check anders het Oosterse schap bij de Marokkaanse producten, daar liggen ze voorverpakt. En anders toch even langs de Turkse of Marokkaanse winkel. Ik koop ze vers en bewaar ze tot gebruik in de vriezer. Ideaal.

gebakken flatbrood met pompoen dip

Deze hartige snack voor bij de borrel heeft een Midden Oosters tintje. Dat is de schuld van Pauline. Ze smeert de broden in met Za’atar. Ik ben gek op dit kruidenmengsel. Dit is heerlijk voor in de labne (uitgelekte yoghurt) of over geroosterde pompoen. In de supermarkt kunt je Za’atar vinden bij de kruiden van Jonnie Boer en anders online of bij een Turkse of Marokkaanse supermarkt.

Voor de pompoen dip heb ik gewoon koelvers gesneden pompoen gebruikt. Ik heb niet altijd zin om zelf die groente te schillen en in stukken te hakken. In de vriezer tref je tegenwoordig ook pompoen aan. Ideaal voor dit recept.

Een kleine waarschuwing vooraf. De dip is lekker pittig door de chili vlokken. Pas gerust de hoeveelheden aan.

gebakken flatbrood met pompoen dip

Pompoen dip met gebakken platbrood

Dip

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel chili vlokken
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel koriander
  • 400 gram pompoen in blokje (koelvers)
  • 2 eetlepels olijfolie

Flatbrood

  • 2-3 flatbroden (Libanese wraps of gebruik tortilla wraps)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 theelepel Za’atar

Hoe maak je pompoen dip met gebakken platbrood klaar?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de olijfolie met de chilivlokken, gember, koriander in een kom. Voeg de pompoen toe en hussel goed door elkaar en leg op de bakplaat. Zet 25 minuten in de oven. Haal eruit en laat iets afkoelen. Mix de pompoen met 2 eetlepels olijfolie in een keukenmachine tot een romige massa.
  3. Verwarm de oven opnieuw op 180 graden voor de flatbroden. Maak een dressing van de olijfolie, het teentje knoflook en de Za’atar. Kwast de broden licht in met het olijfolie mengsel en rooster maximaal 5 minuten.
  4. Serveer de dip met in stukken gebroken brood.

gebakken flatbrood met pompoen dip

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Een borrel snack van gebakken flatbrood met pittige pompoen dip. Dit borrelhapje heeft een Midden Oosters tintje gekregen door de Za'atar kruiden.

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Pinterest | Instagram | Facebook | Twitter | Bloglovin’ |

Categorie: SNACK Tags: borrelhapjes, borrelhapjes recepten, hapjes, hapjes recepten, Pompoen, pompoen recepten

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 191 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Voor de drukke dagen met sporten van de kids is een macaroni ovenschotel met broccoli ideaal om op tafel te zetten. Dit makkelijk recept is zo klaar. Macaroni ovenschotel met broccoli
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.