Pompoen dip met gebakken platbrood

Mijn job is toch echt de allerleukste die er bestaat. Vorige week donderdag was ik bij het persdiner van het nieuwe boek van Uit Pauline’s Keuken. Nou ja persdiner, dat klinkt zo officieel. Het restaurant zat gevuld met foodie friends. Het was een warme en mooie avond. Ik at daar voor het eerst gebakken platbrood en dat smaakt verrukkelijk bij de herfstige pompoen dip.

Het maakt mij niet uit hoe je dit brood noemt. Van platbrood, flatbread tot Libanese wraps. Qua uiterlijk vind ik ze het meeste op een wrap lijken en qua smaak op naanbrood. Het is in ieder geval mijn nieuwe favoriete brood.

Het flatbrood oftwel Libanese wraps koop ik gewoon bij de blauwe supermarkt. Bij mij in de buurt is een XL en daar ligt het bij de broodafdeling bij de verse Turkse broden. Check anders het Oosterse schap bij de Marokkaanse producten, daar liggen ze voorverpakt. En anders toch even langs de Turkse of Marokkaanse winkel. Ik koop ze vers en bewaar ze tot gebruik in de vriezer. Ideaal.

gebakken flatbrood met pompoen dip

Deze hartige snack voor bij de borrel heeft een Midden Oosters tintje. Dat is de schuld van Pauline. Ze smeert de broden in met Za’atar. Ik ben gek op dit kruidenmengsel. Dit is heerlijk voor in de labne (uitgelekte yoghurt) of over geroosterde pompoen. In de supermarkt kunt je Za’atar vinden bij de kruiden van Jonnie Boer en anders online of bij een Turkse of Marokkaanse supermarkt.

Voor de pompoen dip heb ik gewoon koelvers gesneden pompoen gebruikt. Ik heb niet altijd zin om zelf die groente te schillen en in stukken te hakken. In de vriezer tref je tegenwoordig ook pompoen aan. Ideaal voor dit recept.

Een kleine waarschuwing vooraf. De dip is lekker pittig door de chili vlokken. Pas gerust de hoeveelheden aan.

gebakken flatbrood met pompoen dip

Pompoen dip met gebakken platbrood

Dip

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel chili vlokken
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel koriander
  • 400 gram pompoen in blokje (koelvers)
  • 2 eetlepels olijfolie

Flatbrood

  • 2-3 flatbroden (Libanese wraps of gebruik tortilla wraps)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 theelepel Za’atar

Hoe maak je pompoen dip met gebakken platbrood klaar?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de olijfolie met de chilivlokken, gember, koriander in een kom. Voeg de pompoen toe en hussel goed door elkaar en leg op de bakplaat. Zet 25 minuten in de oven. Haal eruit en laat iets afkoelen. Mix de pompoen met 2 eetlepels olijfolie in een keukenmachine tot een romige massa.
  3. Verwarm de oven opnieuw op 180 graden voor de flatbroden. Maak een dressing van de olijfolie, het teentje knoflook en de Za’atar. Kwast de broden licht in met het olijfolie mengsel en rooster maximaal 5 minuten.
  4. Serveer de dip met in stukken gebroken brood.

gebakken flatbrood met pompoen dipWil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.Een borrel snack van gebakken flatbrood met pittige pompoen dip. Dit borrelhapje heeft een Midden Oosters tintje gekregen door de Za'atar kruiden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.