7x ovenschotel recepten

Ovenschotels, wie lust ze niet? Een ovenschotel is zo veelzijdig en kun je helemaal naar eigen smaak bereiden. Of je nu kiest voor een basis met aardappelen, pasta of rijst, tot vega met veel groente, vlees of vis. Het kan allemaal met een goed gevulde ovenschaal. Die je vervolgens alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven. Zo heb jij je handen vrij, terwijl de heerlijkste geuren zich door het huis verspreiden. Voor mij altijd weer een klein geluksmomentje. Vandaag dan ook een overzicht met ovenschotel recepten.

7x ovenschotel recepten

1. Prei ovenschotel met gehakt

Als ik aan een ovenschotel denk, komt deze prei ovenschotel van mijn moeder als eerste naar boven. Vroeger maakte zij met behulp van een pakje. Inmiddels heb ik mijn eigen draai hieraan gegeven met allemaal pure ingrediënten.

Prei ovenschotel met gehakt

2. Ovenschotel met pompoen en zoete aardappel

De combinatie van pompoen, zoete aardappel met feta en gehakt is een perfect huwelijk. Gebruik gerust pompoen uit de vriezer of koelverse pompoen, dat scheelt je in tijd.

ovenschotel met pompoen

3. Ovenschotel met kabeljauw

Zoals je kunt zien, wordt de vis op de aardappelen gelegd. Het garen van de aardappelen duurt nu eenmaal langer. En de kabeljauw heeft een korte bereidingstijd. De vis wordt dan ook na 15 minuten op de groente en aardappelen gelegd.

Ovenschotel met kabeljauw, courgette, tomaat en aardppelschijfjes. De vis wordt ingesmeerd met pesto.

4. Macaroni ovenschotel met broccoli

Om eerlijk te zijn was ik dit recept met de macaroni ovenschotel vergeten. Binnenkort zal ik hier een andere variant op maken. Ik heb de ovenschotel van tafel moeten halen, omdat de kinderen niet ophielden met eten.

Macaroni ovenschotel met broccoli

5. Ovenschotel met rode kool

Mijn vader kan echt de allerlekkerste rode kool maken. Zijn recept heb ik hier en daar aangepast en is de basis voor deze ovenschotel. Ohh echt een must-make.

ovenschotel met rode kool en gehakt

6. Pasta uit de oven met bonen

Deze ovenschotel bevat twee van mijn lievelingsingrediënten: pasta en bonen. De dag ervoor kook je alvast de pasta om de volgende dag snel klaar te zijn. Dit gerecht is ook nog eens vegetarisch en je mist het vlees niet! I promise.

pasta uit de oven

7. Ovenschotel met bloemkool

Deze variant laat maar weer eens zien hoe gevarieerd een ovenschotel kan zijn. Dit is namelijk een Oosterse versie met currypasta.

ovenschotel met bloemkool, gehakt en milde curry

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.