Weekmenu makkelijke recepten 238

Het eerste weekmenu van 2022 is een feit. Als eerste wens ik jullie een geweldig, liefdevol en gezond 2022. Laten we er een mooi jaar van maken, waarbij ieder zijn dromen mogen uitkomen. Ik heb er genoeg voor 2022, dat is zeker!

Wat eten we vandaag?

In januari gaan we lekker voedzaam eten. Er komen zulke heerlijke nieuwe recepten aan. We starten dit weekmenu met een spitskool stamppot. Het is een stamppot anders en een heerlijke variatie op de bestaande stamppotten. Vervolgens schuif je een pan chili con carne de oven in, zalig. Woensdag staat in het teken van je voorraadkast leeg eten en eens bekijken met welke voorraad producten je een maaltijd in elkaar kunt draaien. Als je zin hebt in veel groente dan zit je goed met de bloemkoolnasi en de courgette frieten met kipburgertjes. Het weekend kun je lekkere warme havermout ontbijtjes uit de oven toveren en een gezond tussendoortje maken.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda
fitchef eiwitrijke spitskool snijbonen schotel

Powered by

fitchef logo

Eetschema op maat

Ontvang elke week een nieuw menu met simpele recepten op basis van je macro + caloriebehoefte. Inclusief wekelijkse boodschappenlijst bij elk menu!

Weekmenu makkelijke recepten: 238

Maandag: spitskool stamppot

Spitskool is super veelzijdig en in deze stamppot (roer)bak je de groente. De kool combineert geweldig met kerrie, koriander en soja. Bij deze spitskool stamppot eet je geen vlees maar cashewnoten.

Een spitskool stamppot met cashewnoten. Een vegetarische stamppot met een oosterse twist door het gebruik van kerrie, koriander en sojasaus.

Dinsdag: chili con carne

Ultiem comfortfood is deze chili con carne van Jamie Oliver. Je kookt 1 x en kan er 2x van eten. Zet dit recept snel op je eetplanning.

Chili con carne van Jamie Oliver

Woensdag: koken uit de voorraadkast

Januari is de tijd om de voorraad leeg te eten. Ik ben in december al begonnen. Zo fijn want je krijgt er een heerlijk leeg hoofd van. Kijk mee welke recepten mijn collega’s en ik uit de voorraadkast toveren.

Kikkererwten curry

Donderdag: bloemkool nasi maken

Een maaltijd boordevol groente. Daar heb ik in januari echt behoefte aan. In dit recept maak ik de bloemkool nasi zelf, maar koop dit gerust kant en klaar. Dat scheelt je tijd.

Voor als je graag meer groente wilt eten of minder koolhydraten dan is dit recept van bloemkool nasi met ei een uitkomst. Je mist de rijst niet eens. Super! #koolhydraatarm #bloemkoolrijst

Vrijdag: courgette frieten met kipburgers

De frieten zijn van courgette gemaakt en gebakken in de oven. Voor erbij serveer je zelfgemaakte kipburgertjes. Zoek je kipburgers met een krokante kost? Maak dan deze krokante kipburgers.

Courgette frieten met kipburgers

Zaterdag: 5x havermout uit de oven

Havermout is voor vele een goede start van de dag. In het weekend wil je graag iets bijzonders. Nou dat kan ook met havermout hoor. Ik heb 5 havermout recepten uit de oven voor je op 1 rijtje gezet. Ook wel baked oats genoemd.

havermout recepten uit de oven

Zondag: appelkoeken met havermout

Het bakrecept is een lekkere snack met havermout. Het zijn gezonde appelkoeken met havermout. Waarschijnlijk heb je alle ingrediënten gewoon in huis. Kijk maar mee.

Appelkoeken met havermout

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren deze makkelijke recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu recepten voor het avondeten

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.