Weekmenu makkelijke recepten 254

Het weekmenu met makkelijke maaltijden voor het avondeten. Deze week pimpen we een aantal klassiekers. Door net even een andere bereiding of toevoeging van smaakmakers. Benieuwd hoe het menu eruit?

Wat eten we vandaag?

We starten met pasta uit de oven en bonen. Deze combinatie zie je minder vaak en is erg smaakvol en voedzaam tegelijk. Een stuk zalm wordt niet gebakken in de pan, maar gegaard in de oven met pesto. Verder kun je zelf kiezen uit allerlei krieltjes recepten. De Aziatische salade met avocado, zalm en wasabidressing vind ik verrassend lekker. In de andijviestamppot geen spekjes deze keer maar blokjes kaas, ham en maïs. Vrijdag is het burger dag. De hamburger heeft een Aziatische twist door de toevoeging van sojasaus.

Geniet in het weekend van een lekker ontbijtje en bereid de week voor met een zelfgemaakte saladedressing.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

fitchef eiwitrijke spitskool snijbonen schotel

Powered by

fitchef logo

Eetschema op maat

Ontvang elke week een nieuw menu met simpele recepten op basis van je macro + caloriebehoefte. Inclusief wekelijkse boodschappenlijst bij elk menu!

Weekmenu makkelijke recepten: 254

Maandag: pasta uit de oven

De voorbereiding van dit vegetarische gerecht kost niet meer dan 10 minuten. Ik kan het weten, want ik heb de tijd bijgehouden!

pasta uit de oven

Dinsdag: recepten met krieltjes

Vandaag kun je zelf kiezen. Krieltjes zijn veelzijdig, dat bewijzen deze krieltjes recepten maar weer eens. Krieltjes hebben een neutrale smaak en door het gebruik van kruiden en andere smaakmakers kun je van deze kleine aardappeltjes iets bijzonders maken.

Krieltjes recepten

Woensdag: zalm met pesto

Bij mij thuis zijn ze gek op zalm met pesto. Het is een eenvoudige bereiding van vis uit de oven. Kies voor erbij wat bij je past van aardappeltjes, pasta en groente.

zalm uit de oven

Donderdag: andijviestamppot met ham en kaas

Een rauwe andijviestamppot met een twist door het gebruik van ham, kaas en maïs. Een andijviesalade van mijn moeder is de basis van dit stamppotje.

Andijviestamppot met ham en kaas

Vrijdag: Aziatische hamburgers

Deze Oosterse hamburgers heeft Erik bedacht op een vakantie. Tot op de dag van vandaag maakt hij dit recept. Het Aziatische smaakje komt door de toevoeging van sojasaus. Echt een zalig recept!

runderhamburger met sojasaus

Zaterdag: havermout wafels met appel

Ontbijten met wafels wil je elke dag wel toch? Al het goede van een havermout ontbijt zit in dit wafel beslag. Geniet er dan ook lekker van.

Havermoutwafels

Zondag: Aziatische dressing

Het salade seizoen komt langzaam op gang. Een dressing maak ik graag zelf (voor de truffel dressing van Jean Baton maak ik een uitzondering). In deze dressing komen de smaken van sojasaus, gember siroop, sesamolie, rijstazijn en honing samen.

Aziatische dressing maken

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren deze makkelijke recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu gezonde recepten 253

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.