Het weekmenu met makkelijke maaltijden voor het avondeten. Deze week pimpen we een aantal klassiekers. Door net even een andere bereiding of toevoeging van smaakmakers. Benieuwd hoe het menu eruit?
Wat eten we vandaag?
We starten met pasta uit de oven en bonen. Deze combinatie zie je minder vaak en is erg smaakvol en voedzaam tegelijk. Een stuk zalm wordt niet gebakken in de pan, maar gegaard in de oven met pesto. Verder kun je zelf kiezen uit allerlei krieltjes recepten. De Aziatische salade met avocado, zalm en wasabidressing vind ik verrassend lekker. In de andijviestamppot geen spekjes deze keer maar blokjes kaas, ham en maïs. Vrijdag is het burger dag. De hamburger heeft een Aziatische twist door de toevoeging van sojasaus.
Geniet in het weekend van een lekker ontbijtje en bereid de week voor met een zelfgemaakte saladedressing.
Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda
Powered by
Eetschema op maat
Ontvang elke week een nieuw menu met simpele recepten op basis van je macro + caloriebehoefte. Inclusief wekelijkse boodschappenlijst bij elk menu!
Weekmenu makkelijke recepten: 254
Maandag: pasta uit de oven
De voorbereiding van dit vegetarische gerecht kost niet meer dan 10 minuten. Ik kan het weten, want ik heb de tijd bijgehouden!
Dinsdag: recepten met krieltjes
Vandaag kun je zelf kiezen. Krieltjes zijn veelzijdig, dat bewijzen deze krieltjes recepten maar weer eens. Krieltjes hebben een neutrale smaak en door het gebruik van kruiden en andere smaakmakers kun je van deze kleine aardappeltjes iets bijzonders maken.
Woensdag: zalm met pesto
Bij mij thuis zijn ze gek op zalm met pesto. Het is een eenvoudige bereiding van vis uit de oven. Kies voor erbij wat bij je past van aardappeltjes, pasta en groente.
Donderdag: andijviestamppot met ham en kaas
Een rauwe andijviestamppot met een twist door het gebruik van ham, kaas en maïs. Een andijviesalade van mijn moeder is de basis van dit stamppotje.
Vrijdag: Aziatische hamburgers
Deze Oosterse hamburgers heeft Erik bedacht op een vakantie. Tot op de dag van vandaag maakt hij dit recept. Het Aziatische smaakje komt door de toevoeging van sojasaus. Echt een zalig recept!
Zaterdag: havermout wafels met appel
Ontbijten met wafels wil je elke dag wel toch? Al het goede van een havermout ontbijt zit in dit wafel beslag. Geniet er dan ook lekker van.
Zondag: Aziatische dressing
Het salade seizoen komt langzaam op gang. Een dressing maak ik graag zelf (voor de truffel dressing van Jean Baton maak ik een uitzondering). In deze dressing komen de smaken van sojasaus, gember siroop, sesamolie, rijstazijn en honing samen.
Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.
Weekmenu’s bewaren op Pinterest?
Behoren deze makkelijke recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.