Nog geen beoordelingen

Bloemkool nasi met ei

Ok, nooit gedacht dat ik ooit nog eens bloemkool nasi op de blog zou plaatsen. Hoe kun je nu rijst van bloemkool maken? Het leek mij – om eerlijk te zijn – niet te (vr)eten. Zoals met alles, eerst proeven en dan pas oordelen. De laatste paar weken ben ik bewuster aan het eten. Zo eet ik minder koolhydraten en het “gat” op mijn bord vul ik op met groente.

Zo stond er nasi op het programma en voor mezelf had ik een paar flinke scheppen groente uit de pan gehaald. Voor de portie van de rest van het gezin, voegde ik rijst toe. Voor mezelf nam ik 1 opschep lepel en voor de rest bloemkool rijst. In de koelkast lagen nog een aantal roosjes en deze had ik snel gemalen in de hakmolen van de staafmixer. Even opbakken in een andere koekenpan en bij de eerste hap was ik verkocht. Wat is dit lekker!

Hoog tijd om eens geheel nasi van bloemkool te maken. Bij de AH kun je kant en klare bloemkool rijst kopen. Zo te zien is deze groenterijst gemaakt van bloemkool stronken en dat zorgt voor een grovere korrel. Zodra je de bloemkool maalt in de keukenmachine of raspt dan is structuur fijner. De nasi heb ik gemaakt zoals ik gewend ben en het resultaat was zalig! Vergeet ook niet om een lekker eitje erbij te bakken en ham toe te voegen. Dit zorgt voor extra smaak.

Voor als je graag meer groente wilt eten of minder koolhydraten dan is dit recept van bloemkool nasi met ei een uitkomst. Je mist de rijst niet eens. Super! #koolhydraatarm #bloemkoolrijst

Bloemkool nasi met ei

Ingrediënten

4 personen
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 2 preien
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels koriander
  • 1 theelepel kurkuma geelwortel
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel gember
  • 200 gram hamreepjes
  • 100 gram taugé
  • 1 bloemkool
  • 4 eieren

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Snijd de uien in stukjes. Verwijder de onderkant van de prei en het buitenste blad. Snijd doormidden en was beide helften onder stromend water. Snijd de preien in ringetjes. Was en snijd de paprika in stukjes.
  • Verwarm een grote koekenpan of wok met olie en bak hierin de ui op middelhoog vuur. Voeg de koriander, kurkuma, komijn en gember toe en bak een minuutje mee. Voeg dan de prei toe en de paprika. Na 3 minuten begint de prei te slinken en voeg dan de hamreepjes toe. Roer alles goed door elkaar en verwarm een paar minuutjes.
  • Snijd de bloemkool in stukken (inclusief de stronk) en maal in een keukenmachine of de hakmolen van de staafmolen tot “rijst”. Voeg de bloemkool rijst en taugé toe aan de pan en bak een minuut of 2 mee.
  • Ondertussen verwarm je in een andere koekenpan een beetje olie en bak hierin de 4 spiegel eieren.
  • Serveer de bloemkool nasi met ei eventueel nog met een scheutje soja en sambal oelek voor meer pit.
VVoor als je graag meer groente wilt eten of minder koolhydraten dan is dit recept van bloemkool nasi met ei een uitkomst. Je mist de rijst niet eens. Super! #koolhydraatarm #bloemkoolrijst
Voor als je graag meer groente wilt eten of minder koolhydraten dan is dit recept van bloemkool nasi met ei een uitkomst. Je mist de rijst niet eens. Super! #koolhydraatarm #bloemkoolrijst

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.