• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • WEEKMENU OP MAAT
  • DETOX
    • Detox algemeen
    • Detox recepten
    • Detox eetdagboek
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Gado Gado uit de stoomoven

Gado Gado uit de stoomoven

januari 12, 2022 door Linda 1 Reactie

Gado gado uit de stoomoven. Wil je de stoomoven vaker gebruiken? Zet dan dit gado gado stoomoven recept op de eetplanning. Het fijne aan dit gerecht is dat alle ingrediënten in de stoomoven gegaard worden. Het enige dat je hoeft te doen is een pindasausje maken.

De stoomoven gebruikte ik tot voor kort alleen voor het regeneren (opwarmen) van kliekjes uit de vriezer. Dit apparaat kan zoveel meer en na een workshop “stoomoven”, navraag bij experts en research staat nu het eerste stoomoven recept voor jullie klaar.

Stoomoven recept gado gado

Tijdens de workshop “stomen” leerde ik een poke bowl te maken met rijst, gestoomde groente en garnalen. Echt zalig. Voorheen maakte ik rijst klaar in een rijstkoker. Hiermee maak je een droge korrel. Het nadeel was onderop een laagje aangekoekte rijst. Inmiddels tover ik de perfecte rijstkorrel uit de stoomoven.

Gado gado kun je ook gewoon op een inductie kookplaat of gasstel bereiden. Het voordeel van gado gado uit de stoomoven is dat de smaak van de ingrediënten goed behouden blijft. Daarbij heb je er geen omkijken naar en je handen vrij om andere dingen te doen. Om de keuken alvast op te ruimen of lekker doelloos op je mobiel te scrollen :)

Gado gado uit de stoomoven

Gado gado uit de stoomoven

  • 400 gram gesneden sperziebonen
  • 400 gram bloemkoolroosjes
  • 4 eieren
  • 300 gram rijst
  • 450 ml water

Pindasaus

  • 6 eetlepels pindakaas 100 %
  • 6 eetlepels water
  • 1,5 eetlepel sojasaus
  • 3-4 eetlepels chilisaus
  • 1 theelepel sesamolie

Topping:

  • kroepoek
  • gebakken uitjes
  • seroendeng

Hoe maak je gado gado uit de stoomoven:

  1. Voeg de rijst toe aan een dichte stoomovenschaal en vul met water volgens de instructie van jouw stoomoven. Voor mij geldt 1,5x water bij de hoeveelheid rijst en dat is 450 ml water voor 300 gram rijst. Zet de bak met rijst op een ovenrek en leg de 4 eieren er voorzichtig naast. Stel de stoomoven in op stomen, 100 graden voor 8 minuten.
  2. Leg de bloemkoolroosjes en de gesneden sperziebonen klaar op een geperforeerde stoomoven schaal.
  3. Open na 8 minuten langzaam de oven. Trek het ovenrek uit en haal de 4 eieren eruit. Schuif de schaal met groente erin en stel de stoomoven in op stomen, 100 graden voor 12 minuten.
  4. Schrik de eieren en pel ze.
  5. Maak het pindasausje door de pindakaas, water, sojasaus, chilisaus en sesamolie te verwarmen. Blijf roeren totdat er een pindasaus dikte ontstaat.
  6. Vul 4 kommen met rijst, 2 soorten groente, het eitje en maak af met de pindasaus en topping naar keuze.

Bereiding zonder stoomoven:

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Kook ondertussen zowel de bloemkool als de sperziebonen in 10-15 minuten beetgaar en de eieren hard in 6-8 minuten.
  3. Maak vervolgens de pindasaus zoals beschreven in stap 5 van het stoomoven recept.

Goed om te weten: ik heb een Siemens stoomoven iQ700 (zelf betaald).

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Stoomoven recept: gado gado bowlGado gado uit de stoomoven

 

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |
Recept: Linda | Foto credits: Het Spijsdecor

Categorie: Diner

Lees Interacties

Reacties

  1. Pauline zegt

    januari 16, 2022 om 5:08 pm

    Wat fijn dit recept voor de stoomoven. Ik heb hetzelfde type als jij en ik vind dat ik ‘m veel te weinig gebruik. Daarom kijk ik enorm uit naar de volgende recepten voor de stoomoven!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 262

Lekker eten met Linda - weekmenu

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • 10 x eenpansgerechten voor op de camping 10 x eenpansgerechten voor op de camping
  • Weekmenu wat eten we vandaag? Weekmenu makkelijke recepten 262
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • Zalm pakketjes van de bbq Zalmpakketjes van de bbq

Maaltijdsalades

maaltijdsalade

Detox recepten

Detox recepten

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 35 x bijgerechten voor de bbq 35 x bijgerechten voor de bbq (groente, salades, sauzen)
  • Makkelijk lunch salade meenemen 5 x lunch salade meenemen
  • feta pasta van de bbq Feta pasta (TikTok) van de bbq
  • 7 x pastasalade recepten makkelijk en snel op tafel 7 x pastasalade recepten
  • Nachos maken met pulled chicken Nachos maken met pulled chicken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl