4.3 uit 9 beoordelingen

Gado Gado uit de stoomoven

Gado gado uit de stoomoven. Wil je de stoomoven vaker gebruiken? Zet dan dit gado gado stoomoven recept op de eetplanning. Het fijne aan dit gerecht is dat alle ingrediënten in de stoomoven gegaard worden. Het enige dat je hoeft te doen is een pindasausje maken.

De stoomoven gebruikte ik tot voor kort alleen voor het regeneren (opwarmen) van kliekjes uit de vriezer. Dit apparaat kan zoveel meer en na een workshop “stoomoven”, navraag bij experts en research staat nu het eerste stoomoven recept voor jullie klaar.

Stoomoven recept gado gado

Tijdens de workshop “stomen” leerde ik een poke bowl te maken met rijst, gestoomde groente en garnalen. Echt zalig. Voorheen maakte ik rijst klaar in een rijstkoker. Hiermee maak je een droge korrel. Het nadeel was onderop een laagje aangekoekte rijst. Inmiddels tover ik de perfecte rijstkorrel uit de stoomoven.

Gado gado kun je ook gewoon op een inductie kookplaat of gasstel bereiden. Het voordeel van gado gado uit de stoomoven is dat de smaak van de ingrediënten goed behouden blijft. Daarbij heb je er geen omkijken naar en je handen vrij om andere dingen te doen. Om de keuken alvast op te ruimen of lekker doelloos op je mobiel te scrollen 🙂

Gado gado uit de stoomoven

Ingrediënten

4 personen
  • 400 gram gesneden sperziebonen
  • 400 gram bloemkoolroosjes
  • 4 eieren
  • 300 gram rijst
  • 450 ml water
  • Pindasaus
  • 6 eetlepels pindakaas 100 %
  • 6 eetlepels water
  • 1,5 eetlepel sojasaus
  • 3-4 eetlepels chilisaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • Topping:
  • kroepoek
  • gebakken uitjes
  • seroendeng

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Voeg de rijst toe aan een dichte stoomovenschaal en vul met water volgens de instructie van jouw stoomoven. Voor mij geldt 1,5x water bij de hoeveelheid rijst en dat is 450 ml water voor 300 gram rijst. Zet de bak met rijst op een ovenrek en leg de 4 eieren er voorzichtig naast. Stel de stoomoven in op stomen, 100 graden voor 8 minuten.
  • Leg de bloemkoolroosjes en de gesneden sperziebonen klaar op een geperforeerde stoomoven schaal.
  • Open na 8 minuten langzaam de oven. Trek het ovenrek uit en haal de 4 eieren eruit. Schuif de schaal met groente erin en stel de stoomoven in op stomen, 100 graden voor 12 minuten.
  • Schrik de eieren en pel ze.
  • Maak het pindasausje door de pindakaas, water, sojasaus, chilisaus en sesamolie te verwarmen. Blijf roeren totdat er een pindasaus dikte ontstaat.
  • Vul 4 kommen met rijst, 2 soorten groente, het eitje en maak af met de pindasaus en topping naar keuze.

Bereiding zonder stoomoven:

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Kook ondertussen zowel de bloemkool als de sperziebonen in 10-15 minuten beetgaar en de eieren hard in 6-8 minuten.
  • Maak vervolgens de pindasaus zoals beschreven in stap 5 van het stoomoven recept.

Goed om te weten: ik heb een Siemens stoomoven iQ700 (zelf betaald).

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Stoomoven recept: gado gado bowl
Gado gado uit de stoomoven

Recept: Linda Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.