3.8 uit 6 beoordelingen
bereiding 30 minuten

Spitskool stamppot met cashewnoten

Voor alles is een eerste keer en dit is het eerste spitskool recept op de blog. Deze groente heb ik jaren links laten liggen, maar daar gaat vanaf nu verandering in komen. Ik wist niet hoe makkelijk en snel spitskool in gebruik is en nog belangrijker het smaak heerlijk. Ik maakte er een spitskool stamppot met cashewnoten mee. Dit is weer eens iets anders dan een traditionele versie (waar niks mis mee is overigens).

Nu de blaadjes langzaam weer van de boom vallen, krijg ik weer zin in stamppotten. Dit seizoen wil ik mij verdiepen in andere soorten stamppotten. Aan de ene kant omdat jullie zelf genoeg recepten voor de klassieke versies hebben. Aan de andere kant zoek ik variatie, omdat de kinderen steeds vaker klagen als er een boerenkool of (hou op) een zuurkool stamppot op tafel komt.

Spitskool is super veelzijdig en in deze stamppot (roer)bak je de groente. De kool combineert geweldig met kerrie, koriander en soja. Bij deze spitskool stamppot wordt geen vlees maar cashewnoten geserveerd. Het is een vegetarische stamppot met een oosterse twist geworden. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

Een spitskool stamppot met cashewnoten. Een vegetarische stamppot met een oosterse twist door het gebruik van kerrie, koriander en sojasaus.

Spitskool stamppot met cashewnoten

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 1 kilo of meer aardappelen
  • 1/2 spitskool ongeveer 500 gram spitskool
  • 1 rode paprika
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 theelepels kerrie poeder
  • 2 theelepels koriander poeder
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 50-100 ml melk
  • klontje boter
  • 150 gram cashewnoten

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je spitskool stamppot met cashewnoten?

  • Schil en kook de aardappelen in 15-20 minuten gaar.
  • Snijd en was de spitskool in reepjes. Snijd de paprika in stukjes.
  • Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie. Bak de kool en paprika 5 minuten. Voeg de kerrie, koriander en sojasaus toe.
  • Stamp de aardappel fijn en breng op smaak met een scheutje melk en een klontje boter.
  • Rooster de cashewnoten in een kleine droge koekenpan goudbruin.
  • Roer het groentemengsel door de aardappelpuree. Strooi de cashewnoten over de spitskool stamppot.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Recept: Linda | Foto credits: My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.