3x vishapjes voor bij de borrel

Deze vishapjes zijn speciaal voor manlief. Vandaag is hij jarig en net als alle andere jaren, zorg ik voor een nieuw hapjes recept. Helaas geen feestje dit jaar, maar dat mag de pret niet drukken. De borrelplank met vis is gevuld met een Aziatisch tonijntartaar hapje, een garnalencocktail met witlof en een romige zalmmousse op toast.

Voor een feestje kun je deze verrassende vishapjes hapjes maken. Mix en match verschillende hartige hapjes, koude en warme hapjes en bladerdeeghapjes met elkaar. De keuze is enorm en dat maak het maken van hapjes juist ook zo leuk.

De vishapjes draai je met 7 of minder ingrediënten in elkaar. Deze luxe vishapjes zijn goed voor te bereiden en zorgen stuk voor stuk voor het wauw effect aan tafel.

Makkelijke vishapjes maken voor bij de borrel

3 x vishapjes maken

Tonijntartaar hapje met sojamayonaise

Dit hapje met tonijntartaar is mijn persoonlijke favoriet. Hiervoor heb je een zakje poppadums nodig. Dit zijn knapperige crackertjes. Het zijn net pappadums maar dan in chips vorm. Erop serveer je rauwe tonijn, sojamayonaise, tipje wasabi pasta en sesamzaad erover. Zalig!

Circa 15 stuks:

  • 100 gram verse tonijn (visboer)
  • 2 eetlepels (Japanse) mayonaise
  • 1/2 eetlepel sojasaus
  • wasabi naar smaak
  • sesamzaad
  • 1 zak poppadums (Go-Tan in een paarse zak) te vinden bij de kroepoek
  • ook lekker erbij: gefrituurde uitjes en furikake kruiden

Hoe maak je een tonijntartaar hapje met sojamayonaise?

  1. Snijd tonijn in kleine blokjes.
  2. Maak een dressing van mayonaise en sojasaus. Maak een spuitzakje door deze soja mayonaise in een boterhamzakje te doen.
  3. Zoek mooie poppadums uit.
  4. Leg een lepeltje tonijn, leg dit op een poppadum, tipje wasabi pasta erop. Beleg zo meer poppadum chipjes. Doe als laatste de dressing erover en het sesamzaad.
  5. Serveer dit hapje direct anders wordt de poppadum zacht.

Voorbereiding: snijd tonijn in kleine blokjes en maak de sojamayonaise. Ter plekke maak je dit vishapje vanaf stap 4.

Vishapje met tonijntartaar maken

Garnalencocktail met witlof

Een Hollands garnalen hapje met een twist. Dit vishapje is een soort garnalencocktail op een witlofschuitje. De garnalencocktail is lekker fris en romig tegelijk door de sinaasappel, avocado en crème fraîche. Dit smaakt perfect bij het bittere van de witlof en de amandel crunch zorgt voor een lekkere bite.

circa 20 stuks:

  • 1 rijpe avocado
  • 125 gram crème fraîche
  • lente ui
  • 1 halve sinaasappel
  • 1-2 witlofstronken
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 20 gram amandelen
  • snufje zout

Hoe maak je een garnalencocktail met witlof?

  1. Maak sinaasappel schoon, rasp 1 theelepel. Snijd de sinaasappel doormidden. Gebruik één helft. Verwijder de schil en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Zorg dat je eventueel wit vlies wegsnijd. Snijd avocado in kleine blokjes en de lente ui in ringetjes. Meng de crème fraîche, avocado, lente ui en sinaasappel rasp en stukjes door elkaar en zet in de koelkast.
  2. Rooster de amandelen in een droge koekenpan. Laat de noten afkoelen, hak grof en bestrooi met een snufje zout.
  3. Vlak voor het serveren haal je de witlofblaadjes van de stronk. Selecteer de mooiste blaadjes, gebruik eventueel ook de 2e witlofstronk hiervoor. Neem 20 blaadjes, vul met het avocado mengsel, strooi de Hollandse garnalen erover en maak af met een beetje amandel crunch.

Voorbereiding: maak stap 1 maximaal 4 uur van te voren, zet koud weg. Maak ook alvast de amandel crunch. Vlak voor het serveren pak je het recept op vanaf stap 3.

Vishapje, garnalencocktail met witlof

Zalmmousse op toast

circa 15 – 20 stuks

Het laatste recept is de rij van vishapjes is direct het makkelijkste hapje. Alle ingrediënten voor de zalmmousee maal je in de hakmolen van de staafmixer of keukenmachine tot een egale massa. Koop je favoriete toast en smeer hier de mousse op.

  • 100 gram gerookte zalm
  • 50 gram crème fraîche
  • 1 theelepel citroensap
  • cupjes of toastjes naar smaak
  • Optioneel: verse groene kruiden of 10 flinterdunne plakjes komkommer

Hoe maak je zalmmousse op toast?

  1. Meng de zalm, crème fraiche en citroensap tot een door elkaar in de hakmolen van de staafmixer.
  2. Besmeer de toast met de zalmmousse en decoreer met verse groene kruiden of plakjes komkommer.

Voorbereiding: maak de mousse van gerookte zalm en zet weg tot gebruik.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Recept: Linda | Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.